• Etusivu
  • Rakentaminen

Puuroja moneen makuun

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.03.2021
202012_67799.jpg

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Moni teki varmasti taas jokavuotisen lupauksensa uudesta arjesta, kevyemmästä ruokavaliosta ja tavoitteesta nauttia elämästä pienin lisämaustein. Mitäpä jos aloittaisimmekin pienellä muutoksella ja kokeilisimme uudenlaisia puuroja?

Appelsiininen kuitukaurapuuro

Kokonaisvalmistumisaika: 5 min (sis. valmistelun), riittää noin 4:lle

Puuropäivä olisi monesti paikallaan, mutta millaista puuroa sitä tekisi? Vaihtelua saa mm. käyttämällä eri viljoista tehtyjä hiutaleita ja suurimoita. Rasvaton maito ja marjat tai hedelmät tuovat monipuolisuutta puuropäivään.
Tiesitkö?

Appelsiinimehuun tehtyyn puuroon on käytetty kuitupitoisia pikahiutaleita eli hiutaleissa on lisänä höyrytettyä kauralesettä (leseet ovat tällöin pehmeitä vatsalle).

Mitä tarvitset?
½ l vettä
½ l appelsiinituoremehua
5‒6 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
2 banaania

202012_67801.jpg

Valmistusohje:

Kuumenna neste kiehuvaksi. Lisää hiutaleet, pieniksi pilkotut banaanit, sokeri ja suola. Keitä hetki (n. 1-2 min) välillä sekoittaen. Anna hautua kannen alla. Hyvää kylmänä tai kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Vai pidätkö enemmän mustikoista?

Mustikkatuorepuuro

Kokonaisvalmistumisaika: 8 t 5 min, josta valmisteluaika 5 min (1:lle)

Mitä tarvitset?
2 dl (laktoositonta) piimää
4 rkl Myllyn Paras Neljän Viljan Pikahiutaleita
1 rkl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
2 rkl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä

Lisäksi:
2 dl mustikoita
sokeria

202012_67800.jpg

Valmistusohje:

Sekoita kaikki aineet keskenään illalla ja nosta jääkaappiin turpoamaan. Jos tuorepuuro on aamulla liian paksua, lisää joukkoon vähän maitoa tai piimää. Lisää mustikat ennen nauttimista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tutustu myös muihin resepteihin, herkkuja riittää!

Ja ei kun herkuttelemaan....

20218_71980.jpg
https://reseptiklubi.myllynparas.fi/?utm_source=puutarha.net&utm_medium=content&utm_campaign=partnership
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

Pihan suunnittelu käynnissä, piirustukset pöydällä
Istutussuunnitelma rakennuslupahakemukseen
Seuraamme nelihenkisen porilaisperheen omakotitalon rakennusprojektia, keskittyen pihasuunnittelun ja viherrakentamisen näkövinkkeleihin. Nyt omakotitalon rakennushankkeessa on edetty rakennuslupahakemus-vaiheeseen. Yhtenä liitteenä lupahakemukseen vaaditaan tontin käyttö- ja istutussuunnitelma, jonka tekemisessä pihasuunnittelija voi auttaa.
202211_80309.jpg
Porkkanan lannoitus? Asiantuntija vastaa
Kuinka paljon puuntuhkaa porkkanamaahan kg/m2? Entä kuinka paljon boorilannoitetta neliölle?
20226_62396.jpg
Helmikuun vinkit
Helmikuussa lisääntyvä valo ja räystäistä tippuva vesi herättelevät jälleen kotipuutarhureita talviunestaan ja monilla ruutupaperit ovatkin jo täynnä suunnitelmia tulevan kesän kukkaloistosta.Talvi saattaa kuitenkin pitää vielä viikkoja vallassaan monilla paikkakunnilla, joten nautitaan vielä hetki lumisista riemuista (he, joilla lunta on) – eikä unohdeta ruokkia pikkulintujakaan.
20224_77963.jpg
Minkä kokoisen istutuskuopan tuija tarvitsee? Asiantuntija vastaa
Tarkoitukseni on istuttaa 25 kpl 2 m korkeita timanttituijan paakkutaimia. Istutusväli on 0,75 m. Minkäkokoiset istutuskuopat tarvitsen ja paljonko havumultaa kuluu istutukseen?
20224_77674.jpg
Mikä tämä marjapensaan viholainen on? Asiantuntija vastaa
Mustaviinimarjapensaassa on ollut kahtena vuotena vaaleanvihreä toukka. Pensaat voivat hyvin, kunnes tulee raakileet ja toukat ilmestyvät. Sen jälkeen ei tule marjoja, pensaiden lehdet käpristyvät ja kuivuvat. Toukkia on paljon lehtien pinnoilla.Miten saan ne hävitettyä?
20228_79321.jpg
Mikä on tämä vieras kasvi kukkapenkissä? Asiantuntija vastaa
Mikähän kasvi tämä on? Kasvi on ilmestynyt kukkapenkkiin. Se on noin 120–130 cm pitkä, pienet vaalean lilan väriset kukat. Näyttää myös, että penkissä kasvaa lisäksi pieniä samanlaisia kasveja, mutta tuo yksi on kasvanut tosi pitkäksi ja tuuheaksi. Onko se pahoin leviävä tai muuten haitallinen kasvi?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton