• Etusivu
  • Kasvillisuus

Perennojen maanparannus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.12.2018
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg

Lyhyestä virsi kaunis...

  • lisää kompostia katteeksi syksyllä/keväällä
  • lisää kalkkia kalkinsuosijoille syksyllä
  • poista rikkaruohot säännöllisesti
  • anna lannoitetta tarvittaessa; keväällä typpipitoinen ja eloperäinen lannoite on hyväksi suuria lehtiä kasvattaville perennoille
  • salaojita ainakin läpäisevää maata tarvitsevien kasvien kasvualustat
  • vaihda kasvupaikkaa tarvittaessa.
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20222_76758.jpg
Huonekasvien jakaminen on mukavaa puuhaa
Kun kasvi on liian suuri tai alkaa ränsistyä, on aika jakaa se. Näin saa myös varmasti emoyksilön kaltaisen "jälkeläisen". Esimerkiksi keltareuna-anopinkielestä (Sansevieria trifasciata ’Laurentii’) tulee kokonaan vihreä lajin alkuperäisen värityksen mukaisesti, kun sitä lisää lehtipistokkaasta. Jakamalla kasvin väritys pysyy oikeana.
20226_46018.jpg
Olisiko tuijasta aidaksi?
Haluaisimme havuaidan, mutta perinteisen kuusiaidan sijasta olemme mieltyneet tuijiin. Mitä meidän tulisi tietää tuijista?Tuijista saat mainiosti kasvatettua joko leikattavan tai vapaasti kasvavan aidan.Tuijat pitävät tuoreesta maasta ja viihtyvät parhaiten hieman varjoisammassa paikassa. Aurinkoisemmallakin paikalla ne menestyvät, mikäli maan kosteusolot ovat otolliset ja taimet on ensimmäisten keväiden ajan suojattu paahteelta.Istutusetäisyys riippuu siitä haluatteko tiiviin, leikatun aidan vai selkeästi eri yksilöistä rakentuvan tuija-aidanteen. Yleensä leikattava aita kasvatetaan pienemmistä taimista, jolloin saadaan tiheä ja tiivis kasvusto säännöllisin leikkauksin. Taimien koosta riippuen leikattavien aitataimien istutusetäisyys vaihtelee (1–3 kpl metrille). Isoja taimia on sääli lyhentää (ja se olisi rahan haaskaamistakin), joten sellaisia kannattaa hankkia vain yksilöpuiksi tai vapaasti kasvavaan aidanteeseen.Lannoittaa voidaan keväällä havukasveille sopivalla lannoitteella.
20223_77326.jpg
Kesäaika alkaa 29.03.2020
Kesäaika alkaa lauantain ja sunnuntain (26.-27.03.2022) välisenä yönä.Tällöin kelloja siirretään kohti kesää eli tunti eteenpäin kello 03:00->04:00.
200911_19524.jpg
Joulukukkia ostetaan yli sadalla miljoonalla eurolla
Talouden taantuma ei näytä vaikuttavan joulukukkien kauppaan. Joulun kukkamyynnin odotetaan yltävän noin 107 miljoonaan euroon, mikä on saman verran kuin viime vuonna. Joulukukkia ostaa 72 prosenttia kaikista talouksista. Ostavaa taloutta kohden rahaa kukkiin käytetään keskimäärin 63 euroa. Luvut käyvät ilmi Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:n marraskuun puolivälissä Kauppapuutarhaliitolle tekemästä tutkimuksesta.- Ihmiset näyttävät pitävän kukkia niin merkittävänä osana joulunviettoa, ettei niiden hankinnasta luovuta huonossakaan taloudellisessa tilanteessa. Kokemukset 1990-laman ajalta olivat hyvin samantapaiset, sillä silloinkin kysyntä pysyi hyvänä ja osittain jopa nousi. Voimme siis käydä melko luottavaisina kohti joulua, kertoo toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen Kauppapuutarhaliitosta.Joulukukkien suurkäyttäjät löytyvät yli 60-vuotiaiden keskuudesta. He käyttävät joulukukkiin rahaa noin puolitoistakertaisesti nuoriin, alle 35-vuotiaisiin perheisiin verrattuna. Myös tulotaso lisää kukkien hankkimista. Yli 85 000 euron bruttotuloihin yltävät taloudet ostavat kukkia lähes kaksinkertaisesti keskiarvoon verrattuna. Keskimäärin lahjakukkiin käytetään 51 ja itselle hankittaviin 36 euroa kukkia ostavaa taloutta kohden.
20226_62396.jpg
Helmikuun vinkit
Helmikuussa lisääntyvä valo ja räystäistä tippuva vesi herättelevät jälleen kotipuutarhureita talviunestaan ja monilla ruutupaperit ovatkin jo täynnä suunnitelmia tulevan kesän kukkaloistosta.Talvi saattaa kuitenkin pitää vielä viikkoja vallassaan monilla paikkakunnilla, joten nautitaan vielä hetki lumisista riemuista (he, joilla lunta on) – eikä unohdeta ruokkia pikkulintujakaan.
20237_82541.jpg
Inspiraatiota oman unelma­terassin hankintaan Loviisan Asuntomessuilta
Tämän vuoden asuntomessut järjestetään yhdessä Suomen kauneimmista pikkukaupungeista, nimittäin 15 000 asukkaan tunnelmallisessa ja historiallisessa Loviisassa. Loviisan Asuntomessujen Kunigattarenrannan alue on ainutlaatuinen paikka oman unelmakodin rakentajille. Jokaisessa kohteessa on merinäköala ja toinen toistaan persoonallisempia ratkaisuja toimivan arjen pyörittämiseen ja rentouttavan vapaa-ajan viettämiseen. Osa kohteista on kodin lisäksi asujansa työpiste, joten puitteet on oltava kunnossa työn, arjen ja vapaa-ajan yhdistämiseen. Kurkistetaanpa millaisia messukohteita muun muassa Lumon on päässyt rakentamaan yhdessä kaihtimia valmistavan tytäryhtiönsä Visorin kanssa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton