• Etusivu
  • Rakentaminen

Pihan valaistus on kokonaisuus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lamppukauppa Led Store Oy
Päivitetty 03.03.2023
20208_65971.jpg

Toimivassa pihassa on tilaa monien asioiden tekemiseen. LedStoren valaisemassa pihassa valaistus on toteutettu monipuolisena kokonaisuutena, jossa vuorottelevat led-nauhavalaistus, led-seinävalot, pihapilarivalaisimet, spottivalaistus ja rappusvalaistus. Monipuolinen valaisimien käyttö vaikuttaa pihan tyylikkyyteen, tunnelmaan ja turvallisuuteen. Valaisimien väriksi on valittu musta, mikä sopii hienosti pihan rakenteisiin ja pintoihin. Valaistuksen säädettävyys ja himmennettävyys tuovat oman mukavuutensa valaistuksen käyttöön.

Pihan toiminnoille omat alueet ja oma valaistus

Piha on jaettu kolmeen oleskelutilaan ja grillialueeseen. Keskelle jää kaunis, pyöreä nurmialue, jota reunustaa kiveys. Valaistus on toteutettu sen mukaan, millaista valoa pihan eri osiin tarvitaan. Sivualueille seinävalaisimia, takaoleskeluun pihapilareita pihaa reunustamaan, grillausalueelle led-nauhavalaistusta pöytäryhmän päälle, ja rappusten pintaan pikkuspotteja.

KUVA 1 Pihan eri alueille on hyvä valita erityyliset valaisimet käyttötarkoituksen mukaan.
KUVA 1 Pihan eri alueille on hyvä valita erityyliset valaisimet käyttötarkoituksen mukaan.

Talon sivulla on liiketunnistimilla toimivat seinävalaisimet. FUNK seinävalaisimessa valaistuksen avauskulmaa ja suuntaa voi muuttaa tarpeen mukaan helposti. Valaisin on myös himmennettävä.

KUVA 2 Seinävalaisin FUNK antaa illemmallakin tarvittavan määrän valoa lähestymisharjoituksiin sopivalle griinille.
KUVA 2 Seinävalaisin FUNK antaa illemmallakin tarvittavan määrän valoa lähestymisharjoituksiin sopivalle griinille.

Pihan takaosan oleskelualueelle sopivat 10W FUNK Pillar- valaisimet, sillä ne valaisevat kolmeen suuntaan ja reunustavat sopivasti alueen. Valo heijastuu valaisimen yläosasta epäsuorasti ja häikäisemättömästi. Kun valaisimet asennetaan noin kahden metrin välein, niin saadaan tasaisena jatkuva valaistus. Valokeila riittää jopa neljän metrin päähän, joten asennusväliä voi kasvattaa aina kahdeksaan metriin saakka, jos valo pääsee kulkemaan esteettä valaisinten välissä.

KUVA 3 FUNK Pillar 10W reunustaa pihaa ja antaa miellyttävän häikäisemättömän valon.
KUVA 3 FUNK Pillar 10W reunustaa pihaa ja antaa miellyttävän häikäisemättömän valon.

Ruokailualueen rajaavaan puukehikkoon on asennettu mustaan alumiiniprofiiliin yhteensä 9,5 metriä lämpimän valkoista, 3000 Kelvinin led-nauhaa, jonka ottoteho on 7,2 W/m. Led-nauhavalaistusta käytetään ja himmennetään langattomasti grillikatoksesta käsin, joten ruokailualueelle saadaan helposti juuri oikean tasoinen valaistus.

KUVA 4 Ruokailualueen päällä oleva musta kangas kattaa tilaa kauniisti, ja katoksen reunoilta tuleva himmennettävä led-nauhavalaistus tuo alueelle sopivan määrän valoa.
KUVA 4 Ruokailualueen päällä oleva musta kangas kattaa tilaa kauniisti, ja katoksen reunoilta tuleva himmennettävä led-nauhavalaistus tuo alueelle sopivan määrän valoa.

Yleisnäkymä takapihalle on vivahteikkaan vaihteleva

KUVA 5 Iltahämärässä monimuotoinen led-valaistus tuo pihan esiin kauniisti.
KUVA 5 Iltahämärässä monimuotoinen led-valaistus tuo pihan esiin kauniisti.

Kun valaistukseen valitaan monen tyyppistä valaistusta, eri osat erottuvat käyttötapojen mukaisesti iltahämärässä. Oikealla grillikatoksessa näkyy hyvin, kuinka seinä FUNK valaisimet antavat reilusti valoa myös ylöspäin katon kautta. Katoksessa pihan keskialueella led-nauhavalaistus nousee esiin tyylikkäänä.

Vasemmalla reunalla FUNK seinävalaisimet luovat grillikatoksen valaisinten kanssa täydentävän vastinparin, ja vasemmalla taustalla pienet 1W spottisarjat korostavat porrasaskelmia. Valoa on juuri niissä kohdissa, joissa sitä tarvitaan, ja asiakas on tyytyväinen lopputulokseen.

Ohje

Ohje

Kaikki artikkelissa mainitut valaisimet löytyvät Lamppukauppa LedStoren showroom-myymälästä, jonka yhteydessä on yrityksen varasto. LedStore palvelee paikan päällä ja etänä myös valaistussuunnittelussa sekä mittatilausled-nauhatoteutuksissa. Käyntiosoite on Mesikukantie 16, 01300 Vantaa. Soita tai meilaa heille, p. 045 251 4510 ja myynti@ledstore.fi. Löydät heidät myös FB:stä ja IG:stä ledstore.fi

Artikkelin kirjoittaja on valaistusbloggari Sanna Salmela, joka on kirjoittanut blogia LedStorella jo vuodesta 2016. Sannalla on markkinoinnin, myynnin ja viestinnän taustaa jo vuodesta 2006 lähtien. Hän rakastaa sitä, kuinka artikkeli kerrallaan LedStore pystyy jakamaan valaistusosaamistaan ja vinkkejään suuren yleisön tietoon. LedStore avaa valon maailmaa ja mahdollisuuksia.

Lue lisää Sannan artikkeleita LedStoren blogista

Sanna Salmela, LedStore
Sanna Salmela, LedStore


Lamppukauppa Led Store Oy
Rakentaminen
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20232_80830.jpg
Pihan valaistus on kokonaisuus - led-valaisimilla onnistut
Kesäaikaan pihassa tarvitaan vain vähän lisävaloa, mutta ajankohta on otollinen pihan kunnostuksen yhteydessä tehtäville valaistusremonteille. Ympärivuotiseen käyttöön sopivat, kiinteästi paikoilleen asennettavat valaisimet on hyvä asentaa, kun muitakin maanmuokkauksia ja pihanrakennustöitä tehdään.
202010_67046.jpg
Täyden värintoiston led-valaisimet auttavat myös kasveja voimaan hyvin
Pimeään vuodenaikaan, kun luonnollista auringonvaloa ei ole tarpeeksi saatavissa, niin kasvit kuin ihmisetkin hyötyvät hyvälaatuisesta keinovalosta. Hyvälaatuisessa keinovalossa on myös kasvien tarvitsemia valoaallonpituuksia, kuten sinistä ja punaista. Kun valitset kotiin hyvälaatuiset valaisimet, voit vaikuttaa myös kasvien hyvinvointiin.
20235_81779.jpg
Led-innovaatio otti voiton maail­man suurim­massa suunnittelu­kilpailussa
Maailman suurimpana suunnittelukilpailuna tunnettu A' Design Award and Competition on palkinnut vantaalaisen LedStoren yrittäjän, Janne Haltun, Tunnelma CCT Led-spottituoteperheen suunnittelusta. A' Design Awards & Competitionin arvostettu palkintolautakunta palkitsi led-innovaation kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa.
202212_80381.jpg
Pitäisikö jouluvaloista luopua? Pelastaako pimeä koti isolta sähkölaskulta?
Kausivalot piristävät pimeimpään vuodenaikaan, mutta sähkönsäästön nimissä moni pohtii nyt niiden tarpeellisuutta. Entäpä sitten kotipihan ulkovalot, pitäisikö sittenkin vaan kompastella hämärässä? Sähkönhinnan noustessa lamppujen sammuttaminen voi tuntua houkuttelevan yksinkertaiselta ja konkreettisesti säästöä tuovalta toimelta, mutta todellisuudessa näin kertyvät säästöt jäävät pieniksi, jos kotona käytetään energiapihejä led-valoja. Kun valaistuksella halutaan säästää energiaa, paras keino onkin päivittää vanhat valot ledeihin. Näin säästöä saadaan aikaan asumismukavuuden ja -turvallisuuden kärsimättä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton