• Etusivu
 • Piha

Kerää biojätteet biokeruuastiaan ennen kompostointia

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Esbau Oy
Julkaistu 07.02.2024
bioproffa-hajuton-biokeruuastia-1920x1080

Biokeruuastia helpottaa biojätteen lajittelua ja kierrätystä kotikeittiössä. Sekajätteeseen heitetty biojäte päätyy jätteenpolttolaitoksiin, kun se erikseen kerättynä olisi kompostoinnin avulla hyödynnettävissä mullaksi, ravinteiksi tai maanparannusaineeksi.

Biokeruuastia toimii niin ahkeran kokkaajan kierrätysseuralaisena kuin kodeissa, joissa bioroskis täyttyy hitaammin. Biokeruuastiasta jätteet voi viedä kerralla kompostiin, biojätekeräykseen tai tyhjentää bokashikompostoriin, joka muuttaa ne nopeasti ravinteikkaaksi esikompostointimateriaaliksi ja nestemäiseksi lannoitteeksi. Kannen aktiivihiilisuodattimet estävät hajujen muodostumista ja tiivis kansi pitää banaanikärpäset loitolla. Kuorijäte kuten suodatinpussitkin häviävät näkyvistä käden käänteessä.

Nyt ei tarvitse enää kerätä biojätteitä paperi- tai biohajoaviin muovipusseihin, vaan keräät ne hajuttomasti ja tyylikkäästi Apetito biokeruuastiaan.

Biokeruuastia rohkaisee kierrättämään biojätteet

BioProffa Biokeruuastia Appetito on valmistettu ympäristöystävällisestä ja nopeasti uusiutuvasta bambusta. Bambu on puuvartinen heinäkasvi, joka on erittäin nopeakasvuinen ja satoisa. Eri lajeja ja lajikkeita on lukuisia. Appetito on valmistettu uusiutuvasta bambumateriaalista ja sidosaineena toimivasta maissitärkkelyksestä.

BioProffa Biokeruuastia toimii niin ahkeran kokkaajan kierrätysseuralaisena kuin kodeissa, joissa bioroskis täyttyy hitaammin. Jokainen voi valmistaa omista biojätteistään erinomaista puutarhamultaa keräämällä biojätteet ensin biokeruuastiaan.

 • Sopii kotiin, mökille, asuntovaunuun tai veneeseen: kaikkialle, missä biojätettä syntyy.
 • Kauniisti muotoillun Apetito biokeruuastian voit huoletta laittaa esille
 • Sopiva koko keittiön tasolle ja mahtuu mukavasti myös keittiökaappien alle

Tyhjennä biokeruuastia bokashointiastiaan ja tee erittäin ravinnerikasta multaa puutarhallesi.

<p data-block-key="ojl0o">Apetito biokeruuastia bampusta.</p>
Apetito biokeruuastia bampusta.

Biojätteen bokashointi

 • Soveltuu kaiken ruokajätteen hapattamiseen.
 • Bokashointi eli jätteiden fermentointi säilyttää luonnon omat arvokkaat ravintoaineet, antioksidantit, entsyymit ja vitamiinit tehokkaasti.
 • Bokashirouhe ja sen sisältämät mikrobit varmistavat, että jätemassa fermentoituu eli hapattuu eikä mätäne.
 • Fermentoitunut Bokashi eli hapattunut biojäte on erinomainen, energiarikas materiaali jatkokompostointiin.
 • Jatkokompostoinnin tuloksena saadaan arvokasta, muhevaa ja ravintoaineet sisältänyttä multaa. Bokashoinnilla jätteistä saadaan tehtyä multaa alle kahdessa kuukaudessa.
 • Bokashointi auttaa kierrättämään ja hyödyntämään biojätteet tehokkaasti ja pienillä kustannuksilla.

Lue lisää bokashoinnista:
15 kysymystä ja vastausta bokashoinnista >>

Info

Info

Vinkki!

Bokashi-Rouhe toimii bokashoiniissa, mutta tiesitkö, että sitä voi käyttää myös:

 • Edistämään orgaanisen materiaalin kompostoitumista ulkokompostorissa
 • Vahvistamaan ja edistämään kasvua (sekoita kasvualustaan noin kaksi viikkoa ennen kylvöä tai istutusta)
 • Eliminoimaan hajuja (sekoita esim. kissanhiekkaan, kanakoppiin ym.)

Hajuton BioProffa biokeruuastia Appetito

Valmistusmateriaalina bambu, tilavuus 3,8 L.
Biokeruuastian kansi sisältää vaihdettavat aktiivihiilisuodattimet ja on hajuton.
Aktiivihiilisuodatin estää banaanikärpästen parveilun sekä pahat hajut.
Kolme väriä:

 • Luonnonvalkoinen
 • Harmaa
 • Hiilenmusta

Tutustu BioProffan tuotteisiin

Kaikki tuotteet
Biokeruuastiat
Bokashirouheet
Biohiili

musta biokeruuastia
Esbau Oy
Piha
jätehuolto
ekologisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

sininen biokeruuastia
Kerää biojätteet omaan astiaansa
BioProffa Keruuastia on joka kodin ja mökin hyödyllinen keittiön apuväline, joka estää ikävät hajut ja pörräävät banaanikärpäset!BioProffa Keruuastia on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja metallista. Se on kestävä, erinomainen astia, minne voit laittaa vihannesten ja hedelmien kuoret - sekä kaikki ruokajätteet aterian jälkeen. Voit antaa jätteiden kertyä sinne useankin päivän ajan ilman, että tarvitsee huolehtia kärpäsistä tai epämiellyttävistä hajuista kodissasi. Kannessa oleva aktiivihiilisuodatin pitää hajut kurissa!Tutustu ja tilaa BioProffa Keruuastia
20226_70777.jpg
Puutarhan tuholaiset tihutöissä
Tuholaiset saattavat aiheuttaa suurta harmia puutarhassa. Niinpä kaikkia öttiäisiä kannattaa tarkkailla muiden hoitotöiden tai kasvien ihastelun lomassa. Mitä nopeammin tuholaiset huomataan ja saadaan torjuttua, sitä pienemmin tuhoin päästään. Pienet määrät toukkia tai etanoita on helppo kerätä jopa käsin. Vuoroviljely auttaa mm. kaali-, sipuli- ja porkkanakärpäsen torjunnassa.
hyönteishotelli
Hotelli hyönteisille?
Monet hyönteiset ovat erittäin hyödyllisiä ympäristölle ja ihmiselle. Hyönteiset pölyttävät kukkia ja huolehtivat puutarhan, terassin tai parvekkeen ekologisesta tasapainosta hävittämällä tuholaishyönteisiä. Esbau Oy on tuonut kotimaan markkinoille luonnonmateriaaleista käsintehdyt Hyönteishotellit, jotka tarjoavat luonnollisen pesimä- ja suojapaikan puutarhan hyvinvoinnin kannalta tärkeille hyönteisille.
asbestipitoinen kattolevy sekä rakennuspiirustus
Purkukartoitus – mikä se on ja milloin sitä tarvitaan?
Pelkkä nimi antaa jo vihjeen siitä, mitä purkukartoitus tarkoittaa. Ennen rakennuksen purkamista on tehtävä kartoitus, jossa tunnistetaan vaaralliset haitta-aineet sekä purkumateriaalit. Kartoitus on laillinen velvoite uuden maankäyttö- ja rakennuslain (KRL) myötä. Laki astuu voimaan 1.1.2025 ja sen nimike on nyt muutettu. Uusi on Alueidenkäyttölaki. Nyt purkukartoitus on huomioitava jo heti hankesuunnitteluvaiheessa. Lisäksi lokakuussa 2022 uudistui haitallisia aineita käsittelevä RT-kortisto, ja listalle tuli lisää tutkittavia yhdisteitä.
jätelava
Jätteiden lajittelu kannattaa ja onnistuu myös ahtailla työmailla
Jätteiden lajittelu rakennustyömailla on paitsi vastuullista, usein myös kustannustehokasta. Ongelmana esimerkiksi korjausrakentamisessa on kuitenkin vähäiset tilat. Tähänkin on kuitenkin ratkaisuja olemassa. Uusi lajittelulava tarjoaa monipuolisia räätälöitäviä ratkaisuja.
20215_70662.jpg
Katso vinkit paperin ja pahvin kierrätykseen
Paperin ja pahvin kierrätys on melko helppoa. Kunhan kierrätettävät asiat ovat puhtaita ne voi lajitella uudelleen käytettäväksi materiaaliksi. Kannattaa kuitenkin lukaista muutama vinkki kierrätykseen, koska jotkut itselleen selvät asiat kuuluvatkin sekajätteeseen kuten lahjapaperit.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton