• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kurkun ja kurpitsan taudit ja tuholaiset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.05.2006Päivitetty 08.06.2022
20226_78657.jpg

Kurpitsalla on melko vahva immuniteetti infektioita ja tuholaisia ​​vastaan, joten sitä ei nujerreta helposti.

Kurpitsalla on aika vahva suoja erilaisia tauteja vastaan, mutta se voi toisinaan kärsiä sieni-, bakteeri- ja virustaudeista. Kurkulle ominaista ovat useat tuholaiset, jotka pyrkivät tuhoamaan satoa.

Harmaahome

Harmaahometta esiintyy useimmiten varastoissa. Kasvien solukko harmaantuu ja pehmenee. Home pölisee. Varastossa tulisi olla kunnollinen ilmanvaihto. Torjuntana: kasvavien kasvien harvennus sekä poistetaan sairaat osat.

Härmä ja laikkutauti

Härmä aiheuttaa harmahtavia laikkuja lehtiin. Laikkutauti aiheuttaa ruskehtavia laikkuja hedelmiin ja lehtiin. Ei tarvitse torjua. Valitaan vain kestäviä lajikkeita.

Taimipolte

Lehtien juuri on vetinen ja tumma taimipoltteen vuoksi. Taimipoltteen myötä kasvi nuutuu ja lopulta kaatuu. Kasvualustan tulisi olla puhdas. Tautia voidaan ehkäistä myös oikealla kastelulla ja tuuletuksella.

Vihannespunkki

Vihannespunkki elää lehtien alapinnoilla. Vihannespunkki on vihertävä, tummakylkinen ja noin puolen millin pituinen. Vihannespunkin vuoksi kasvustoon syntyy vaaleita pisteitä. Kasvit kellastuvat ja kuivettuvat. Vihannespunkin torjuntaan toimii joko biologinen tai kemiallinen torjunta.

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20087_11948.jpg
Vaasan asuntomessujen pihapaloja
Vaasan asuntomessualue Suvilahti sijaitsee merellisissä maisemissa lahden poukamassa, noin 3 kilometriä Vaasan keskustasta. Suvilahden merellisyys ja luonnon vehreys ovat alueen rakastetuimpia piirteitä. Asuntomessualue liittyy luontevasti koko kaupungin kattavaan viheralueverkostoon.
202111_73580.jpg
Mikä avokadoa riivaa?
Lukija kysyy: "Olen kasvatellut useamman vuoden avokadoa ja se onkin jo puolitoistametrinen puuntaimi, mutta nyt se taitaa valitettavasti kuolla. Aikaisemman kasvun puoleen väitän, että vettä, valoa ja lannoitetta pitäisi olla sopivasti, mutta siitä huolimatta lehdet kuivuvat, käpristyvät ja kuolevat oksa kerrallaan.Oireet alkoivat sen jälkeen kun vaihdon tuon kesällä suurempaan ruukkuun. Laitoin kyllä kiviä pohjalle. Veikkaan, että mullan mukana tuli öttiäisiä. Öttiäiset ovat vaaleita ja alle puolen millin mittaisia ja niitä on lehtien pinnoilla harvakseltaan. Suihkuttelin kasvia ensin mäntysuopaliuoksella ja sittemmin huonekasvi Raidilla, mutta aina tulevat takaisin.Mitähän ne ovat ja miten niistä pääsisi eroon? Vai teenkö jotain muuta väärin ja öttiäiset ovat vaan sattumalta paikalla?"
20226_78480.jpg
Akkukäyttöisten puutarhakoneiden trendi jatkaa kasvuaan: tutustu tehokkaisiin uutuuksiin
Akkukäyttöisten puutarhakoneiden trendi jatkaa kasvuaan. Eikä ihme, sillä älykästä akkuteknologiaa hyödyntävät laitteet ovat aiempaa tehokkaampia, todella miellyttäviä käyttää ja antavat virtaa pitkään. Maksimaalista suorituskykyä edustaa Boschin uusin 36 V -akkutyökalusarja, jolla hoituvat helposti isompienkin pihojen vaativat puutarhanhoitotyöt.
202311_83305.jpg
Joulun kukilla on pitkät perinteet - ensimmäisiä havaintoja jo 1879
Joulukukkien käytöllä suomalaiskodeissa on yhtä pitkät perinteet kuin joulukuusellakin. Sekä joulukuusi että ensimmäiset joulukukat tulivat osaksi suomalaista joulunviettoa 1870–1880-luvuilla. Varhaisin havainto joulukukista on vuodelta 1879, jolloin ensimmäinen hyasintti oli helsinkiläisten ihmettelyn kohteena nykyisen eduskuntatalon paikalla sijainneen kukkakaupan näyteikkunassa. Ensimmäinen havainto joulukuusesta Helsingissä puolestaan on vuodelta 1894, joskin niitä mitä ilmeisimmin on ollut joissakin kodeissa sitäkin ennen.
202211_80108.jpg
Pajuruoste? Asiantuntija vastaa
Olemme asuneet jokivarressa useita kymmeniä vuosia ja tänäkesänä kaikki rannan pajukot ovat ruskettuneet jo kesäkuun lopulla syksyn väreihin. Lähes kaikki lehdet ovat "ruosteessa". Mistä voisi johtua?
Pihapolku on valaistu pienillä aurinkokennovaloilla
Kotipihan valaistus saa olla pehmeä
Valaistuksella on helppo luoda tunnelmaa rakennuksen ympäristöön. Esimerkiksi matalat valaisimet ja kohdevalot tuovat esiin rakennuksen ja puutarhan yksityiskohtia. Parhaimmillaan valaistus korostaa myös kasvillisuutta, ja vaatimatonkin kasvi saa uutta ryhtiä. Uuden talon suunnitelmiin kannattaa sisällyttää myös pihan valaistussuunnitelma, jolloin jo rakennusvaiheessa muiden sähkötöiden yhteydessä, voidaan tehdä tarvittavat putkitukset ja kaapeloinnit. Suunnittelussa voi apuna käyttää pihasuunnittelijaa tai asiaan erikoistunutta valaistussuunnittelijaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton