• Etusivu
  • Hoitotyöt

Puhdas, hopeanharmaa pinta laitureille ja terasseille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennuskemia Oy
Päivitetty 07.06.2022
20176_49449.jpg

Vesiohenteinen ja ympäristöystävällinen SIOO:X-tuote on kehitetty puupintojen suojaukseen sekä hoitoon. Sioo:x vaikuttaa mekaanisesti ilman myrkkylä. Pinta pysyy tuulettuvana ja Sioo:x ehkäisee sekä halkeilua että tikkuuntumista. Puupinta on käsittelyn jälkeen tiivis, pehmeä ja miellyttävä jalkapohjalle. Ulospäin pinta on kaunis ja tasaisen harmaasävyinen, peittämättä kuitenkaan puun syitä.

Tehokas käsittely suojaa käsiteltyä pintaa sieniltä, tummumista, levää, sammalta, hometta, lahoamista ja tuhoelämiä vastaan.

Käyttökohteet

Sioo:x Terassi sopii kaikkiin puisiin ulkorakenteisiin, kuten laiturit, terassit, kasvilavat, kaiteet, räystäiden aluset, portaat, pergolat ja entisöitävät puupatsaat. Tuote sopii erityisesti kestopuuhun, lehtikuuseen, mäntyyn, kuuseen ja tammeen.

Painekyllästetyn puun täytyy antaa kuivua 1-2 kuukautta ennen käsittelyä. Julkisivun käsittelyyn parhaiten soveltuu Sioo:x Paneeli.

Kaunis harmaa pinta saavutetaan vuoden kuluttua käsittelystä.

Sioox tuoteperheestä löytyy aineet terassin, paneelin ja teakin käsittelyyn sekä huoltopesu.
Sioox tuoteperheestä löytyy aineet terassin, paneelin ja teakin käsittelyyn sekä huoltopesu.

Puupintojen käsittely kahdessa vaiheessa

Milloin puupinnat voi käsitellä?

Sioo:xlla käsitellään pinta kahteen kertaan. Ennen käsittelyn alkua pinta puhdistetaan ja annetaan kuivua. Painekyllästetyn puun on kuivuttava 1-2 kk. Puunsuoja levitetään, kun lämpötila on +6 °C- +30 °C. Pintoja ei kuitenkaan mielellään käsitellä voimakkaalla auringonpaisteella eikä silloin, kun sateen todennäköisyys seuraavana päivänä on suuri. Mahdolliset roiskeet pyyhitään pois märällä rievulla.

Valmistelut

Puunsuoja levitetään täysin puhtaalle puupinnalle. Kaikki lika, öljy, maali, leväkasvustot ja mustumat puhdistetaan Huoltopesulla tai vastaavalla. Puhdistusjäämät hiotaan pois. Uusi puupinta harjataan kevyesti puhtaaksi. Vanhempaa puupintaa putsatessa käytetään emäksistä puhdistusainetta, harjaa ja tarvittaessa pesuria. Kaikki viereiset pinnat on suojattava roiskeilta (huom! lasi ja alumiini).

Vaihe 1: pohjustus

Levitetään runsaasti Premium Terassi Puunsuojaa 1/2 sivellen huolellisesti aine koko pinnalle ja annetaan imeytyä puuhun. Kuivuminen kestää noin 2 tuntia, jonka jälkeen levitetään toinen puusuojakerros. Levitetyn puunsuojan on annettava kuivua vähintään 4 h.

Osta Sioox Rakentaja.fi-verkkokaupasta

20176_49451.jpg

Vaihe 2: ensimmäisen kauden suojaus

Suojausvaiheessa Premium Terassi Pintasuojaa 2/2 sivellään huolellisesti ja runsaasti pinnalle siveltimellä niin, että puu kyllästyy. Kuivuminen tapahtuu noin tunnissa.

Vaihe 3: toisen kauden suojaus

Premium Terassi Pintasuojaa 2/2 levitetään vielä toinen kerros 10-14 kuukauden kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Tällä käsittelyllä varmistetaan jopa 12 vuoden käsittelykertojen väli.

Huolto ja vaurioiden korjaus

Lika, levä ja home poistetaan Huoltopesulla tai muuta sopivaa ainetta käyttäen. Varjossa, märkinä kausina Sioo:xilla käsitellyllä pinnalla voi esiintyä lian lisäksi leväkasvustoa. Puhdistamisessa käytetään keskikovaa harjaa. Pienten vaurioiden korjaus käy Premium Terassi Pintasuojalla, suuret ja vaurioherkät alueet käsitellään ensin Premium Terassi Puunsuojalla. Pinta puhdistetaan ja aine levitetään kuin kohdassa 2.

Osta Sioox Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Rakennuskemia Oy
Hoitotyöt
maalaus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20226_78591.jpg
Miten lautapinta saadaan harmaaksi?
Ihailetko vanhan tyylistä harmaata pintaa, jota löytyy ajan patinoimista rakennuksista? Enää ei tarvitse käyttää rautavihtrilliä harmaan pinnan saamiseksi. Pinnat saa harmaaksi luontoystävällisellä Sioo:x-käsittelyllä. Vesiohenteinen ja ympäristöystävällinen tuote on kehitetty puupintojen suojaukseen sekä hoitoon.
20194_57160.jpg
Kasvilava vanhaan malliin
Ympäristöystävällinen puunhoitomenetelmä, joka tekee puun pinnasta myös kestävän hopeanharmaan sävyn lisäksi. Ilman biosidejä (myrkkyjä) kehitetty Sioo:x kestää sekä suojaa jopa 10 vuotta. Käsittelyllä ehkäistään lisäksi tikkuuntumista ja halkeilua.Jalan alla käsitelty pinta tuntuu miellyttävältä, pehmeältä ja tiiviiltä. Tasaisen harmaa värisävy miellyttää myös silmää. Vanha ja harmaa pinta on nostalginen ja kaunis.
20223_77589.jpg
Osaatko käyttää home-, terassi- ja huoltopesuja oikein?
Puisia terassipintoja tulisi puhdistaa säännöllisesti. Home ja muut itiöt nauttivat likaisesta terassinpinnasta ja saattavat jäädä ikuisesti terassinpintaa, jos niitä ei poista esimerkiksi ennen puisen terassin öljyämistä. Homeet ja levät kasvavat mielellään myös kivi- ja betonipintaisilla terasseilla.Hyvä puhdistus takaa parhaan mahdollisen suojaavan pinnan puisen terassin öljyämiselle ja suojaa myös kivi- ja betoniterasseja ikävän näköiseltä sammaleelta.
20225_78045.jpg
Viisi kysymystä ja vastausta ulkomaaleista sekä ulkomaalauksesta
Ulkomaalauksen sesonkiaika on käsillä. Kohta julkisivu hohtaa uuden maalipinnan ansiosta kilpaa auringonvalon kanssa. Mieleen voi kuitenkin nousta muutamia kysymyksiä siitä, mitä maalia voi käyttää ja tarvitseeko mahdollisesti tehdä jotain huoltotöitä jo ennakkoon. Keräsimme yhteen viisi seikkaa, jotka kannattaa huomioida ennen maalaustyön aloittamista.
202112_74281.jpg
Miten valita sopiva maalausväline?
Kun edessä on maalausurakka, pohjatöihin ja maalin valitsemiseen kannattaa varata aikaa. Myös maalausvälineillä on väliä. Tarvitsetko telan vai siveltimen? Miten maalin laatu ja maalattava pinta vaikuttavat valintaan? Myös sillä on merkitystä, maalaatko sisällä vai ulkona.
20205_64462.jpg
Ihailetko vanhaa, harmaata pintaa?
Ihailetko vanhan tyylistä harmaata pintaa, jota löytyy ajan patinoimista rakennuksista? Enää ei tarvitse käyttää suolahappoa ja myrkkyjä pinnan saamiseksi. Harmaiden pintojen käsittelyyn on kehitetty uusi tuote, SIOO:X. Vesiohenteinen ja myrkytön tuote on kehitetty puupintojen suojaukseen sekä hoitoon.Patentoitu SIOO:X vaikuttaa mekaanisesti, fossilisoivan menetelmän kautta puupintaan. Pinta pysyy tuulettuvana, SIOO:X ehkäisee halkeilua sekä tikkuuntumista. Puupinta on käsittelyn jälkeen tiivis, pehmeä ja miellyttävä jalkapohjalle. Ulospäin pinta on kaunis ja tasaisen harmaasävyinen peittämättä kuitenkaan puun syitä.Tehokas käsittely suojaa käsiteltyä pintaa sieniltä, tummumista, levää, sammalta, hometta, lahoamista ja tuhoelämiä vastaan (EN 46 ja EN 113 mukaisesti).

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton