• Etusivu
  • Hoitotyöt

Hoitotöiden aikamenekki

Rakentajan toimitus
Päivitetty 02.07.2021
20206_65287.jpg

Alla on lueteltu viheralan ammattilaisten töiden aikamenekkejä. Vertaa huviksesi niihin omaa työvauhtiasi...

Nurmikon leikkaus
Leikkuuleveys 120 cm: 4-7 minuuttia/aari.
Leikkuuleveys 80 cm: 7-11 minuuttia/aari.
Leikkuuleveys 60 cm: 10-16 minuuttia/aari.

Nurmikon paikkaus
Haravapaikkaus: 40 minuuttia/aari.
Jyrsintä: 20 minuuttia/aari.
Pinnan tasaus haravalla: 200 minuuttia/aari.
Paikkauskylvö: 50 minuuttia/aari.

Lannoitus ja raekalkin käsinlevitys
6 kg: 7 minuuttia/aari.
2 kg: 3 minuuttia/aari.

Nurmikon reunan suoristus 1 min/jm

Luonnonnurmikot
Niitto: 30 minuuttia/aari.
Jätteiden kasaus: 25 minuuttia/aari

Sujuuko sinultakin tätä tahtia? ...Vai kaipaisitko apua puutarhatöihin?
Mitenhän tällainen toimisi?
Mitenhän tällainen toimisi?
Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20211_68200.jpg
Sisusta kasveilla rohkeasti
Vihersisustamisessa suositaan nykyisin pääasiassa helppohoitoisia ja melko vähäeleisiä kasveja. Myös toistoa käytetään runsaasti; samaa kasvia kootaan useita yhteen ryhmään. Kasvitkin kannattaa kuitenkin valita rohkeasti omien mieltymysten mukaan. Siinä missä yksi nauttii erityisesti pyöreistä muodoista, toista miellyttävät viuhkamaiset tai terävät muodot.Runsaat, kukkivat kasvit sopivat mainiosti romanttiseen ja rehevämpään sisustukseen, tiukan asiallinen anopinkieli taas on omiaan pelkistettyyn ja graafisempaan ympäristöön. Herkät lehtimuodot luovat puolestaan keveyttä ja ilmavuutta.Yrtit kuuluvat osaksi keittiön ja ruokailutilan sisustusta. Kauniit lehtimuodot ja ruokaisia mielikuvia herättävät tuoksut tyydyttävät kauneudennälkääkin.Kasveja löytyy jokaiseen makuun; tutustu kasveihin Puutarha.netin Kasvikortistossa!
20225_78235.jpg
Vaaralliset viettelijät kotonasi – myrkylliset huonekasvit
Hurmaava habitus, viettelevät värit, tyrmäävä tuoksu; ne houkuttelevat tarttumaan huonekasvin ruukkuun ja viemään sen kotiin. Huonekasvit lisäävät viihtyisyyttä ja tuovat ihmisille hyvää mieltä, mutta osa vaatii kasvattajaltaan myös varovaisuutta käsittelyssä ja sijoituspaikassa.
20228_79297.jpg
Mikä hedelmä/puu tässä on? Asiantuntija vastaa
Mikä kuvan kasvi mahtaa olla kyseessä? Kasvaa erään omakotitalon viereisessä puistikossa. Rungossa kasvaa pitkiä piikkejä.
20174_48967.jpg
Puutarhassa ovat oikeat kasvit paikoillaan
Ollakseen viihtyisä piha tarvitsee lattian, seinät ja katon, aivan kuten sisätilatkin. Mittakaava ulkotiloissa vain on huomattavasti suurempi. Puut tuovat puutarhaan kaivattua korkeusvaihtelua ja katosmaista tunnelmaa.
20232_56866.jpg
Mitä puutarhaharrastajat kasvattavat - ja mistä haaveilevat?
Biolanin teettämän kuluttajakyselyn* mukaan 73 prosenttia suomalaisista on kiinnostunut puutarhanhoidosta.Puutarhaharrastajat kasvattavat eniten kesäkukkia, mutta haaveilevat syötävistä kasveista – erityisesti tomaatin kasvattamisesta unelmoidaan. Tutkimuksen mukaan keskimääräistä innostuneempia puutarhanhoidosta ovat mökkiläiset.
20237_82670.jpg
Kompostoimalla säästät jätelaskussa
Uuden jätelain kaatopaikkakielto astui voimaan 1.1.2016. Sen jälkeen kaatopaikalle ei ole saanut enää päätyä mitään orgaanista ainesta. Pientaloasujien biojätteiden käsittelytavat vaihtelevat kunnittain. Kotikompostointi on aina taloudellinen ja ympäristöystävällinen tapa biojätteiden käsittelyyn.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton