• Etusivu
  • Kasvillisuus

Ystävänpäivätarjous Puutarha.net -jäsenille!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.02.2016
6_P_90947.jpg

* Kaikki siemenet tarjoushintaan *

Ystävänpäiväsunnuntaihin 14.2.2016 saakka Rakentaja.fi verkkokaupassa ovat KAIKKI siementen annospussit vain 2 €/pss (normaalisti 3 €/pss) sekä KAIKKI niittysiemenseokset 10 €/pss (normaalisti 12-15 €/pss). Tee tilauksesi nyt entistä edullisemmin ja pääset pian kylvöpuuhiin!

Tutustu verkkokaupan siemenvalikoimiin...

Kiitos Suomen Niittysiemen Oy - ja hyvää ystävänpäivää 14.2 kaikille!

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202211_80229.jpg
Kenen pesä? Asiantuntija vastaa
Mikä elukka tai lintu on rakentanut pesän korkealle mökin kurkihirren päälle? Pesä on erikoisen näköinen ja ilmeisesti tyypillinen jollekin elukalle tai linnulle.
20137_35808.jpg
Onnenpotku pihapatiolla
Talo&Kodin ja Ruduksen yhteisen pihakisan voitti vuonna 2012 nelilapsinen perhe Kaarinan Piispanrististä. Omakotitalon rakennusurakan loppusuoralle ajoittunut patioremontti tuntui vanhemmista aivan lottovoitolta.
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg
Sipulikukkien kastelu ja lannoitus
Heti istutuksen jälkeen maa kastellaan huolellisesti. Kuivana syksynä lisäkastelu auttaa sipulien juurtumista.Keväälläkin kannattaa kastella ja aloittaa lannoitus heti, kun ensimmäiset versot pilkistävät maasta. Typpipitoista lannoitetta kannattaa välttää, etteivät lehdet kasva kukinnan kustannuksella.Kastelua ja lannoitusta jatketaan myös kukinnan jälkeen. Kukinnot poistetaan mahdollisimman pian, koska siementen muodostus vei runsaasti sipulin energiaa. Pikkusipulikasvien siemenkodat voi jättää kypsymään, jos halutaan niiden siementävän. Lehtien kautta sipuli saa ravinteita takaisin seuraavaa vuotta varten, joten niitä ei poisteta ennen kuin ne ovat lakastuneet.Lisää kukkasipuleista
20231_73912.jpg
Perunasta arvostettu herkku
Peruna on yksi tärkeimmistä ravintokasveista kaikkialla. Se on ollut nousussa Aasian maissa, erityisesti Kiinassa ja Intiassa, samoin Etelä-Amerikassa ja Afrikassa, jossa perunaa on alettu viljellä etenkin Itä-Afrikan ylätasangoilla. Kiinassa perunaa tuotetaan jo enemmän kuin Euroopassa, mutta Kiina ei ole omavarainen perunan suhteen.
20203_61735.jpg
Humala (humulus lupulus)
Jo keskiajalla Suomeen levinnyt, hamppukasvien heimoon kuuluva humalakasvaa nykyisin niin viljeltynä kuin luonnonvaraisena Rovaniemen korkeudella asti. Ruohovartisen humalan versot kuihtuvat talven tullen - mutta kasvavat taas tukeen kiertyen jopa usean metrin korkeuteen!
20237_82628.jpg
Viikon kysymys: Miten isotuomipihlaja tulisi leikata?
Pihassamme on isotuomipihlaja-aita, joka on päässyt kasvamaan noin 4 metriseksi. Aita ei ole enää alhaalta tuuhea eikä toimi näkösuojana naapurin kanssa kuten sen olisi tarkoitus. Onko sitä mahdollista hoitaa kyseisestä lähtötilanteesta niin, että se pidettäisiin jatkossa noin 2 metrin korkeudessa ja se tuuheutuisi alhaalta asti, mutta sitä ei leikattaisi koskaan täysin alas vaan se säilyisi näköesteenä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton