• Etusivu
  • Kasvillisuus

Helppohoitoisia perennoja

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.05.2006Päivitetty 21.03.2022
20065_93.jpg
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20227_78230.jpg
Tietoa kotipuutarhurin turvaksi
Taimien laatu on ratkaiseva onnistuneelle kasvutulokselle. Hyvät taimet ovat terveitä ja puhtaita eikä niissä saa olla haitallisia tuhoeläimiä, kasvitauteja tai rikkakasveja. Taimien pitää kotipuutarhassa oikein istutettuna juurtua ja alkaa kasvaa. Monivuotisille koristekasvien, hedelmien, marjojen sekä vihannesten taimille on asetettu kauppakelpoisuusvaatimuksia. Kesäkukkia lukuun ottamatta taimitarhakasveilla on aina oltava nimilappu.
201911_61370.jpg
Vihannesten sadonkorjuu ja varastointi
Syksyllä sato kypsyy - mutta milloin on oikea aika kerätä satoa? Vihannesten sadonkorjuun aika on silloin, kun ne ovat tuleentuneet. Jos hallanvaara uhkaa, niin tuleentumista on mahdollista nopeuttaa poistamalla naatisto. Ensimmäisten kylmien öiden jälkeen on nimittäin paras alkaa sadonkorjuuseen; pakkanen vahingoittaa suurta osaa vihanneksista niin, ettei niitä kannata varastoida. Huom! Sadonkorjuuta ei pidä tehdä sateella.
20226_78651.jpg
Vaivaako vadelmaa?
Vadelma on parhaimmillaan muhkea ja herkullinen marja. Yleensä ne ovat terveitä, mutta joskus saattaa jokin tauti tai tuholainenkin iskeä.
20111_24032.jpg
Vinkkejä pihakivien valintaan
Pihakivivillitys on vallannut Suomen eikä siinä ole mitään pahaa, päinvastoin! Huolellisesti suunniteltu ja rakennettu pihakiveys on kaunis ja käytännöllinen. Lisäksi se on kestävä sijoitus, joka nostaa myös talosi arvoa. Innokas pihanlaittaja törmää kivikaupassa yleensä vain yhteen ongelmaan, nimittäin valinnan vaikeuteen. Kiviä kun on tarjolla kymmeniä ja kymmeniä erilaisia, voi olla vaikea päättää mikä kivi sopii parhaiten juuri omalle pihalle. Seuraavassa muutamia vinkkejä:
20216_71443.jpg
Vieraslajeja nyt kukassa
Vieraslajit leviävät erityisen tehokkaasti ja ovat vaikeita hävittää. Ne aiheuttavat harmia luonnolle ja joissakin tapauksissa ne voivat jopa laskea kiinteistöjen arvoa. Suomen luonnonsuojeluliitto kannustaa kansalaisia ilmoittamaan luonnossa havaitsemansa jättiputket ja muut haitalliset vieraskasvilajit. Suomen vieraskasvilajeista ovat tällä hetkellä komeimmassa kukintovaiheessaan, helpoimmin tunnistettavissa olevat, jättiputket, jättipalsami ja kurtturuusu.
20226_78597.jpg
Kukkamullissa on eroja
Kevätauringon ensi säteet herättelevät huonekasvit uuteen kasvukauteen. Kasvaakseen ja viihtyäkseen kasvit tarvitsevat valon lisäksi kasvualustan, joka vastaa niiden tarpeita. Ei siis ole yhdentekevää, mitä multaa kasveilleen valitsee. Yleiskukkamultien lisäksi multavalikoimissa on erikoismultiaesimerkiksi kylvöksille, kaktuksille ja altakasteluruukkuihin. Eri käyttötarkoituksiin kehitetty ja valmistettu multa myös näyttää ja tuntuu erilaiselta. Tutustu vaihtoehtoihin ja valitse kasveillesi parasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton