• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kaikkea oppii tekemällä itse

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.05.2020
20205_64469.jpg

Kuva: Pixabay (fiiliskuva artikkeliin)

Olen 62 v. isoäiti. Kun olin 18 v. nuori rouva, minun puutarhani kasvoi nokkosta ja heinää. Asuimme vanhassa ok-talossa. Mieheni sisko, oli armoitettu alan harrastaja. Hän laittoi minulle viilipurkkiin mullan päälle kukansiemeniä, antoi ohjeet kuinka hoitaa ja milloin istuttaa maahan. Minun taimet olivat vihreitä karvoja, eikä koskaan kasvaneet!
Kun meni vuosia, rakensimme uuden talon, ja saimme laittaa pihan, jossa oli tuore multa, sain itse miettiä, mitä minnekkin laitan. Sehän osoittautui minulle sopivaksi. Siitä lähtien olen monessa eri talossa, jossa olemme asuneet, laittanut pihan aina oman näköiseksi, ne ovat olleet minusta ihanat pihat.
Kuva: Pixabay (fiiliskuva artikkeliin)
Kuva: Pixabay (fiiliskuva artikkeliin)
Nyt on kuntoni jo vähän huono, pitää olla varovainen, ettei riuhdo liikaa. Mutta 6 kasvilavaa tuottaa meille omat tillit, persiljat, lehtikaalit, sipulit, salaatit ja vähän pottuakin. Me mieheni kanssa saamme siitä ne meidän pienet tarpeet pitkälle syystalveen. Nautin kovasti. Nytkin olohuoneen pöytä on täynnä taimia, välillä ulkoilutan niitä, välillä meinaan unohtaa ne ulos ja yöpaita päällä nostelen niitä sisään... Mieli nauttii ja odottaa, korona-aika on mennyt hyvin, kun on saanut kuopsuttaa puutarhaa. Kohta kylvän kehäkukkaa ym.. Elämä on ihanaa, kun voi saada multaa kynsien alle! Parasta mielen hoitoa nyt!Mummi62
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20236_78660.jpg
Puutarhaa uhkaavien tuholaisten ja tautien torjunta
Puutarhurin sato ja kukkien kauneus uhkaavat helposti jäädä kasveja vaanivien tuholaisten ja tautien kanssa toiseksi. Tautien ja tuholaisten torjunta on kovaa työtä, kun haluaa maksimoida terveen ja runsaan sadon omassa puutarhassaan. Onneksi luonnossa elää myös luonnostaan jo monia apureita. Tuholaisten vihollisia ovat muun muassa leppäkertut, lehtilude, karhukaisen toukka, loispistiäinen, sammakko, sisilisko, päästäinen ja linnut.
20222_76878.jpg
Sahaa oksat käden käänteessä - Tukikahva helpottaa työskentelyä
Heiluvien ja hankalasti tavoitettavien oksien katkaisu aiheuttaa usein tuskaa puutarhatöissä. Sujuvaan sahaukseen kehitetty Keo-oksasaha tekee katkaisusta nopeaa ja vaivatonta yhdellä kädellä. Sahaa voi käyttää muiden terien kanssa myös moniin muihin kotinikkarin sahaustöihin.
20218_72067.jpg
Siementen kylväminen on hauskaa
Useimmat monivuotiset kasvit kukkivat vasta kylvöä seuraavana vuonna, jotkut aikaisin kylvettyinä jo samana kesänä. Yleensä perennat kylvetään maalis-heinäkuussa, mutta yhtä hyvin ne voi kylvää juuri ennen talven tuloa!
20202_63015.jpg
"Nurinkurisuuden päivä" - Taas on karkauspäivä 29.02.20
Taas on neljä vuotta siitä, kun karkauspäivänä syntyneet täyttivät viimeksi vuosia, ja naapurin Riitta kosi miestään Anteroa. Päivä, jota on pidetty nurinkurisuuden päivänä jo pitkän aikaa ja jota ennen pidettiin leikkimielisesti vanhojen piikojen ilon ja onnen päivänä.
20218_72071.jpg
Miten estetään sananjalan leviäminen?
Metsäisen mökkitonttimme vieressä kasvaa tiheä sananjalkakasvusto. Millä keinoin voisi estää sen leviämisen?
20235_59081.jpg
Vinkit omenapuun valintaan ja hoitoon
Omenapuun valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa löytääkseen omaan puutarhaan sopivan lajikkeen. Omenoiden maku, puun kasvupaikka, sadon ajankohta ja moni muu tekijä vaikuttavat oikean puun valintaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton