• Etusivu
 • Talo

Nauti syysilloista tunnelmallisella lasiterassilla – niin tekevät eri kasvitkin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 13.09.2021
20219_72292.jpg

Monien kesäkukkien väriloisto alkaa olla jo hiipumassa, vaikka niistä ei millään haluaisi luopua. Poikkeuksen tekevät esimerkiksi hortensia ja pelargonia, jotka viihtyvät viileämmässä ilmassa ja ajoittavatkin upeimman kukkimisensa juuri syksyyn. Kesäkukkien kanssa ei kannata katsella kalenteria. Hyvissä olosuhteissa, varsinkin lasitetulla terassilla tai parvekkeella suojassa tuulelta ja sateelta, ne säilyvät elinvoimaisina jopa loka-marraskuulle.

Kun tulee aika vaihtaa ränsistyneet kesäkukat syyskasveihin ja hakea syksyistä tunnelmaa lasitettujen terassien ja parvekkeiden sisustukseen, callunat ovat vuodesta toiseen suosikkeja. Ne ovat kestäviä, helppohoitoisia ja varisevat vain vähän. Callunoiden värivalikoimasta löytyy varmasti omaan makuun ja sisustukseen sopiva, sillä niitä on saatavilla aina vaaleanpunaisesta karmiiniin ja valkoiseen.

20219_72291.jpg

Yhdistele callunoiden kanssa muita perinteisiä syyskukkijoita, kuten syklaameja tai krysanteemeja, jotka jaksavat ilahduttaa jopa pakkasiin asti. Ulkoistutuksiin sopivat myös näyttävät koristekaalit, sillä nekin sietävät kylmää. Muratti ja lankaköynnös kestävät hyvinä jopa läpi talven vaikka paleltuisivatkin. Kasvi muuttuu ruskeaksi ja pudottaa lehtensä vasta kevään tullessa. Muita hyviä vaihtoehtoja syyskasveiksi ovat kellokanervat, tuijat ja sypressit.

Lasiterassi on kotoisa sisä- ja ulkotilan välimuoto.

Syysistutuksin sisustetulla lasiterassilla tai parvekkeella nautit rentouttavasta illasta kynttilän valossa ja lämpimän viltin alla. Lasitetulla terassilla voi viettää aikaa luonnon helmassa syksyn raikkaassa ilmassa suojassa sateelta. Sadepisaroiden ropina vain lisää tunnelmaa.

20199_59791.jpg
Terassilämmitin lämmittää niin kasvien kuin asukkaidenkin syysillat.

Syksyn tullen esiin kannattaa kaivaa paksuja huopia ja lisätä tunnelmallista valaistusta esimerkiksi lyhdyin. Lämpöä terassille saa vilttien lisäksi terassilämmittimellä. Ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen lämmitin lämmittää lämpösäteiden vaikutusalueella olevat ihmiset ja esineet, ei siis ilmaa. Lämmittimet eivät sisällä avotulta tai kuumenevia osia. Ne ovat siksi loistava valinta esimerkiksi lapsiperheeseen.

20219_72290.jpg
 • Pidennä terassikautta pitkälle syksyyn, aloita se jälleen aikaisin keväällä.
 • Terassikalusteet, tekstiilit ja kasvit säilyvät hyvin lasituksen suojassa.
 • Tyylikäs terassi toimii lisähuoneena.
 • Lasitettu terassi suojaa julkisivua säävaihtelulta, viima ja tuuli eivät pääse sisälle terassin puoleisista ikkunoista tai ovesta.
 • Lukitus mahdollistaa tavaroiden säilyttämisen terassilla.
 • Lasiterassi on monitoimitila, jossa viihtyvät myös lapset ja eläimet.
 • Terassilasitus nostaa kodin arvoa.

Kiinnostuitko terassilasituksesta?

LATAA MAKSUTON TERASSILASITUKSEN OSTAJANOPAS

Ohje

Ohje

Monta hyvää syytä lasittaa terassi

 • Pidennä terassikautta pitkälle syksyyn, aloita se jälleen aikaisin keväällä.
 • Terassikalusteet, tekstiilit ja kasvit säilyvät hyvin lasituksen suojassa.
 • Tyylikäs terassi toimii lisähuoneena.
 • Lasitettu terassi suojaa julkisivua säävaihtelulta, viima ja tuuli eivät pääse sisälle terassin puoleisista ikkunoista tai ovesta.
 • Lukitus mahdollistaa tavaroiden säilyttämisen terassilla.
 • Lasiterassi on monitoimitila, jossa viihtyvät myös lapset ja eläimet.
 • Terassilasitus nostaa kodin arvoa.

Kiinnostuitko terassilasituksesta?

20199_59767.jpg
Lumon terassilasitus soveltuu lähes mihin tahansa kohteeseen on se sitten punainen puutalo, 80-luvulla rakennettu rivitalo, hirsimökki tai moderni kivitalo. Terassin muotokaan ei ole este rakentamiselle. Lasitus sopii myös katetun terassin lasittamiseen sekä sisääntulojen suojaksi.
20199_59769.jpg

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
parvekkeet
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20192_56429.jpg
Korista lasiterassi kukkasin
Terassilasitus tuo arkeen uudenlaista mukavuutta ja pidentää terassin käyttöaikaa usealla kuukaudella. Lasitettu terassi toimii olohuoneen jatkeena ja tuo lisätilaa ruokailuhetkiin sekä illanviettoihin. Lasitus pitää lumen, vesisateen sekä siite- ja katupölyn loitolla ja suojaa myös terassin rakenteita ja kalusteita. Terassi toimii talvella hyvänä säilytyspaikkana, eikä lasituksen myötä tuuli pääse viilentämään sisätiloja. Lasiterassi vaikuttaa positiivisesti myös asunnon arvoon.
20184_52728.jpg
Vinkit mökkeilijälle terassilasien hankintaan
Mökkikaudesta nautitaan vuosittain, kuka lyhyempään, kuka pidempään. Mieleen pulpahtelee ajatuksia, mitä kaikkea mökillä pitäisikään tehdä tai miten mökkielämästä tekisi vieläkin mukavampaa. Onko mielessä esimerkiksi mökkiterassin lasittaminen? Lasitetun terassin ei nimittäin tarvitse olla pelkästään omakoti- tai rivitaloasumisen luksusta. Lasitettu terassi tuo lisää viihtyvyyttä ja asumismukavuutta myös mökille tai vapaa-ajan asunnolle ja mahdollistaa ihanasta kesämökistä nauttimisen kaikkina vuodenaikoina.
20223_77333.jpg
Kesäköynnökset peittävät, roikkuvat ja kiipeävät!
Suomen kesäsää muuttuu nopeasti. Jos tänään paistaa aurinko kirkkaalta taivaalta, seuraava päivä saattaakin olla sateinen ja jopa rakeinen. Kuten kesäkalusteita, myös kesäkukkia voi suojata vaihtelevilta ja arvaamattomilta sääoloilta lasitetulla terassilla. Se antaa kasveille tarvittaessa suojaa tuulelta, sateelta ja suoralta auringonpaisteelta.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
202011_61817.jpg
Onko terassinne tyhjillään läpi talven? Entä jos terassikausi jatkuisi läpi vuoden?
Syksyn myötä terassikalusteet on monessa kodissa viety suojaan, sillä Suomen talvi ei tunne armoa niitä kohtaan. Terassi hautautuu lumen alle odottamaan seuraavaa kesää ja parempia terassikelejä. Mitäpä, jos kalusteita ei tarvitsisikaan kuljettaa varastoon, vaan ne voisivat olla terassilla läpi talven? Samalla terassista voisi sisustaa tunnelmallisen talvihuoneen, jossa nauttia kupillisen kuumaa sinisen hetken aikaan huopien lämmössä kynttilöiden keskellä.
Lumon lasiterassi Espoo 1
Näin hankit terassilasituksen
Lumon terassilasituksen hankinta on todella helppoa. Lumon hoitaa koko prosessin aina suunnittelusta asennukseen niin, että sinulle jää vain pohdittavaksi, mihin kaikkeen aiot käyttää uutta lisätilaasi. Varaamalla Lumonilta maksuttoman suunnittelukäynnin, asiantuntijat suunnittelevat lasituksen kanssasi tarpeidesi mukaiseksi, ottaa tarvittavat mitat terassisuunnitelmaa varten ja laatii sinulle tarjouksen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton