• Etusivu
  • Kasvillisuus

Ken on heistä kaikkein kaunein?

Kevätterveiset puutarhalta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.01.2024
20204_63843.jpg

Veikeitä pääsiäiskransseja (Kukkakauppa Valla Fiini, Rauma).

Pääsiäinen on yksi tärkeä sesonki puutarhojen ja kukkakauppojen vuosikalenterissa. Vaikka elämme poikkeusolosuhteissa, kannattaa nyt varsinkin olla tukemassa paikallisia puutarhoja ja kukkakauppoja, ja samalla saada ihanaa piristystä ja iloa kotiin kukkasien muodossa.

Pääsiäisen kimput ja kukat

Kauniit kukat ja kimput sinunkin pääsiäiseesi tuottavat lähikukkakauppiaasi. Tässä esimerkkejä Eurajoelta ja Raumalta.

Eurajoen Puutarha
Eurajoen Puutarha
Kukkakauppa Valla Fiini
Kukkakauppa Valla Fiini
Luvian Kukka
Luvian Kukka
Kukkakauppa Valla Fiini
Kukkakauppa Valla Fiini
Eurajoen Puutarha
Eurajoen Puutarha
Kukkakauppa Valla Fiini
Kukkakauppa Valla Fiini
Luvian Kukka
Luvian Kukka
Eurajoen Puutarha
Eurajoen Puutarha
Kukkakauppa Valla Fiini
Kukkakauppa Valla Fiini

Kiitos kukkakaupoille!

Ihanien kukkakimppujen kanssa mukana olivat:

Eurajoen Puutarha, Auvintie 90, Eurajoki, puh. 041 318 6133

Luvian Kukka, Kirkkotie 3, Eurajoki ja Kuivalahdentie 2, Luvia, puh. 02 868 2000 ja 02 588 1364

Valla Fiini,Nortamonkatu 18, Rauma, puh. 02 822 5677

Kiitos mukana olleille kukkakaupoille kuvausluvasta.

Kukkakauppa Valla Fiinin veikeät pääsiäisasetelmat.
Kukkakauppa Valla Fiinin veikeät pääsiäisasetelmat.
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20231_78174.jpg
Anopin ikkunalla: Esikko
Esikot kuuluvat Primulaceae-heimoon eli esikkokasveihin. Niitä kasvaa luonnonvaraisena Euroopan ja Välimeren maissa. Myös Etelä-Suomesta löytyvä kevätesikko kuuluu samaan suureen kasviheimoon. Primula-sana merkitsee ensimmäistä, ja viljellyt esikot ovatkin perinteisesti olleet alkuvuoden suosittuja kasveja.
202211_80207.jpg
Pensaiden lehtien halkeamat? Asiantuntija vastaa
Istutin keväällä pensaita/puita rivitalon pihaan: katsura, pihajasmike, kärhöjä, humalaa ja köynnösvilliviiniä. Humalaan tulee reikiä ja on todennäköisesti humalayökkösen aiheuttamia, mutta mikä tekee näiden muiden lehtiin halkeamia? Haavat voivat olla mutkaisia ja teräviä, kuin leikattu lehden keskelle -lehden reunat ovat ehjät. Mitään paloja lehdestä ei ole pois eikä syöty. Tuholaisia en ole niissä nähnyt? Tekeekö lannoite, aurinko tai kastelu tällaisia vaurioita?
20226_78841.jpg
Heinäkuussa kukkivat nukkeruusu ja ritarinkannukset
Nukkeruusu ja ritarinkannukset kukkivat keskikesällä ja suosivat aurinkoista kasvupaikkaa. Pienimpiin ruusupensaisiin lukeutuva nukkeruusu sopii yhtä hyvin puistoihin kuin kotipihoille. Se on matala, terve ja helppohoitoinen. Yksinkertaiset vaaleanpunaiset kukat kestävät paahdetta ja sadetta.Jaloritarinkannukset ovat perinteisiä perennoja, jotka tekevät kukkapenkistä huomion keskipisteen. Toista metriä korkeat kukinnot ovat täynnä sinisiä, valkoisia tai vaaleanpunaisia kukkia. Sähkönsinisenä kukkiva kiinanritarinkannus sen sijaan on hento, alle puolen metrin korkuinen kivikkokasvi.
20233_76763.jpg
Aloe vera - huone- ja lääkekasvi
Aloe veraa on käytetty läpi historian lääkinnällisiin tarkoituksiin. Eniten käytetään sen geelimäistä lehtimehua, joka sisältää runsaasti terveellisiä ainesosia. Lehtien ravinteikkaassa mehussa on A-, B-, C- ja E-vitamiinia, musiineja, tulehdusta lievittäviä enstsyymejä, supistavia parkitusaineita sekä muita vitamiineja, entsyymejä, mineraaleja ja aminohappoja.
20226_78522.jpg
Punkkeja puutarhassa?
Eniten punkkeja on perinteisesti ollut saaristossa ja rannikolla, mutta talvien leutonemisen ja kauriiden lisääntymisen myötä punkit ovat yleistyneet myös muualla Suomessa. Viime vuosina punkkeja on havaittu niin kaupunkien puistoissa kuin hoidetuilla kotipihoillakin. Punkit viihtyvät esimerkiksi heinikoissa, aluskasvillisuuden seassa, pensaikoissa ja puiden lehtien alapinnoilla.
20239_83155.jpg
Huonekasvien lepokausi alkaa
Lauhkean ilmaston asukkaille luonnon ja puutarhan kasvien vuotuiset elintavat ovat tuttuja: ne kasvavat keväästä syksyyn ja lepäävät talvella. Varsinkin lehtipuilla kasvu- ja lepokauden ero on erityisen selkeä. Vastaavaa kasvun ja levon vuorottelua on myös huonekasveilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton