• Etusivu
  • Sisustus

Vuolukiviastioilla uusia tapoja ruoanlaittoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 25.09.2024
20179_50224.jpg

Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarja tarjoaa uudenlaisen tavan valmistaa ruokaa.

Uudet vuolukiviastiat ovat oiva ratkaisu ruoanlaittoon esimerkiksi takan tulipesässä, leivinuunissa, grillissä tai vaikka sähköuunissa. Näiden ruoanlaittotuotteiden pääosassa on suomalainen vuolukivi, jonka erinomainen lämmönvarauskyky on edukseen myös ruoanvalmistuksessa.

Kuumana kokkaukseen - kylmäksi tarjoiluun

Vuolukivi on turvallinen materiaali ruoanlaittoon, sillä siitä ei irtoa ruokaan mitään ylimääräistä – ei edes makua. Takassa tai uunissa kuumennetut ruoanlaittovälineet voi nostaa suoraan pöydälle ja kypsentää suoraan niiden päällä. Näin voi tarjota näyttävää ohjelmaa esimerkiksi illanistujaisiin.

Hyvin kuumennetun vuolukiven kyky varata lämpöä pitkään on uskomaton: jos paistokiveä on kuumennettu 300 asteessa pari minuuttia, sen lämpö on 15 minuutin kuluttua yhä 200 astetta ja puolen tunnin päästä yli 150 astetta!
Vuolukiven varaaman lämmön avulla voit kypsentää paistokivelle asetetun kalafileen, lihan ja kasvikset vaivatta. Raa'an pihvin voit kypsentää mureaksi pöydälle nostetun, kuumennetun pihvikiven sisässä ilman erillistä esikypsennystä.

Tarve pitää tarjottavat kylmänä? – Sekin onnistuu. Vuolukiviset astiat voi nimittäin viilentää pakastimessa. Viileyttä hohkaavat astiat pitävät tarjoilut raikkaina pitkään.

Lisää Tulikivi Cooking -sarjasta.

<p data-block-key="wqs5n">Herkulliset haudutetut padat ja mureaksi paistuneet pihvit onnistuu Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarjan avulla.</p>
Herkulliset haudutetut padat ja mureaksi paistuneet pihvit onnistuu Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarjan avulla.

Ruoanlaittosarjaan kuuluvat:

  • Vuolukiviset paistokivet. Ihanteellisia alustoja rapeapohjaisten pizzojen, leipien ja pullien paistamiseen. Saatavilla kahta eri kokoa: 29 x 29 cm ja 23 x 14 cm. Mukana tammesta tehty puinen alusta, jonka päälle kuuman astian voi nostaa pöytään.
  • Vuolukivinen pata. Syvää aromia ja mureutta hitaasti hauduttaen. 2,5 litraisella padalla valmistat herkulliset puurot ja pataruoat, jotka säilyvät padassa lämpimänä pitkään uunista ulosoton jälkeenkin.
  • Pihvikivellä mureat pihvit. Kypsennä pihvisi mureaksi ja tasaisesti pihvikiven avulla. Voit laittaa raa'an pihvin kuumennetun pihvikiven sisään ilman esikypsennystä.
  • Puolen litran ruukut. Puolen litran ruukkuihin voit helposti tehdä valmiiksi jokaiselle ruokailijalle oman annoksen. Onko ruoanlaitto harrastuksesi? Ruukkuihin voit nimittäin helposti loihtia myös tasting-menun.
  • Valurautaparila. Grillaisitko takassa? Nyt se on mahdollista, sillä valurautaparilaa voit käyttää sellaisenaan erilaisten raaka-aineiden grillaamiseen nimenomaan takassa. Sitä tarvitaan myös vuolukiviastioiden alle, kun kokataan takassa hiilloksella. Parila on kooltaan 30 x 30 cm.
  • Takkakokkauksen perusväline jaloillaan seisova metallinen grilliritilä. Nosta takan tulipesään tulen sammumisen jälkeen ja asettele grillattavat tuotteet suoraan ritilälle. Huom! Jos ritilän päälle nostetaan vuolukiviastioita, väliin on laitettava valurautaparila.

Grilliritilä kuuluu vakiotoimituksena kaikkiin Karelia-mallin takkoihin.

Tulikivi-Cooking -tuotteita voit hankkia Tulikivi-studioilta sekä Tulikiven omasta verkkokaupasta.
Klikkaa tästä tiesi verkkokauppaan!
Löydä lähin Tulikivi-studio

Tulikivi Oyj
Sisustus
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20235_81741.jpg
Takan tehot yhdistettynä kamiinan kokoon: voiko pieni olla tehokas?
Niinhän se on, tulisija vaatii ympärilleen tilaa – vai vaatiiko? Tulikivi tuo esille malliston, jossa takan tehot on yhdistetty kamiinan kokoon. Voiko pieni olla tehokas?
20101_20061.jpg
Taloyhtiön kunnossapito- ja muutostyöt
Kunnossapitovastuu yhtiön rakennuksesta ja muista tiloista jaetaan osakkeenomistajien ja yhtiön kesken asunto-osakeyhtiölain 4. luvun ja 2 §:n säännösten mukaisesti. Laista aiheutuva kunnossapitovastuu on sikäli tahdonvaltainen, että yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä laista poikkeavasti kunnossapitovastuun jaosta. Asunto-osakeyhtiölain velvoitteista kertoo porilainen asianajaja Markku Asmala Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy:stä.
20213_68919.jpg
Lemmikit taloyhtiössä
Yhä useammassa perheessä on lemmikkieläin tai -eläimiä. Taloyhtiöissä tämä merkitsee lemmikillisten ja lemmikittömien asukkaiden rinnakkaiseloa, mikä edellyttää joskus molemminpuolista huomaavaisuutta. Lemmikkieläinten pidosta, säännöistä ja rajoista keskustellaan usein myös vuokranantajan ja vuokralaisen välillä vuokrasopimusta laadittaessa.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
Ihmisiä viihtymässä Rakenna & Remontoi -messuilla Vantaalla
Rakenna & Remontoi -messut tulevat jälleen tammikuussa 2025
Rakentaja Mediat Oy osti kesäkuun lopulla Rakentaja.fi-palvelut ja sen myötä myös Vantaan Myyrmäki-hallin messut. Rakentaja on järjestänyt tyypillisesti kahdet messut vuosittain. Oma Koti -messut syksyllä ja Rakenna & Remontoi -messut tammikuun lopulla.Kesäkuun lopulla sinetöity kauppa Rakentaja Mediat Oy:n ja Schibsted Suomi Oy:n välillä aiheutti sen verran muutoksia, että syksyn Oma Koti -messuja emme ehdi järkevästi tällä aikataululla järjestämään vuonna 2024.– Päädyimme siihen, että järjestetään ennemmin yhdet viimeisen päälle messut tammikuussa 2025, kuin kahdet hutiloiden ja kovalla kiireellä, Jussi Ruotsalainen, Rakentaja Mediat Oy:n messuvastaava kommentoi.
20226_78590.jpg
Mullanvaihto piristää huonekasveja
Kasvaakseen ja viihtyäkseen huonekasvi tarvitsee uuden, ravinnepitoisen mullan. Mullanvaihdon tarpeen ratkaisee yleensä juurten kunto. Osalle huonekasveista multa on vaihdettava vuosittain, toiset viihtyvät samassa mullassa useita vuosia. Mullanvaihdon yhteydessä ruukun voi vaihtaa suurempaan tai sovittaa ruukun sisustukseen sopivaksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton