• Etusivu
  • Rakentaminen

Puuroja moneen makuun

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.03.2021
202012_67799.jpg

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Moni teki varmasti taas jokavuotisen lupauksensa uudesta arjesta, kevyemmästä ruokavaliosta ja tavoitteesta nauttia elämästä pienin lisämaustein. Mitäpä jos aloittaisimmekin pienellä muutoksella ja kokeilisimme uudenlaisia puuroja?

Appelsiininen kuitukaurapuuro

Kokonaisvalmistumisaika: 5 min (sis. valmistelun), riittää noin 4:lle

Puuropäivä olisi monesti paikallaan, mutta millaista puuroa sitä tekisi? Vaihtelua saa mm. käyttämällä eri viljoista tehtyjä hiutaleita ja suurimoita. Rasvaton maito ja marjat tai hedelmät tuovat monipuolisuutta puuropäivään.
Tiesitkö?

Appelsiinimehuun tehtyyn puuroon on käytetty kuitupitoisia pikahiutaleita eli hiutaleissa on lisänä höyrytettyä kauralesettä (leseet ovat tällöin pehmeitä vatsalle).

Mitä tarvitset?
½ l vettä
½ l appelsiinituoremehua
5‒6 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
2 banaania

202012_67801.jpg

Valmistusohje:

Kuumenna neste kiehuvaksi. Lisää hiutaleet, pieniksi pilkotut banaanit, sokeri ja suola. Keitä hetki (n. 1-2 min) välillä sekoittaen. Anna hautua kannen alla. Hyvää kylmänä tai kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Vai pidätkö enemmän mustikoista?

Mustikkatuorepuuro

Kokonaisvalmistumisaika: 8 t 5 min, josta valmisteluaika 5 min (1:lle)

Mitä tarvitset?
2 dl (laktoositonta) piimää
4 rkl Myllyn Paras Neljän Viljan Pikahiutaleita
1 rkl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
2 rkl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä

Lisäksi:
2 dl mustikoita
sokeria

202012_67800.jpg

Valmistusohje:

Sekoita kaikki aineet keskenään illalla ja nosta jääkaappiin turpoamaan. Jos tuorepuuro on aamulla liian paksua, lisää joukkoon vähän maitoa tai piimää. Lisää mustikat ennen nauttimista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tutustu myös muihin resepteihin, herkkuja riittää!

Ja ei kun herkuttelemaan....

20218_71980.jpg
https://reseptiklubi.myllynparas.fi/?utm_source=puutarha.net&utm_medium=content&utm_campaign=partnership
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

201910_28554.jpg
Seittiä huonekasveissa
Kesän ulkona kukoistaneet kasvit ovat saaneet omituista seittiä pintaansa. Onko se vain pölyn aikaansaamaa - vaiko hämähäkin... ?Kasvejasi kiusaava punkki on todellakin pieni hämähäkkieläin; tosin vain alle millin mittainen. Jos punkkeja on paljon ja ne ovat ehtineet kutoa seittiä, niin valitettavasti niistä voi olla hyvin vaikeaa päästä kokonaan eroon.Vihannespunkki on epäviralliselta nimeltään kehrääjäpunkki, nimi juontuu punkin kehräämästä seitistä. Vihannespunkit ovat useimmiten oranssinsävyisiä, alle 0,5 mm pitkiä hämähäkkieläimiä. Vihannespunkit on helppo tunnistaa kehruuseiteistä.Vihannespunkit viihtyvät kuivassa ja lämpimässä kuten muutkin hämähäkkieläimet, joten helpoin torjuntakeino on nostaa ilmankosteutta. Niitä ei pitäisi ilmestyä, jos ilmankosteus on yli 50 %. Ripusta vaikka kostea pyyhe (tai kuivausteline pyykkeineen) kasvin viereen tai sumuttele säännöllisesti vedellä; varsinkin lehtien alapintoja. Lämpötilan pitäminen matalana huonontaa lisääntymismahdollisuuksia. Valitettavasti vihannespunkit pysyvät hengissä myös viileämmässä ja aloittavat rajun lisääntymisen heti lämpötilan noustua.Kehrääjäpunkki piileskelee lehtien alapinnoilla ja imee lehtiin vaaleita pisteitä. Kehrääjäpunkin toimet aiheuttavat lehtien kellastumista ja varisemista. Jos huomaat vihannespunkkien valloittaman kasvin, poista se heti muiden joukosta. Näin saatat pystyä pelastamaan muut kasvit tartunnalta. Sumuta kasvia vedellä ja tarvittaessa torjunta-aineella. Kehrääjäpunkeista pääsee eroon esimerkiksi mäntynesteliuoksella; torjunta toistetaan pari kolme kertaa muutaman päivän välein (liuos tehoaa vain aikuisiin kehrääjäpunkkeihin, ei muna-asteisiin, jotka kuoriutuvat aina 2-3 päivän välein). Myös yleistorjunta-aineet ovat tehokkaita. Seuraa tilannetta muutaman päivän ajan.Tämän jälkeen kasvin voi laittaa muiden joukkoon.
202010_67162.jpg
Taloyhtiön pihan kunnostaminen
Taloyhtiön piha-alue on olennainen, ensivaikutelmaa luova osa kiinteistöä. Pihan kunto ja toimivuus kertoo osaltaan talon asukkaiden arvostuksesta kiinteistöään kohtaan. Sillä on myös merkitystä turvallisuuden kohentamisessa ja asuntojen arvonnousussa. Pihan kunnostaminen ei lisää kohtuuttomasti taloyhtiön hallituksen tai isännöitsijän työtä, kun apuna käytetään ammattitaitoista pihasuunnittelijaa ja viherrakentajaa.
200810_13619.jpg
Vuoden porkkana 2008 -tunnustus Päivittäistavarakauppa ry:lle
Kotimaiset Kasvikset ry näkee kaupan roolin merkittävänä, kun kuluttajaa halutaan ohjata terveellisiin valintoihin. Parempi valinta -Sydänmerkki on jo tullut tunnetuksi teollisista elintarvikkeista, jotka omassa tuoteryhmässään ovat kunnostautuneet rasvan määrän ja laadun sekä suolan määrän perusteella. Sydänmerkin asiantuntijaryhmä sisällytti tänä vuonna myös kasvikset merkin piiriin, joten kauppa on voinut viestittää kasviksista luonnon omina sydänmerkkituotteina.PTY toteutti sydänmerkkihankkeen yhteistyössä Sydänliiton, Kotimaiset Kasvikset ry:n ja omien jäsenyritystensä kanssa. Rahoitusta saatiin Sitran elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERA:lta. Sydänmerkki tuli viime keväänä käyttöön 2500 päivittäistavarakaupan hedelmä- ja vihannesosastoille. Mukana ovat S-ryhmän kaupat, K-ruokakaupat, Tradekan kaupat, Stockmann, M-ketjun kaupat, Tarmo-kaupat, Tokmanni ja Minimani.
202211_80069.jpg
Viikon kysymys: Miksi vanha japaninmarjakuusi kellastuu?
Pihallamme oleva yksittäinen, iso, ehkä noin 70 vuotiaan japaninmarjakuusen latva alkoi kellastumaan pari kesää sitten. Nyt sen latvassa on enää vähän neulasia ja nekin ovat keltaisia. Vain alimmissa oksissa tänä keväänä uusia neulasia. Onkohan puulle enää mitään tehtävissä?
20199_59958.jpg
Voiko ketokatolla vähentää ilmastonmuutosta?
Ketokatolla (arkikielessä viherkatto) saa aikaan monenlaista hyötyä ja huvia. Mm. näin kevätkesän ollessa valloillaan ja sään muuttuessa alinomaa, hulevesien hallinta helpottuu kun valuntahuiput pystytään hillitsemään jo katolla. Ketokaton avulla veden valunta viivästyy ja kokonaissadannasta jopa kaksi kolmasosaa pidättyy veden imeytyessä ketokattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan. Lue lisää hulevesien hallinnasta täältä.Ja onhan ketokatto kaunis, hyödyllinen ja luonnollisen näköinen, eikö sinustakin?
20098_18068.jpg
Vuoden vihannesta nyt avomaalta
Tuoreen avomaankurkun käyttö on monille vierasta. Sen sijaan teollisuuden säilömät etikkakurkut tunnetaan, ja ne ovatkin oiva, kirpeä täydentäjä moneen muutoin tasaisen makuiseen ruokaan. Enää säilykekurkut eivät maistu voimakkaan etikkahappoisilta, vaan reseptejä on jatkuvasti muunnettu ajanhenkisiksi. Liemen makeutta on lisätty.Avomaakurkkua kannattaa maistella toisinkin tavoin. Kokeile salaatteihin, voileiville ja perinteisiksi hölskytyskurkuiksi, mutta myös kuumennettaviin ruokiin: keittoihin, täytettynä ja gratinoituna uuniin sekä moussakan tapaan valmistettuna. Pieni määrä omatekoisia kurkkusäilykkeitä mahtuu tavalliseen jääkaappiin, ja kellarin tai kylmiön omistaja voi säilöä kurkkuja enemmänkin.Valitse napakoita, viidestä viiteentoista sentin mittaisia avomaankurkkuja, jotka ovat pinnaltaan rosoisia ja vihreitä. Ylikypsissä kurkuissa pinta sileytyy ja kellastuu eivätkä nämä kelpaa tuorekäyttöön tai säilöntään. Nestejännityksensä menettäneet kurkut ovat väärän säilytyksen tulosta. Sadonkorjuun jälkeen viilennetyt kurkut tulee suojata haihtumiselta ja auringolta. Kurkku pysyy laadukkaana, kun se säilytetään viileässä, +8 - +10 asteessa erillään etyleeniä tuottavista hedelmistä ja tomaateista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton