• Etusivu
  • Varusteet

Kevyttä ruohonleikkuuta akkuruohonleikkureilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 17.04.2019
20194_57441.jpg

Boschin ergonomisia Rotak-akkuruohonleikkureita on kevyt ja ketterä käsitellä. Samalla ne ovat tehokkaita, helppokäyttöisiä ja päästöttömiä.

Boschin Rotak-akkuruohonleikkureissa on ainutlaatuinen ergonominen Ergo-Flex-kahva, jonka ansiosta työskentelyasento pysyy hyvänä, eivätkä kädet rasitu tai selkä kipeydy ruohonleikkuusta. Ruohonleikkuu vaatii huomattavasti vähemmän lihasvoivaa kuin perinteisillä ruohonleikkureilla leikkaaminen. Ergo-Flex-kahvajärjestelmä mahdollistaa oikea- ja vasenkätisen käytön sekä paremman käyttömukavuuden. Uudet Rotak-akkuruohonleikkurit ovat saaneet ensimmäisenä puutarhatyökaluna arvostetun saksalaisen Aktion Gesunder Rücken -sertifikaatin hyvästä ergonomiasta.

Luonnollinen työskentelyasento säästää monelta vaivalta

Rotak-akkuruohonleikkureiden kahvassa on ergonomisesti muotoiltu pehmeäpintainen otealue, joka lisää käyttömukavuutta.

Täydellisesti käteen sopivassa sangassa on käyttökytkimet sekä vasen- että oikeakätisille, mikä mahdollistaa erilaiset otteet ja myös ohjailun vain yhdellä kädellä. Ohjailu onnistuu yhteensä kahdeksalla erilaisella otteella. Lisäksi myös työskentelykorkeus on säädettävissä käyttäjän pituuden mukaan.

Ergonominen sanka on muotoiltu siten, että se nousee juuri oikeassa kulmassa, jolloin kädet ovat hiukan koukistettuna kyynärpäistä ruohoa ajettaessa. Tämä on luontainen asento, joka ohjaa rasitusta pois nivelistä ja lihaksista sekä takaa parhaan mahdollisen voimansiirron.

Tämä tekee ruohonleikkuusta helppoa etenkin käännyttäessä ahtaissa paikoissa, vaihdettaessa suuntaa tai ajettaessa nurmikkoa rinteestä. Ruohonleikkuu esimerkiksi puiden ympäriltä onnistuu yhdellä kädellä.

Tarkkaa jälkeä ilman melua

Rotak-akkuruohonleikkureiden integroitu ruohokampa leikkaa tarkasti aina reunaan asti. Tämän ansiosta nurmikko tulee siistiksi myös seinien tai kukkaistutusten vierestä, eikä erillistä trimmausta tarvita.

Kaikki mallit ovat kevyitä, hiljaisia ja ne käynnistyvät kätevästi nappia painamalla. Koska leikkurit käyvät bensan sijasta akulla, ne eivät myöskään aiheuta haitallisia katkuja.

Akkukäyttöinen Rotak 370 LI -ruohonleikkuri tarjoaa johdotonta liikkumisen vapautta. Rotak 370:n suuritehoinen litiumioniakku (36V/2,0Ah) latautuu täyteen tunnissa. Yhdellä latauksella leikkaa olosuhteista riippuen 400 m2.

20186_53557.jpg
Robert Bosch Oy / Työkalut
Varusteet
työkalut
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20065_61.jpg
Sammalta nurmikolla?
Sammal valtaa paikan, jossa nurmikko ei syystä tai toisesta viihdy. Kun nurmikko voi hyvin, ei sammal pärjää sille elintilakilpailussa. Pysyvään tulokseen päästään poistamalla sammaloitumisen syyt: nurmikon huono ravinne- tai vesitalous, maan happamuus tai tiiviys ja alueen varjoisuus.Jos nurmialue on erittäin sammaleinen, kannattaa nurmikko perustaa kokonaan uudestaan.Sammaloituneelta nurmialueelta haravoidaan irtoava sammal pois, ja alue ilmastoidaan talikolla tai sammaleenpoistajan avulla. Alue kalkitaan huolellisesti. Kalkki alentaa maan happamuutta ja estää siten sammalen kasvua. Pinnalle lisätään ohut kerros hiekkaa ja multaa. Lopuksi alue tasoitetaan jyräämällä ja kylvetään uusia siemeniä. Jos paikka on varjoinen, kannattaa valita lajikkeita, jotka menestyvät varjoisemmassakin (esim. puisto- ja etelännata). Jatkossa huolehditaan kastelusta.
20226_45906.jpg
Lehtipensasaidan leikkaaminen
Istutusleikkaus tehdään aina keväällä joko istutuksen yhteydessä tai syksyllä istutetuille taimille seuraavana keväänä. Piiskataimet leikataan noin 10 sentin korkeudelta ja haaroittuneet aitataimet 2–3 silmun päältä. Tarkoituksena on saada taimet haaroittumaan mahdollisimman alhaaltaja näin aidasta tulee tiheä alhaalta saakka. Myös vapaasti kasvavan aidanteen taimet leikataan samalla tavoin. Jos astiataimi on hyvin haaroittunut alhaalta asti, sitä ei tarvitse leikata.
20084_10429.jpg
Todellista kierrätystä oksasilppurilla
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena.
20219_72709.jpg
Työkalutesti: akkurunkonaulaimen iskuvoima yllätti
HiKOKI-akkutyökalutesti / Akkurunkonaulain / Roope Naasko
Bosch akkupumppu
Uusi akkukäyttöinen painepumppu helpottaa ilmaamista huomattavasti
Pian on jälleen renkaiden vaihdon aika. Asennuksen yhteydessä on myös aina tarpeen tarkistaa rengaspaineet. Kätevä akkukäyttöinen ilmapumppu tekee renkaiden paineen säädöstä tarkkaa ja nopeaa. Kompakti laite on ihanteellinen niin auton-, moottoripyörän- kuin polkupyörän renkaiden paineistamiseen. Lisäksi se on erinomainen apuväline eri urheilulajien pallojen täyttämiseen.
20216_70969.jpg
Dronet yleistyvät rakennusalalla, mutta haasteita on vielä liuta
Rakennusalalla käyttökohteita riittää, mutta yritysten ei välttämättä kannata ottaa koko drone-toimintaa omalle kontolleen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton