• Etusivu
  • Talo

Vinkit mökkeilijälle terassilasien hankintaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 02.03.2020
20184_52728.jpg

Lasitettu terassi tuo lisämukavuutta mökille.

Mökkikaudesta nautitaan vuosittain, kuka lyhyempään, kuka pidempään. Mieleen pulpahtelee ajatuksia, mitä kaikkea mökillä pitäisikään tehdä tai miten mökkielämästä tekisi vieläkin mukavampaa. Onko mielessä esimerkiksi mökkiterassin lasittaminen? Lasitetun terassin ei nimittäin tarvitse olla pelkästään omakoti- tai rivitaloasumisen luksusta. Lasitettu terassi tuo lisää viihtyvyyttä ja asumismukavuutta myös mökille tai vapaa-ajan asunnolle ja mahdollistaa ihanasta kesämökistä nauttimisen kaikkina vuodenaikoina.

Tyyliin ja ympäristöön sopiva tila

Niin hirsirakenteiseen mökkiin kuin uudenkarheaan huvilaankin on mahdollista rakentaa lasitettu terassi, jossa viettää aikaa. Lähes mihin tahansa mökkikohteeseen onkin mahdollista suunnitella toimiva ratkaisu, joka tuo esille tilan parhaita puolia. Terassin muotokaan ei ole este rakentamiselle. Paras keino selvittää terassilasien saatavuus on pyytää asiantuntija käymään paikan päällä. Maksuton arviointi ei sido hankintaan, vaan tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun omista tarpeista ja toiveista.

Terassilasien asennus onnistuu ympäri vuoden

Vaikka mökkeily perinteisesti ajoittuu kesäkuukausille, on terassilasien asentaminen mahdollista toteuttaa ympäri vuoden. Talvi voi jopa olla otollisin aika asennukselle, sillä talviaikaan asentajien aikatauluissa on usein enemmän neuvotteluvaraa muun rakentamisen ollessa hiljaisempaa. Tämä nopeuttaa usein myös toimitusaikoja. Asennuksen aikataulussa on kuitenkin huomioitava esimerkiksi kulkuyhteydet ja tontille pääsy eri vuodenaikoina. Talvella asennetut terassilasit ovat heti kevään tullen käytettävissä.

Asiantuntija auttaa

Ensimmäinen askel terassilasien hankintaan on lupa-asioiden hoitaminen kuntoon. Lupatoimenpiteet vaihtelevat kunnittain. Myös aikataulu luvan saamiseen vaihtelee ja voi olla useampia viikkojakin. Asiantuntija osaa kuitenkin kertoa juuri tietyn alueen käytännöistä ja tarvittaessa jopa hoitaa sen puolestasi.

Haaveissa lasitettu terassi mökille? Näin saat projektin aluilleen

20178_50020.jpg
Info

Info

Mökkeilijän opas terassilasien hankintaan

Lumonilla on opas sinulle, joka haluat viedä mökkeilyn aivan uudelle tasolle. Opas antaa lisätietoja siitä, mitä kaikkea tulee huomioida ennen terassilasien hankintaa sekä millaiseen mökkiin terassilasituksen voi hankkia.

Terassin sisustuksen kestosuosikit

Miellyttävä sisustus tekee terassista viihtyisän ja rentouttavan paikan. Omaa makua kannattaa ehdottomasti kuunnella, jotta tilasta tulee kotoisa. Tärkeintä sisustuksen suunnittelussa onkin huomioida itselle tärkeät tarpeet, toiveet sekä käytettävissä oleva tila.

Lue lisää tästä

20178_50021.jpg

Mistä muodostuvat lasitetun terassin kustannukset?

Terassi ja sen lasittaminen ovat hankintoja, jotka vaativat rahallista panostusta. Mutta mistä kustannukset oikeastaan muodostuvat?

Lue lisää kustannuksista

20178_50022.jpg

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
terassit
parvekkeet
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20192_56429.jpg
Korista lasiterassi kukkasin
Terassilasitus tuo arkeen uudenlaista mukavuutta ja pidentää terassin käyttöaikaa usealla kuukaudella. Lasitettu terassi toimii olohuoneen jatkeena ja tuo lisätilaa ruokailuhetkiin sekä illanviettoihin. Lasitus pitää lumen, vesisateen sekä siite- ja katupölyn loitolla ja suojaa myös terassin rakenteita ja kalusteita. Terassi toimii talvella hyvänä säilytyspaikkana, eikä lasituksen myötä tuuli pääse viilentämään sisätiloja. Lasiterassi vaikuttaa positiivisesti myös asunnon arvoon.
20219_72292.jpg
Syyskasvien loistoa ja syksyistä tunnelmaa lasiterassilla
Monien kesäkukkien väriloisto alkaa olla jo hiipumassa, vaikka niistä ei millään haluaisi luopua. Poikkeuksen tekevät esimerkiksi hortensia ja pelargonia, jotka viihtyvät viileämmässä ilmassa ja ajoittavatkin upeimman kukkimisensa juuri syksyyn. Kesäkukkien kanssa ei kannata katsella kalenteria. Hyvissä olosuhteissa, varsinkin lasitetulla terassilla tai parvekkeella suojassa tuulelta ja sateelta, ne säilyvät elinvoimaisina jopa loka-marraskuulle.
20223_77333.jpg
Kesäköynnökset peittävät, roikkuvat ja kiipeävät!
Suomen kesäsää muuttuu nopeasti. Jos tänään paistaa aurinko kirkkaalta taivaalta, seuraava päivä saattaakin olla sateinen ja jopa rakeinen. Kuten kesäkalusteita, myös kesäkukkia voi suojata vaihtelevilta ja arvaamattomilta sääoloilta lasitetulla terassilla. Se antaa kasveille tarvittaessa suojaa tuulelta, sateelta ja suoralta auringonpaisteelta.
20213_68111.jpg
Routasuojaus tulee muistaa myös terassin ja pihakiveyksen teossa
Elääkö terassisi talvella omaa elämäänsä? Tai nouseeko kiveys joissain kohdissa niin, että lähes kaadut aina siitä mennessäsi? Terassin ja pihakiveyksen suunnittelussa sekä toteutuksessa kannattaakin aina muistaa, että talvi ja sen myötä routa tuovatkin omat haasteensa.
Lumon lasiterassi Espoo 1
Näin hankit terassilasituksen
Lumon terassilasituksen hankinta on todella helppoa. Lumon hoitaa koko prosessin aina suunnittelusta asennukseen niin, että sinulle jää vain pohdittavaksi, mihin kaikkeen aiot käyttää uutta lisätilaasi. Varaamalla Lumonilta maksuttoman suunnittelukäynnin, asiantuntijat suunnittelevat lasituksen kanssasi tarpeidesi mukaiseksi, ottaa tarvittavat mitat terassisuunnitelmaa varten ja laatii sinulle tarjouksen.
20236_82368.jpg
Roskiinko vaan?
Jätteet ja jätteiden käsittely eivät ole mitenkään vähäpätöisiä asioita yhteiskunnassa. Aineellisen elintason kohotessa lisääntyy väistämättä myös jätteen määrä ja samalla ympäristöön kohdistuva rasitus. Jos vastuullisuutta ei löydy, olemme tuota pikaa mittavien ympäristöongelmien puristuksessa. Lisäksi jätelaki velvoittaa hyödyntämän jätteen, mikäli se on teknisesti mahdollista, eikä siitä aiheudu kohtuuttomasti lisäkustannuksia.Oikein lajiteltuna valtaosa jätteestä on hyödynnettävissä uudelleen. Yleisimpiä hyödynnettäviä jätelajikkeita ovat biojäte, paperi, pahvi, puu, metallit ja lasi. Eniten päänvaivaa aiheuttavat edelleen biojäte sekä energiajäte.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton