• Etusivu
 • Piha

Miten valita oikeanlainen trimmeri?

− Hyvällä trimmerillä viimeistelet nurmikon helposti

Kaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 14.05.2024
Bosch trimmeri 1

Trimmerillä pihan viimeistely hoituu kätevästi. Tehokkaat ja ergonomiset Bosch-akkutrimmerit helpottavat nurmikon hoitoa ja tekevät työskentelystä mielekästä.

Siistiksi viimeistelty pihanurmi akkutrimmerillä

Akkukäyttöiset viimeistelyleikkurit ovat ehdoton apu nurmikonhoidossa, niillä pääset pihasi perimmäiseen kulmaan ilman pelkoa johtoon sotkeutumisesta. Trimmeri siistii ojan pientareet, pensaiden alustat ja kivien ympärystät − kaikki ne alueet, jotka yleensä jäävät ruohonleikkuun jäljiltä hoitamattoman näköisiksi. Bosch-trimmereiden innovatiivinen terä leikkaa tehokkaasti ja tarkasti tehden pihasta huolitellun ja edustavan näköisen.

Bosch EasyGrass Durable

Lisää käyttöikää Durablade-leikkuujärjestelmällä

Uudella EasyGrassCut 18V-230 Durablade -akkutrimmerillä viimeistelet nurmikko kätevästi ja vaivattomasti. Laitteen kahvan yläosassa olevan EdgeSimple-toimintopainikkeen avulla voit vaihtaa kätevästi nurmikon viimeistelystä reunojen leikkaukseen painamalla nappia ja kääntämällä työkalun pään reunaleikkuuasentoon.

Durablade-leikkuujärjestelmän ansiosta säästyt siiman kelaamiselta ja syöttämiseltä: Durablade-terät kestävät jopa kaksitoista kertaa pidempään kuin edeltäjämallit. Mikäli terä kuluu esimerkiksi seinustoja vasten leikatessa, on se helppo ja nopea vaihtaa uuteen.

Durable terät
Bosch trimmeri 2

Tasapainoista ja kevyttä EasyGrassCut -trimmeriä on helppo ohjata. Sen säädettävä lisäkahva takaa entistä paremman käyttömukavuuden ja vähentää alaselän rasitusta pitkäaikaisessa käytössä. Akun ollessa täyteen ladattuna trimmeri pystyy leikkaamaan kuuden tenniskentän reunat.

Trimmerien kolme luokkaa − valitse sopivin

EasyGrassCut

 • Tasapainoinen ja kevyt malli helppoon ja rasittamattomaan käyttöön.
 • Helposti asetettava reunaleikkuutoiminto kahvaa kopauttamalla ja kääntämällä
 • Kätevä puoliautomaattinen kela tekee manuaalisen säädön tarpeettomaksi

UniversalGrassCut

 • Ergonominen V-muotoinen kahva teleskooppivarren kanssa varmistaa miellyttävän työskentelyasennon.
 • Kätevä, puoliautomaattinen kela tekee manuaalisen säädön tarpeettomaksi
 • Käännettävä pää soveltuu tarkkaan viimeistelyyn penkkien alla ja vaikeapääsyisissä paikoissa.
trimmerin pää

AdvancedGrassCut

 • Harjaton moottori mahdollistaa tehokkaan ja vaativien kohteiden leikkaamisen
 • Tasapainoinen ja ergonominen runko takaa helpon ja tehokkaan työskentelyn
 • EasyWind-kela nopeaan ja helppoon siiman käärintään
 • Älykäs elektroniikka takaa tasaisen suorituskyvyn ja työskentelynopeuden
20235_81800.jpg

Optimaalinen teho ja pitkäkestoinen akku

Boschin trimmereillä työskentelet pitkään. Litiumioniakut ovat aina käyttövalmiita, sillä niissä ei tapahdu latauksen purkautumista. Älykkäästi ohjatun energiansyöttön ansiosta työt tulevat valmiiksi optimaalisella teholla ja akun loppumatta.

Kaikki Boschin-akkutrimmerit on varustettu Syneon-sirulla. Se syöttää akun energiaa täsmälleen tarpeen mukaan.

Yhteensopivasta akusta virtaa kaikille laitteille:

Akkukäyttöisen laitteiden käyttämistä helpottaa Boschin POWER FOR ALL -akkujärjestelmä. Sen ansiosta voit käyttää kaikkia POWER FOR ALL -sarjan työkaluja yhdellä ja samalla akulla.

Info

Info

Hyödynnä kampanjaetu!

Osta mikä tahansa akulla ja laturilla varustettu Bosch 18V / 36V POWER FOR ALL-akkujärjestelmään kuuluva sähkö- tai puutarhatyökalu ja rekisteröi tuote Boschin sivuilla. Saat tehokkaan lisäakun veloituksetta kotiin toimitettuna. (arvot 80€ ja 200€)

Kampanjaetu on voimassa 26.4. – 30.6.2024.

Info

Info

Vinkit nurmikon viimeistelyyn:

Trimmerit sopivat vaikeapääsyisten kohtien kuten rakennusten reunostojen, aitojen, kukkapenkkien ja kulkureittien viimeistelyyn. Nyrkkisääntönä pätee: leikkaa ensin trimmerillä ja sen jälkeen ruohonleikkurilla. Leikkaa ensin ne kohdat, joihin ei päästä ruohonleikkurilla. Tämän jälkeen voit silputa nurmen päällä olevat korret ruohonleikkurilla. Silpun voit jättää maatumaan nurmikolle – tai kerätä sen kokoojasäiliöön.

Lyhennä kortta enintään kolmasosa kokonaispituudesta ("kolmasosa-sääntö"), koska muuten ruohon kasvu hidastuu.

Kiihdytä trimmeri aina ensin maksiminopeuteen, ennen kuin ohjaat sen kasvustoon. Näin pyörivä lanka tai terä pystyy leikkaamaan korret siististi ja murskaamatta. Puiden aluskasvillisuuden, pensaat ja puiden vesat leikkaat kätevimmin raivurilla.

Robert Bosch Oy / Työkalut
Piha
työkalut
pihatyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20065_61.jpg
Sammalta nurmikolla?
Sammal valtaa paikan, jossa nurmikko ei syystä tai toisesta viihdy. Kun nurmikko voi hyvin, ei sammal pärjää sille elintilakilpailussa. Pysyvään tulokseen päästään poistamalla sammaloitumisen syyt: nurmikon huono ravinne- tai vesitalous, maan happamuus tai tiiviys ja alueen varjoisuus.Jos nurmialue on erittäin sammaleinen, kannattaa nurmikko perustaa kokonaan uudestaan.Sammaloituneelta nurmialueelta haravoidaan irtoava sammal pois, ja alue ilmastoidaan talikolla tai sammaleenpoistajan avulla. Alue kalkitaan huolellisesti. Kalkki alentaa maan happamuutta ja estää siten sammalen kasvua. Pinnalle lisätään ohut kerros hiekkaa ja multaa. Lopuksi alue tasoitetaan jyräämällä ja kylvetään uusia siemeniä. Jos paikka on varjoinen, kannattaa valita lajikkeita, jotka menestyvät varjoisemmassakin (esim. puisto- ja etelännata). Jatkossa huolehditaan kastelusta.
20226_45906.jpg
Lehtipensasaidan leikkaaminen
Istutusleikkaus tehdään aina keväällä joko istutuksen yhteydessä tai syksyllä istutetuille taimille seuraavana keväänä. Piiskataimet leikataan noin 10 sentin korkeudelta ja haaroittuneet aitataimet 2–3 silmun päältä. Tarkoituksena on saada taimet haaroittumaan mahdollisimman alhaaltaja näin aidasta tulee tiheä alhaalta saakka. Myös vapaasti kasvavan aidanteen taimet leikataan samalla tavoin. Jos astiataimi on hyvin haaroittunut alhaalta asti, sitä ei tarvitse leikata.
20084_10429.jpg
Todellista kierrätystä oksasilppurilla
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena.
20235_81719.jpg
Mikä korvaajaksi kotti­kärryille? Apua raksalle ja puutarha­hommiin
Kottikärryihin ei tarvitse montaa kiveä laittaa, etteikö siitä tulisi kiikkerä ja kiemurteleva. Usein saa olla ostamassa uutta rengasta, vanhan hajottua taakan alla. Selkää särkee ja ergonomia on täydellisesti hukassa. Naapurisi himourheilija saattaa pitää hiekalla täytetyn teräsjyrän vetämisestä pitkin pihaa sepelin levityksen jälkeen, mutta kaikkia tämä työ ei välttämättä kiinnosta. Pohjatyöt pitäisi kuitenkin tehdä kunnolla.Pihalla ja rakennustyömaalla on monia töitä, joita helpottamaan olisi mukavaa löytää apuvälineitä. Oletko kuullut minidumppereista tai maantiivistäjistä?
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton