• Etusivu
  • Sisustus

Vuolukiviastioilla uusia tapoja ruoanlaittoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 17.10.2019
20179_50224.jpg

Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarja tarjoaa uudenlaisen tavan valmistaa ruokaa.

Uudet vuolukiviastiat ovat oiva ratkaisu ruoanlaittoon esimerkiksi takan tulipesässä, leivinuunissa, grillissä tai vaikka sähköuunissa. Näiden ruoanlaittotuotteiden pääosassa on suomalainen vuolukivi, jonka erinomainen lämmönvarauskyky on edukseen myös ruoanvalmistuksessa.

Kuumana kokkaukseen - kylmäksi tarjoiluun

Vuolukivi on turvallinen materiaali ruoanlaittoon, sillä siitä ei irtoa ruokaan mitään ylimääräistä – ei edes makua. Takassa tai uunissa kuumennetut ruoanlaittovälineet voi nostaa suoraan pöydälle ja kypsentää suoraan niiden päällä. Näin voi tarjota näyttävää ohjelmaa esimerkiksi illanistujaisiin.

Hyvin kuumennetun vuolukiven kyky varata lämpöä pitkään on uskomaton: jos paistokiveä on kuumennettu 300 asteessa pari minuuttia, sen lämpö on 15 minuutin kuluttua yhä 200 astetta ja puolen tunnin päästä yli 150 astetta!
Vuolukiven varaaman lämmön avulla voit kypsentää paistokivelle asetetun kalafileen, lihan ja kasvikset vaivatta. Raa'an pihvin voit kypsentää mureaksi pöydälle nostetun, kuumennetun pihvikiven sisässä ilman erillistä esikypsennystä.

Tarve pitää tarjottavat kylmänä? – Sekin onnistuu. Vuolukiviset astiat voi nimittäin viilentää pakastimessa. Viileyttä hohkaavat astiat pitävät tarjoilut raikkaina pitkään.

Lisää Tulikivi Cooking -sarjasta.

Herkulliset haudutetut padat ja mureaksi paistuneet pihvit onnistuu Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarjan avulla.
Herkulliset haudutetut padat ja mureaksi paistuneet pihvit onnistuu Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarjan avulla.

Ruoanlaittosarjaan kuuluvat:

  • Vuolukiviset paistokivet. Ihanteellisia alustoja rapeapohjaisten pizzojen, leipien ja pullien paistamiseen. Saatavilla kahta eri kokoa: 29 x 29 cm ja 23 x 14 cm. Mukana tammesta tehty puinen alusta, jonka päälle kuuman astian voi nostaa pöytään.
  • Vuolukivinen pata. Syvää aromia ja mureutta hitaasti hauduttaen. 2,5 litraisella padalla valmistat herkulliset puurot ja pataruoat, jotka säilyvät padassa lämpimänä pitkään uunista ulosoton jälkeenkin.
  • Pihvikivellä mureat pihvit. Kypsennä pihvisi mureaksi ja tasaisesti pihvikiven avulla. Voit laittaa raa'an pihvin kuumennetun pihvikiven sisään ilman esikypsennystä.
  • Puolen litran ruukut. Puolen litran ruukkuihin voit helposti tehdä valmiiksi jokaiselle ruokailijalle oman annoksen. Onko ruoanlaitto harrastuksesi? Ruukkuihin voit nimittäin helposti loihtia myös tasting-menun.
  • Valurautaparila. Grillaisitko takassa? Nyt se on mahdollista, sillä valurautaparilaa voit käyttää sellaisenaan erilaisten raaka-aineiden grillaamiseen nimenomaan takassa. Sitä tarvitaan myös vuolukiviastioiden alle, kun kokataan takassa hiilloksella. Parila on kooltaan 30 x 30 cm.
  • Takkakokkauksen perusväline jaloillaan seisova metallinen grilliritilä. Nosta takan tulipesään tulen sammumisen jälkeen ja asettele grillattavat tuotteet suoraan ritilälle. Huom! Jos ritilän päälle nostetaan vuolukiviastioita, väliin on laitettava valurautaparila.

Grilliritilä kuuluu vakiotoimituksena kaikkiin Karelia-mallin takkoihin.

Tulikivi-Cooking -tuotteita voit hankkia Tulikivi-studioilta sekä Tulikiven omasta verkkokaupasta.
Klikkaa tästä tiesi verkkokauppaan!
Löydä lähin Tulikivi-studio

Tulikivi Oyj
Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20235_81741.jpg
Takan tehot yhdistettynä kamiinan kokoon: voiko pieni olla tehokas?
Niinhän se on, tulisija vaatii ympärilleen tilaa – vai vaatiiko? Tulikivi tuo esille malliston, jossa takan tehot on yhdistetty kamiinan kokoon. Voiko pieni olla tehokas?
20212_68766.jpg
Miten aloitan kasvihuoneharrastuksen?
Viherpeukalot ovat sen aina tienneet: puutarhanhoito tuo runsaasti iloa ja hyvää mieltä! Arkinen puuhailu kasvien parissa rauhoittaa ja hoitaa kuormittunutta mieltä. Lisäksi ajoittainen fyysinen ponnistelu tekee hyvää koko keholle ja lihaskunnolle. Ei sovi myöskään unohtaa puutarhan esteettisiä arvoja. Kun vielä kiitokseksi kaikesta tästä saa kerätä satoa omasta puutarhasta, voi puutarhuri hykerrellä tyytyväisenä. – Mikään ei maistu niin hyvältä kuin itse kasvatettu, olipa kyse sitten oman kasvihuoneen tomaateista tai avomaan mansikoista!
20236_78253.jpg
Varo punkkeja, niitä on jo paljon
Kesän saapuessa myös punkit lähtevät liikkeelle ja voivat tarttua metsissä ja heinikoissa kulkijoihin. Leudot talvet, kosteat ja pitkät syksyt edesauttavat punkkien lisääntymistä ja levittäytymistä.
20083_9815.jpg
Tapiolan Silkkiniitty - kartanoniitystä kaupunkipuistoksi
Silkkiniitty on rakennettu vuonna 1964. Puiston on suunnitellut puutarha-arkkitehti Jussi Jännes. Hän on korostanut puiston suuren koon merkitystä. Tällöin asukkaiden puistolle aiheuttama rasitus jakaantuu riittävän laajalle. Puisto täyttää tehtävänsä aivan toisin kuin pienet, ylikuormitetut ja liikenteen syömät puistot.Tapiolan puutarhakaupungin ulkoalueiden huolellinen suunnittelu ja laadukas viherrakentaminen ovat toteutuneet Silkkiniityllä. Tarkkoja mitoitus- ja määrätietoja tärkeämpää on ollut tilallinen ratkaisu, kasvillisuuden ryhmittely ja lajivalikoima. Lopullinen mitoitus ja muotoilu on tehty rakentamisen aikana maastossa. Tässä työssä Jänneksen luotettava ja taitava yhteistyökumppani on ollut Asuntosäätiön puutarhatoimiston esimies C.J. Gottberg.Silkkiniityn laaja nurmialue hallitsee avointa maisemaa. Puiston maasto on muotoiltu hienovaraisesti. Maastonmuotoilun ansiosta puiston poikki kulkevat kävelytiet eivät ole havaittavissa, vaan nurmi näyttää yhtenäiseltä ja kaukaisuuteen jatkuvalta.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Niksit kauniiseen ja helppoon puutarhaan
Vaikka omistaisimmekin viherpeukalon ja nauttisimme puutarhanhoidosta, niin usein pihan hoitoon käytettävissä oleva aika on rajallinen. Olisi siis mukavaa, jos puutarhamme pysyisi suhteellisen vähällä vaivalla aina hyvin voivana ja rehevän runsaana.Miten se onnistuisi?
202112_74239.jpg
Gratinoitu savusuikalekiusaus ja paahdettu raitajuuri
Perinteinen kinkkukiusaus on monelle lapsuudesta tuttua kotiruokaa. Tämä helppo ja herkullinen arkiruoka on nopea valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa meheväksi. Pouttu Savusuikaleet tuovat makuun miellyttävää savuisuutta ja pecorino-juustokuorrutus antaa viimeisen silauksen. Tarjoile kiusaus etikkapunajuuren sijaan näyttävällä hunajapaahdetulla raitajuurella!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton