• Etusivu
  • Kasvillisuus

Elokuun kaunein kukka

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.09.2012
20129_32047.jpg

Elokuun äänestys sai galluplaskurin suorastaan kilisemään! Lienevätkö kaikki kotipuutarhurit nyt paremmin kotikoneen äärellä, kun ulkona sataa ja vihmoo syksyinen tuuli. Vai löytyisikös kenties useammalta tilaa parille uudelle omenapuulle? Elokuun kauneimman kukan äänestyksessähän arvotaan kaikkien vastanneiden kesken via Gardenin Keittiöpuutarha -valikoimaan kuuluva omenapuu-paketti. Itse asiassa onnetar on jo ojentanut auttavan kätensä ja poiminut voittajan joukoistanne...

...ja elokuun kaunein kukka on...

Edellisten äänestysten tavoin jokainen finalistikasvimme sai ääniä. Me multasormethan pidämme kaikista kasveista; on todella vaikeaa valita vain yksi tietty kaikkien noiden kauniiden ehdokkaiden joukosta.

Selkeästi eniten ääniä saivat 4 kasviryhmää; hortensiat, loistokärhöt, päivänliljat ja syysleimut. Ne ovatkin loppukesän kauniita väripilkkuja, upeita kasveja. Neljänneksi eniten, 7 % kaikista äänistä saivat kärhöt. Kolmanneksi kirivät päivänliljat 10,5 % äänisaaliillaan. Kahden ääniharavan välillä käytiin tiukkaa vääntöä, mutta lopputaistelun jälkeen toiseksi jäivät hortensiat (21,6 %). Elokuun kaunein -titteli luovutetaan siis SYYSLEIMUILLE! Syysleimut saivat kaikista annetuista äänistä 25,4 %.

Lue syysleimuista lisää Kasvikortistosta!

Syysleimuissa värejä riittää

Elokuun kukkijoita kuvatessamme saimme nauttia melkoisesta värikirjosta juuri syysleimujen kohdalla. Niiden joukosta löytyy varmasti jokaiselle sopiva väri puutarhaa piristämään; valkoista, pinkkiä, lilaa, purppuraa...

Klikatkaahan kuvaa ja nauttikaa syysleimujen väreistä!

20129_32048.jpg
20129_32049.jpg
20129_32050.jpg

Onnittelut omenapuiden voittajille ja kiitokset kaikille äänestäjille! Kesän kauneimmat kukat on nyt sitten valittu: kesäkuussa omenapuut ovat kauneimmillaan, heinäkuussa hehkuvat pionit ja elokuussa meitä piristävät syysleimut. Näistä kolmesta pionit saavat kesän kuningattaren kruunun terälehdilleen; äänisaalis kaikista suurin.

Viime syksyinen KESÄKUVAKISAILU on muuten saamassa jatkoa tänä vuonna. Oletko Sinä tallentanut kivan kesähetken, kauniin kukkaryhmän tai vain muuten mukavan, kesän tunnelmasta kertovan otoksen? Ole sitten valmiina; pian käynnistyy uusi kisa!

20129_32051.jpg

Ps. Muistathan hyödyntää Kasvikortistoa niin piha- kuin sisäkasvienkin hoidossa. Voit myös lisäillä niihin omia kasvikuviasi kaiken kansan iloksi!

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20238_79192.jpg
Lääkekaapin päivitys: tässä muistilistaa sisällöstä
Käsi ylös ne, jotka muistavat siivota lääkekaappinsa säännöllisesti. Aika harva, eikö vain? Hyvä aika lääkekaapin siivoukselle on kevät, jolloin pystyy jo etukäteen varautumaan mahdollisiin kevään ja kesän myötä tuleviin kolhuihin, naarmuihin ja itikoiden puraisuihin.Mutta mitä lääkekaapissa olisi hyvä olla?
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg
Taikinamarja
(Ribes alpinium)Taikinamarja on 80–150 cm korkea, varpumainen, kaksikotinen pensas. Lehdet ovat vihreät ja kolmiliuskaiset, isohampaiset ja 2–4 cm pitkät. Lehdet ovat molemmin puolin nystykarvojen verhoamat. Taikinamarja on kaksikotinen kasvi. Kesäkuun alussa hedepensaisiin puhkeaa 20–30 pientä, kellanvihreää kukkaa ja emipensaisiin terttuja, joissa on 2–5 kukkaa. Taikinamarjan marjat ovat punaisia, mauttomia ja jauhoisia ja marjan hedelmäliha tuntuu tarttuvan kieleen taikinankaltaisesti, josta marjan suomenkielinen nimi lienee peräisin.
20224_77948.jpg
Onko omenapuu menetetty? Asiantuntija vastaa
Onko omenapuu menetetty? Pitääkö vaihtaa uusi? Pupu on syönyt rungon kuoren.
202011_67548.jpg
Maistuisiko kolmen ruokalajin jouluillallinen?
Joululaulut raikuvat jo monessa kodissa ja tutut sävelmät hyräillään varsinkin ruokaa laittaessa. Nyt onkin hyvä hetki tutustua erilaisiin resepteihin, jos tänä jouluna loihtisi joulupöytään jotain tuttua herkkua ehkä aivan uudella tavalla. Istahda vaikka nojatuoliin kahvikupposen kanssa ja nappaa tästä parhaat ideat joulupöytääsi.
202210_67411.jpg
Huonekasvit hengissä talven yli?
Miksi huonekasvini tiputtavat talvella lehtiään ja ovat kovin kärsivän oloisia? Hoidan niitä yhtä hyvin kuin kesälläkin, joten siitä ei pitäisi olla kyse.
202111_73888.jpg
Vesistöjä rehevöittävillä arvoravinteilla ruokaa sinne, mistä nälkä pakottaa lähtemään
Tutkijoiden mukaan ravinteiden globaali jakamis- ja kiertotalous torjuisi luontokatoa ja nälkää. Ravinnevientiä edistäisi planeettavaluutta, maapallon kantokykyä kunnioittava reilun talouden malli.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton