• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kurkun ja kurpitsan taudit ja tuholaiset

Rakentajan toimitus
Päivitetty 08.06.2022
20226_78657.jpg

Kurpitsalla on melko vahva immuniteetti infektioita ja tuholaisia ​​vastaan, joten sitä ei nujerreta helposti.

Kurpitsalla on aika vahva suoja erilaisia tauteja vastaan, mutta se voi toisinaan kärsiä sieni-, bakteeri- ja virustaudeista. Kurkulle ominaista ovat useat tuholaiset, jotka pyrkivät tuhoamaan satoa.

Harmaahome

Harmaahometta esiintyy useimmiten varastoissa. Kasvien solukko harmaantuu ja pehmenee. Home pölisee. Varastossa tulisi olla kunnollinen ilmanvaihto. Torjuntana: kasvavien kasvien harvennus sekä poistetaan sairaat osat.

Härmä ja laikkutauti

Härmä aiheuttaa harmahtavia laikkuja lehtiin. Laikkutauti aiheuttaa ruskehtavia laikkuja hedelmiin ja lehtiin. Ei tarvitse torjua. Valitaan vain kestäviä lajikkeita.

Taimipolte

Lehtien juuri on vetinen ja tumma taimipoltteen vuoksi. Taimipoltteen myötä kasvi nuutuu ja lopulta kaatuu. Kasvualustan tulisi olla puhdas. Tautia voidaan ehkäistä myös oikealla kastelulla ja tuuletuksella.

Vihannespunkki

Vihannespunkki elää lehtien alapinnoilla. Vihannespunkki on vihertävä, tummakylkinen ja noin puolen millin pituinen. Vihannespunkin vuoksi kasvustoon syntyy vaaleita pisteitä. Kasvit kellastuvat ja kuivettuvat. Vihannespunkin torjuntaan toimii joko biologinen tai kemiallinen torjunta.

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20235_81641.jpg
Viikon kysymys: Miten estetään varistetaudin leviäminen uusiin punaherukka­pensaisiin?
Vanhat punaherukkapensaat kärsivät varistetaudista, jota olen torjunut parhaani mukaan vioittuneet lehdet poistamalla ja polttamalla. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että taistelu on menetetty ja kaikki neljä pensasta joudutaan uusimaan. Miten pitäisi toimia, jotta uudet pensaat eivät saisi tartuntaa, kun ne tulevat samalle paikalle? Kannattaako pitää niin sanottu välivuosi, ja miten valitsen kestävimmät lajikkeet tilalle?
20221_74405.jpg
Hiidenportin kansallispuisto tuo alueelle työtä ja toimeentuloa
Hiidenportin kansallispuiston vaikutukset paikallistalouteen ovat yli kolminkertaistuneet vajaan vuosikymmenen aikana. Metsähallituksen tuoreen kävijätutkimuksen mukaan retkeilijät jättivät alueelle tänä vuonna lähes 1,8 miljoonaa euroa. Retkeilyn suosion kasvu ja koronapandemia näkyvät myös Hiidenportissa.
20237_79163.jpg
Poimi nyt sesongin herukoista terveyttä talveksi
Kotimainen herukkasato alkaa olla jo kypsää. Käsin poimittuja marjoja on ollut myynnissä jo heinäkuun lopusta asti ja koneelliset poiminnat ovat alkamassa. Kerää nyt talveksi varastoon flavonoideja ja vitamiineja sisältävät viinimarjat.
20179_50166.jpg
Tunnistatko marjat?
Tunnistatko kotimaiset marjat vai onko sinulla vielä paljon opittavaa? Testaa tietosi ja osallistu arvontaan. Kaikkien osallistujien ja yhteystietojen jättäneiden kesken arvotaan Biolanin Puutarhakompostori. Kilpailuaika on 7.-25.9.2017. Voittaja ilmoitetaan Puutarha.net etusivulla ja -verkkolehdessä.
20179_50277.jpg
Lampaankääpä
Helposti löydettävä ja tunnistettava sieniTämä sieni on helppo löytää metsästä, eikä tunnistamisessakaan liene vaikeutta. Kääpiin kuuluvat myös vuohen- ja typäskääpä.
20209_66798.jpg
Puut ovat pihapiirin ydin
Puut tekevät puutarhan, antavat puutarhalle muodon ja liittävät puutarhan ympäröivään maisemaan. Puutarhaan puut valitaan kasvupaikkavaatimustensa, kokonsa, muotonsa, värityksensä sekä käyttötarkoituksensa mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton