• Etusivu
 • Piha

Säilytä biojätteitä sisällä hajuttomasti ja tyylikkäästi ennen kompostointia

UUSI sisä-ämpäri helpottaa tyhjennystä sekä puhdistusta

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Esbau Oy
Päivitetty 23.02.2024
bioproffa-hajuton-biokeruuastia-1920x1080

Biokeruuastia helpottaa biojätteen lajittelua ja kierrätystä kotikeittiössä. Sekajätteeseen heitetty biojäte päätyy jätteenpolttolaitoksiin, kun se erikseen kerättynä olisi kompostoinnin avulla hyödynnettävissä mullaksi, ravinteiksi tai maanparannusaineeksi.

Biokeruuastia toimii niin ahkeran kokkaajan kierrätysseuralaisena kuin kodeissa, joissa bioroskis täyttyy hitaammin. Biokeruuastiasta jätteet voi viedä kerralla kompostiin, biojätekeräykseen tai tyhjentää bokashikompostoriin, joka muuttaa ne nopeasti ravinteikkaaksi esikompostointimateriaaliksi ja nestemäiseksi lannoitteeksi.

Kannen aktiivihiilisuodattimet estävät hajujen muodostumista ja tiivis kansi pitää banaanikärpäset loitolla. Kuorijäteestä suodatinpusseihin häviää näkyvistä käden käänteessä - ilman hajua. Nyt ei tarvitse enää kerätä biojätteitä paperi- tai biohajoaviin muovipusseihin, vaan keräät ne tyylikkäästi biokeruuastiaan.

Ohje

Ohje

Toimituksen huomio

Itselläni on ollut keittiössä BioProffan 5 litran Biokeruuastia jo pari vuotta ja olen ollut todella tyytyväinen ratkaisuuni. Pystyn keräämään yli viikon verran biojätettä ämpäriin, eikä minun tarvitse ainakaan hajun takia tyhjentää bioroskistani useammin. Nykyisin meillä biojätteen kierrätyksestä on innostunut jo koko perhe. Eihän sitä enää osaa heittää mitään kompostoituvaa sekajätteeseen.

BioProffa Biokeruuastia uudella sisä-ämpärillä

Tätä biokeruuastiaa sinun ei tarvitse piilottaa! BioProffa Biokeruuastiaa löytyy montaa mallia, kokoa ja väriä. BioProffa Biokeruuastioita löytyy jopa kolmessa eri koossa: 4, 5 ja 7,5 litraa. Jokaiseen talouteen löytyy siis helpostikin sopiva koko.

BioProffa 5 litran Biokeruuastian värivaihtoehdot: valkoinen, musta, helmi, sininen, maitokahvi, keltainen, minttu, sammal ja marjanpunainen. Mallia löytyy myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuna kovempaan käsittelyyn. Väreinä RST ja valkoinen.

5 litran biokeruuastiaan on nyt saatavilla muovinen sisä-ämpäri.

BioProffa Biokeruuastia Minin vetoisuus on 4 litraa ja myös tämä mallisto löytyy herkullisissa väreissä: viini, pinkki, koivu, musta ja minttu.

Isolle perheelle tai vaikka pienen kahvilaan sopii BioProffan 7,5 litrainen Biokeruuastia. Sen valmistuksessa on käytetty ruostumatonta terästä.

valkoinen metallinen biokeruuastia

Biokeruuastia Bambu Apetito

BioProffa Biokeruuastia Appetito on valmistettu ympäristöystävällisestä ja nopeasti uusiutuvasta bambusta. Bambu on puuvartinen heinäkasvi, joka on erittäin nopeakasvuinen ja satoisa. Eri lajeja ja lajikkeita on lukuisia. Appetito on valmistettu uusiutuvasta bambumateriaalista ja sidosaineena toimivasta maissitärkkelyksestä.

BioProffan Apetito biokeruuastiaa löytyy neljässä värissä, joista on helppo valita omaan keittiöön ja sisustukseen sopiva. Apetiton väreinä: luonnonvalkoinen, harmaa, hiilenmusta sekä sammaleenvihreä. Apetition vetoisuus on 3,8 L.

Biokeruuastia Apetitoon on saatavana myös vaihdettavat aktiivihiilisuodattimet. Suodattimet voidaan toki puhdistaa useita kertoja ennen uusiin vaihtamista. Puhdistus tehdään liottamalla suodattimin saippuavedessä puolisen tuntia, huuhdellaan ja kuivataan. Siinä kaikki!

harmaa biokerruastia

Biokeruuastia rohkaisee kierrättämään biojätteet

BioProffa Biokeruuastia toimii niin ahkeran kokkaajan kierrätysseuralaisena kuin kodeissa, joissa bioroskis täyttyy hitaammin. Jokainen voi valmistaa omista biojätteistään erinomaista puutarhamultaa keräämällä biojätteet ensin biokeruuastiaan.

 • Sopii kotiin, mökille, asuntovaunuun tai veneeseen: kaikkialle, missä biojätettä syntyy
 • Biokeruuastioita löytyy monessa eri koossa
 • Kauniisti muotoillun biokeruuastian voit huoletta laittaa esille
 • Sopiva koko keittiön tasolle ja mahtuu mukavasti myös keittiökaappien alle

Tyhjennä biokeruuastia bokashointiastiaan ja tee erittäin ravinnerikasta multaa puutarhallesi.

Biojätteen voi myös bokashoinda

Bokashi-keittiökompostointi tarjoaa helpon ja vastuullisen tavan kierrättää biojätteitä sekä talteenottoa tärkeistä ravintoaineista. Elävien mikro-organismien (EM) avulla keittiöjätteet, kuten vihannekset, kasvikset ja kala, muuttuvat nopeasti ravintorikkaaksi maaperäksi puutarhaan ja hyötykasviviljelyyn lähes ilman hiilijalanjälkeä. Prosessi koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa orgaaninen biojäte hapattuu EM-mikrobien avulla ilmatiiviissä astiassa, ja toisessa vaiheessa hapatettu massa jälkikompostoidaan ulkokompostorissa, multatehtaassa tai ruukkubokashissa. Hapatusvaiheessa tärkeää on pitää kompostori ilmatiiviinä, ja kun se on täynnä, annetaan sen olla vähintään kaksi viikkoa, valuttaen nesteitä säännöllisesti.

Jälkikompostointivaiheessa hapatettu massa sekoitetaan ulkokompostoriin, multatehtaaseen tai ruukkubokashiin mullan kanssa. Multaantumisaika vaihtelee lämpötilasta ja kosteudesta riippuen, mutta lopputuloksena saadaan erinomaista, ravinteikasta multaa, joka on täynnä eläviä mikrobeja. Ruukkubokashissa voidaan käyttää isoa ruukkua, johon laitetaan multatehdas pohjalle, päälle multaa, ja muutaman viikon kuluttua saadaan käyttövalmis, ravinteikas kasvualusta voimakkaaseen kasvuun.

musta biokeruuastia
 • Soveltuu kaiken ruokajätteen hapattamiseen.
 • Bokashointi eli jätteiden fermentointi säilyttää luonnon omat arvokkaat ravintoaineet, antioksidantit, entsyymit ja vitamiinit tehokkaasti.
 • Bokashirouhe ja sen sisältämät mikrobit varmistavat, että jätemassa fermentoituu eli hapattuu eikä mätäne.
 • Fermentoitunut Bokashi eli hapattunut biojäte on erinomainen, energiarikas materiaali jatkokompostointiin.
 • Jatkokompostoinnin tuloksena saadaan arvokasta, muhevaa ja ravintoaineet sisältänyttä multaa. Bokashoinnilla jätteistä saadaan tehtyä multaa alle kahdessa kuukaudessa.
 • Bokashointi auttaa kierrättämään ja hyödyntämään biojätteet tehokkaasti ja pienillä kustannuksilla.

Lue lisää bokashoinnista:
15 kysymystä ja vastausta bokashoinnista >>

Info

Info

Vinkki!

Bokashi-Rouhe toimii bokashoiniissa, mutta tiesitkö, että sitä voi käyttää myös:

 • Edistämään orgaanisen materiaalin kompostoitumista ulkokompostorissa
 • Vahvistamaan ja edistämään kasvua (sekoita kasvualustaan noin kaksi viikkoa ennen kylvöä tai istutusta)
 • Eliminoimaan hajuja (sekoita esim. kissanhiekkaan, kanakoppiin ym.)
Esbau Oy
Piha
jätehuolto
ekologisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

sininen biokeruuastia
Kerää biojätteet omaan astiaansa
BioProffa Keruuastia on joka kodin ja mökin hyödyllinen keittiön apuväline, joka estää ikävät hajut ja pörräävät banaanikärpäset!BioProffa Keruuastia on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja metallista. Se on kestävä, erinomainen astia, minne voit laittaa vihannesten ja hedelmien kuoret - sekä kaikki ruokajätteet aterian jälkeen. Voit antaa jätteiden kertyä sinne useankin päivän ajan ilman, että tarvitsee huolehtia kärpäsistä tai epämiellyttävistä hajuista kodissasi. Kannessa oleva aktiivihiilisuodatin pitää hajut kurissa!Tutustu ja tilaa BioProffa Keruuastia
20226_70777.jpg
Puutarhan tuholaiset tihutöissä
Tuholaiset saattavat aiheuttaa suurta harmia puutarhassa. Niinpä kaikkia öttiäisiä kannattaa tarkkailla muiden hoitotöiden tai kasvien ihastelun lomassa. Mitä nopeammin tuholaiset huomataan ja saadaan torjuttua, sitä pienemmin tuhoin päästään. Pienet määrät toukkia tai etanoita on helppo kerätä jopa käsin. Vuoroviljely auttaa mm. kaali-, sipuli- ja porkkanakärpäsen torjunnassa.
hyönteishotelli
Hotelli hyönteisille?
Monet hyönteiset ovat erittäin hyödyllisiä ympäristölle ja ihmiselle. Hyönteiset pölyttävät kukkia ja huolehtivat puutarhan, terassin tai parvekkeen ekologisesta tasapainosta hävittämällä tuholaishyönteisiä. Esbau Oy on tuonut kotimaan markkinoille luonnonmateriaaleista käsintehdyt Hyönteishotellit, jotka tarjoavat luonnollisen pesimä- ja suojapaikan puutarhan hyvinvoinnin kannalta tärkeille hyönteisille.
20215_70662.jpg
Katso vinkit paperin ja pahvin kierrätykseen
Paperin ja pahvin kierrätys on melko helppoa. Kunhan kierrätettävät asiat ovat puhtaita ne voi lajitella uudelleen käytettäväksi materiaaliksi. Kannattaa kuitenkin lukaista muutama vinkki kierrätykseen, koska jotkut itselleen selvät asiat kuuluvatkin sekajätteeseen kuten lahjapaperit.
asbestipitoinen kattolevy sekä rakennuspiirustus
Purkukartoitus – mikä se on ja milloin sitä tarvitaan?
Pelkkä nimi antaa jo vihjeen siitä, mitä purkukartoitus tarkoittaa. Ennen rakennuksen purkamista on tehtävä kartoitus, jossa tunnistetaan vaaralliset haitta-aineet sekä purkumateriaalit. Kartoitus on laillinen velvoite uuden maankäyttö- ja rakennuslain (KRL) myötä. Laki astuu voimaan 1.1.2025 ja sen nimike on nyt muutettu. Uusi on Alueidenkäyttölaki. Nyt purkukartoitus on huomioitava jo heti hankesuunnitteluvaiheessa. Lisäksi lokakuussa 2022 uudistui haitallisia aineita käsittelevä RT-kortisto, ja listalle tuli lisää tutkittavia yhdisteitä.
20216_71356.jpg
Miten jätteiden litistäminen säästää taloyhtiölle selvää rahaa?
Taas ovat talon roska-astiat sekaisin! Miten ihmeessä naapuri ei taaskaan ole osannut pistää muoveja oikeaan astiaan! Pahvinkeräysastiakin pursuaa yli laitojen. Ei ihme, sehän on täynnä ilmaa.Ei ole yhdentekevää, miten taloyhtiön roskikset täytetään. Oikea jäte oikeassa roskiksessa ja esimerkiksi pahvien litistäminen niin, ettei astia pursua yli äyräiden, säästää rahaa taloyhtiöltä ja näkyy myös osakkaiden kukkarossa. Jäteyhtiöt nimittäin perivät lisämaksua, jos astiat pursuavat yli.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton