• Etusivu
 • Talo

Nauti syysilloista tunnelmallisella lasiterassilla – niin tekevät eri kasvitkin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 05.09.2019Päivitetty 13.09.2021
20219_72292.jpg

Monien kesäkukkien väriloisto alkaa olla jo hiipumassa, vaikka niistä ei millään haluaisi luopua. Poikkeuksen tekevät esimerkiksi hortensia ja pelargonia, jotka viihtyvät viileämmässä ilmassa ja ajoittavatkin upeimman kukkimisensa juuri syksyyn. Kesäkukkien kanssa ei kannata katsella kalenteria. Hyvissä olosuhteissa, varsinkin lasitetulla terassilla tai parvekkeella suojassa tuulelta ja sateelta, ne säilyvät elinvoimaisina jopa loka-marraskuulle.

Kun tulee aika vaihtaa ränsistyneet kesäkukat syyskasveihin ja hakea syksyistä tunnelmaa lasitettujen terassien ja parvekkeiden sisustukseen, callunat ovat vuodesta toiseen suosikkeja. Ne ovat kestäviä, helppohoitoisia ja varisevat vain vähän. Callunoiden värivalikoimasta löytyy varmasti omaan makuun ja sisustukseen sopiva, sillä niitä on saatavilla aina vaaleanpunaisesta karmiiniin ja valkoiseen.

20219_72291.jpg

Yhdistele callunoiden kanssa muita perinteisiä syyskukkijoita, kuten syklaameja tai krysanteemeja, jotka jaksavat ilahduttaa jopa pakkasiin asti. Ulkoistutuksiin sopivat myös näyttävät koristekaalit, sillä nekin sietävät kylmää. Muratti ja lankaköynnös kestävät hyvinä jopa läpi talven vaikka paleltuisivatkin. Kasvi muuttuu ruskeaksi ja pudottaa lehtensä vasta kevään tullessa. Muita hyviä vaihtoehtoja syyskasveiksi ovat kellokanervat, tuijat ja sypressit.

Lasiterassi on kotoisa sisä- ja ulkotilan välimuoto.

Syysistutuksin sisustetulla lasiterassilla tai parvekkeella nautit rentouttavasta illasta kynttilän valossa ja lämpimän viltin alla. Lasitetulla terassilla voi viettää aikaa luonnon helmassa syksyn raikkaassa ilmassa suojassa sateelta. Sadepisaroiden ropina vain lisää tunnelmaa.

20199_59791.jpg
Terassilämmitin lämmittää niin kasvien kuin asukkaidenkin syysillat.

Syksyn tullen esiin kannattaa kaivaa paksuja huopia ja lisätä tunnelmallista valaistusta esimerkiksi lyhdyin. Lämpöä terassille saa vilttien lisäksi terassilämmittimellä. Ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen lämmitin lämmittää lämpösäteiden vaikutusalueella olevat ihmiset ja esineet, ei siis ilmaa. Lämmittimet eivät sisällä avotulta tai kuumenevia osia. Ne ovat siksi loistava valinta esimerkiksi lapsiperheeseen.

20219_72290.jpg
 • Pidennä terassikautta pitkälle syksyyn, aloita se jälleen aikaisin keväällä.
 • Terassikalusteet, tekstiilit ja kasvit säilyvät hyvin lasituksen suojassa.
 • Tyylikäs terassi toimii lisähuoneena.
 • Lasitettu terassi suojaa julkisivua säävaihtelulta, viima ja tuuli eivät pääse sisälle terassin puoleisista ikkunoista tai ovesta.
 • Lukitus mahdollistaa tavaroiden säilyttämisen terassilla.
 • Lasiterassi on monitoimitila, jossa viihtyvät myös lapset ja eläimet.
 • Terassilasitus nostaa kodin arvoa.

Kiinnostuitko terassilasituksesta?

LATAA MAKSUTON TERASSILASITUKSEN OSTAJANOPAS

Ohje

Ohje

Monta hyvää syytä lasittaa terassi

 • Pidennä terassikautta pitkälle syksyyn, aloita se jälleen aikaisin keväällä.
 • Terassikalusteet, tekstiilit ja kasvit säilyvät hyvin lasituksen suojassa.
 • Tyylikäs terassi toimii lisähuoneena.
 • Lasitettu terassi suojaa julkisivua säävaihtelulta, viima ja tuuli eivät pääse sisälle terassin puoleisista ikkunoista tai ovesta.
 • Lukitus mahdollistaa tavaroiden säilyttämisen terassilla.
 • Lasiterassi on monitoimitila, jossa viihtyvät myös lapset ja eläimet.
 • Terassilasitus nostaa kodin arvoa.

Kiinnostuitko terassilasituksesta?

20199_59767.jpg
Lumon terassilasitus soveltuu lähes mihin tahansa kohteeseen on se sitten punainen puutalo, 80-luvulla rakennettu rivitalo, hirsimökki tai moderni kivitalo. Terassin muotokaan ei ole este rakentamiselle. Lasitus sopii myös katetun terassin lasittamiseen sekä sisääntulojen suojaksi.
20199_59769.jpg

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
parvekkeet
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20184_52728.jpg
Vinkit mökkeilijälle terassilasien hankintaan
Mökkikaudesta nautitaan vuosittain, kuka lyhyempään, kuka pidempään. Mieleen pulpahtelee ajatuksia, mitä kaikkea mökillä pitäisikään tehdä tai miten mökkielämästä tekisi vieläkin mukavampaa. Onko mielessä esimerkiksi mökkiterassin lasittaminen? Lasitetun terassin ei nimittäin tarvitse olla pelkästään omakoti- tai rivitaloasumisen luksusta. Lasitettu terassi tuo lisää viihtyvyyttä ja asumismukavuutta myös mökille tai vapaa-ajan asunnolle ja mahdollistaa ihanasta kesämökistä nauttimisen kaikkina vuodenaikoina.
20192_56429.jpg
Korista lasiterassi kukkasin
Terassilasitus tuo arkeen uudenlaista mukavuutta ja pidentää terassin käyttöaikaa usealla kuukaudella. Lasitettu terassi toimii olohuoneen jatkeena ja tuo lisätilaa ruokailuhetkiin sekä illanviettoihin. Lasitus pitää lumen, vesisateen sekä siite- ja katupölyn loitolla ja suojaa myös terassin rakenteita ja kalusteita. Terassi toimii talvella hyvänä säilytyspaikkana, eikä lasituksen myötä tuuli pääse viilentämään sisätiloja. Lasiterassi vaikuttaa positiivisesti myös asunnon arvoon.
20223_77333.jpg
Kesäköynnökset peittävät, roikkuvat ja kiipeävät!
Suomen kesäsää muuttuu nopeasti. Jos tänään paistaa aurinko kirkkaalta taivaalta, seuraava päivä saattaakin olla sateinen ja jopa rakeinen. Kuten kesäkalusteita, myös kesäkukkia voi suojata vaihtelevilta ja arvaamattomilta sääoloilta lasitetulla terassilla. Se antaa kasveille tarvittaessa suojaa tuulelta, sateelta ja suoralta auringonpaisteelta.
20186_53376.jpg
Lasiterassi jokinäkymällä
Dekotalo Villa Vaski (kohde 33) sijaitsee rannassa ja lasiterassilta aukeavatkin upeat näkymät joelle. Lasitetun osuuden lisäksi avointa terassipinta-alaa on runsaasti. Lasiterassi on noin 22 neliötä.
20195_58011.jpg
Mitkä ovat lasiterassin rakentamisen a ja o?
Monissa kodeissa mietitään terassin rakentamista omakoti- tai rivitalopihaan tuomaan lisätilaa ja uudenlaista asumismukavuutta. Kattamaton terassi eli patio ei kuitenkaan suojaa viileiltä keleiltä, sateelta ja tuulelta. Oletpa rakentamassa uutta taloa tai remontoimassa vanhaa, pohdi terassilasien hankkimista. Lasitettu terassi lisää terassin käyttöastetta huomattavasti.
20239_83090.jpg
Kestääkö lasiterassi lumikuormaa?
Terassi- ja parvekelasituksia tehdään ympäri vuoden. Jos terassia ei ole lasitettu, voi terassilla vietetty aika jäädä vuoden aikana todella lyhyeksi, eikä terassia tule hyödynnettyä siinä mitassa kuin sitä voisi vuoden aikana käyttää. Lasiterassia voi parhaimmillaan hyödyntää ympäri vuoden eri käyttötarkoituksiin tarpeen mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton