• Etusivu
 • Varusteet

Sahaa oksat käden käänteessä

Tukikahva helpottaa työskentelyä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Julkaistu 10.02.2022Päivitetty 11.02.2022
20222_76878.jpg

Heiluvien ja hankalasti tavoitettavien oksien katkaisu aiheuttaa usein tuskaa puutarhatöissä. Sujuvaan sahaukseen kehitetty Keo-oksasaha tekee katkaisusta nopeaa ja vaivatonta yhdellä kädellä. Sahaa voi käyttää muiden terien kanssa myös moniin muihin kotinikkarin sahaustöihin.

Helppoa työskentelyä yhdellä kädellä

Boschin uudella 18 Voltin Keo-akkuoksasahalla hoituvat puutarhan ja kodin sahaustyöt helposti. Saha katkaisee vaivatta jopa 80 mm:n paksuiset oksat ja akun kapasiteetti riittää aina 115 katkaisukertaan per lataus.

Keo-sahan erikoispiirre on sen "A-Grip" eli irrotettava oksakahva, jonka ansiosta oksia voidaan leikata mukavasti ilman, että tarvitsee käyttää toista kättä vakauttamaan heiluvaa oksaa. Tämä helpottaa huomattavasti työtä leikatessa korkeita, vaikeapääsyisiä oksia.

Keo-sahalla voidaan leikata kasvien runkojen ja oksien lisäksi erilaisia puu- ja teräs-säleikköjä tai rakennuslevyjä helposti ja vaivattomasti.

Terän vaihdolla valmis eri sahauskohteisiin

Sahaan sopivien sveitsiläisten laatuterien ansiosta kaikki puun, metallin ja kipsilevyjen sahaustyöt onnistuvat yhdellä ja samalla sahalla. Keo:n sahanterät voidaan vaihtaa helposti SDS-järjestelmän avulla.

Vaihto onnistuu parilla vaiheella: käännä lukitusrengasta, irrota sahanterä, napsauta uusi sahanterä ja käännä rengas taaksepäin. Nopean terän vaihdon jälkeen Keo on heti valmis toimimaan mitä erillaisimmissa kodin sahaustöissä myös puutarhan ulkopuolella.

Lisäsahanteriä metalli- ja kipsilevyjen sahaukseen on saatavilla Boschin lisävarustevalikoimasta.

20222_76879.jpg

Tehostettu moottorin ja akun yhteistoiminta

Uudistetun Keo-akkuoksasahan merkittävä etu on myös sen tehokkaampi ja pitkäkestoisempi leikkauskapasiteetti. Perustana on keskeisten komponenttien, kuten moottorin ja vaihteiston optimaalinen toiminta yhdistettynä älykkääseen elektroniseen ohjausjärjestelmään nimeltä "Syneon Technology".

Tämän tekniikan myötä Keo tarjoaa optimaalisen tehon ja maksimaalisen kestävyyden jokaiseen sahaustyöhön. Saha säilyttää myös täyden tehon, kunnes akku on tyhjä. Näin puutarha- ja tee-se-itse-nikkarointien sahaukset hoituvat täydellä teholla loppuun asti. Lataustila on myös nähtävissä kolmen integroidun LED-valon ansiosta.

Yksi akku kaikkiin laitteisiin − Säästä tilaa, säästä rahaa, suojele ympäristöä

Bosch on tehnyt suositusta Keo-puutarhasahasta entistä paremman ja varustanut sen tehokkaalla vaihdettavalla 18V akulla. Siten myös Keo on jatkossa osa "18V Power for All -järjestelmää".

Power for All -järjestelmä kattaa kaikki työkalut eri työkohteissa käsittäen tällä hetkellä noin 40 tee-se-itse-, puutarha- ja kodinkonetta. Akkujärjestelmän yhteensopivuus ulottuu jopa Boschin valikoiman ulkopuolelle lisätuotemerkkien välisen Power for Alliancen kumppaneiden kanssa.

Kaikkia työkaluja poravasarasta ruohonleikkuriin ja jopa pölynimuriin voidaan käyttää samalla 18 V:n litiumioniakulla ja yhdellä laturilla. Tämä säästää tee-se-itse-työntekijöiden tilaa ja rahaa sekä suojelee ympäristöä.

20222_76880.jpg
 • 18V POWER FOR ALL: yksi ja sama akku koko Home & Garden -työkalujärjestelmälle
 • Se leikkaa vaivattomasti jopa 80 mm:n paksuiset oksat sveitsiläisen laatuterän ansiosta
 • Irrotettava oksapidin "A-Grip" pitää sahattavan oksan luotettavasti paikallaan, jotta voit ohjata laitetta helposti vain yhdellä kädellä
 • Vaihdettavien terien ansiosta voi tehdä vain yhdellä työkalulla mitä erilaisimmat kodin ja puutarhan sahaustyöt
 • Tehokas 18 V:n akku mahdollistaa jopa 115 katkaisukertaa per akkulataus
Ohje

Ohje

Keo Akkuoksasaha:

 • 18V POWER FOR ALL: yksi ja sama akku koko Home & Garden -työkalujärjestelmälle
 • Se leikkaa vaivattomasti jopa 80 mm:n paksuiset oksat sveitsiläisen laatuterän ansiosta
 • Irrotettava oksapidin "A-Grip" pitää sahattavan oksan luotettavasti paikallaan, jotta voit ohjata laitetta helposti vain yhdellä kädellä
 • Vaihdettavien terien ansiosta voi tehdä vain yhdellä työkalulla mitä erilaisimmat kodin ja puutarhan sahaustyöt
 • Tehokas 18 V:n akku mahdollistaa jopa 115 katkaisukertaa per akkulataus
20222_76881.jpg
Robert Bosch Oy / Työkalut
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20065_61.jpg
Sammalta nurmikolla?
Sammal valtaa paikan, jossa nurmikko ei syystä tai toisesta viihdy. Kun nurmikko voi hyvin, ei sammal pärjää sille elintilakilpailussa. Pysyvään tulokseen päästään poistamalla sammaloitumisen syyt: nurmikon huono ravinne- tai vesitalous, maan happamuus tai tiiviys ja alueen varjoisuus.Jos nurmialue on erittäin sammaleinen, kannattaa nurmikko perustaa kokonaan uudestaan.Sammaloituneelta nurmialueelta haravoidaan irtoava sammal pois, ja alue ilmastoidaan talikolla tai sammaleenpoistajan avulla. Alue kalkitaan huolellisesti. Kalkki alentaa maan happamuutta ja estää siten sammalen kasvua. Pinnalle lisätään ohut kerros hiekkaa ja multaa. Lopuksi alue tasoitetaan jyräämällä ja kylvetään uusia siemeniä. Jos paikka on varjoinen, kannattaa valita lajikkeita, jotka menestyvät varjoisemmassakin (esim. puisto- ja etelännata). Jatkossa huolehditaan kastelusta.
20226_45906.jpg
Lehtipensasaidan leikkaaminen
Istutusleikkaus tehdään aina keväällä joko istutuksen yhteydessä tai syksyllä istutetuille taimille seuraavana keväänä. Piiskataimet leikataan noin 10 sentin korkeudelta ja haaroittuneet aitataimet 2–3 silmun päältä. Tarkoituksena on saada taimet haaroittumaan mahdollisimman alhaaltaja näin aidasta tulee tiheä alhaalta saakka. Myös vapaasti kasvavan aidanteen taimet leikataan samalla tavoin. Jos astiataimi on hyvin haaroittunut alhaalta asti, sitä ei tarvitse leikata.
20084_10429.jpg
Todellista kierrätystä oksasilppurilla
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena.
20072_3663.jpg
Viljellyistä sienistä hyvän olon herkkuja
Sienten osuus suomalaisessa ruokavaliossa on vähäinen, vaikka sieniä saadaan niin luonnosta kuin viljeltyinäkin. Kaikilla ei ole sienestämiseen mahdollisuutta eikä taitoja. Aina eivät säätkään ole luonnonsienille suosiollisia, kuten viime kesä osoitti. Sen sijaan viljeltyjä sieniä voi kuka vain hankkia kaupoista kautta koko vuoden.Itäsuomalaisia lukuun ottamatta suomalaisten sienituntemus ja sienten käyttö ravintona on kovin nuorta. Nykyään viljellyt sienet tarjoavat helpon tavan tutustua sieniin, koska ne ovat sellaisenaan valmiita syötäviksi ja käytettäviksi ruokiin. Niitä ei tarvitse edes pestä. Mahdollisen kasvualustasta jääneen turpeen voi pyyhkäistä pois talouspaperilla.
20226_71449.jpg
Päihitä pihan tuholaiset - kätevät kotikonstit käyttöön!
Puutarhassa on ötököitä, jos minkälaisia. Kaikki eivät kuitenkaan ole vihollisia, vaan osa kotipuutarhurin oivia pikkuapulaisia, jotka mielellään hoitavat likaisen työn puolestasi. Näille hyville tyypeille kannattaa luoda sopiva toimintaympäristö, jotta ne taistelevat kanssasi pahiksia vastaan, parantavat maan laatua ja pölyttävät kukkia.
20224_77843.jpg
Pihasuunnitteluun kuuluu
Pihasuunnitteluun kuuluu useita erilaisia vaiheita, joiden soisi alkavan jo tonttia hankittaessa ja talon paikkaa suunniteltaessa. Maaston muotoilut, tontin kuivatus sekä kaikki pihan toiminnot kannattaa miettiä mahdollisimman tarkkaan, jotta sopivilla rakenne- ja sijoitusratkaisuilla saadaan helpotettua pihaelämän arkea. Kasvivalintojen puntarointi onkin sitten helpompaa ja usein myös mieluisampaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton