• Etusivu
  • Hoitotyöt

Apua pihan syyspuhteisiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.09.2017
20179_50145.jpg

Tarvitsetko apua puutarhatöissä?

Kesä on jo auttamattomasti ohi, mutta vielä on hyvin aikaa puuhata pihalla ja puutarhassa. Pihan syksyisten perustöiden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin pihan huoltotöihin haravoinnin lisäksi. Ennen talven tuloa on hyvä huolehtia piha sellaiseen kuntoon, jossa kasvit, istutukset ja pihan rakenteet selviävät tulevasta talvesta.

Nyt on hyvä aika tehdä niin maanparannustöitä, leikata kesän kasvit, kohentaa kompostia kuin hoitaa nurmikko talvikuntoon ilmastoimalla ja lannoittamalla se. Myös muille kasveille on aika antaa syyslannoitteet. Lisäksi syksy on mitä mainiointa aikaa istuttaa tulevaa kasvukautta silmällä pitäen ja luoda hyvä pohja seuraavan kesän kasvulle: vähintäänkin tulevan kesän kukkasipulit kannattaa nyt laittaa maahan niin pääsee nauttimaan kukkaloistosta heti tulevan kesäkauden korvalla.

Syksyn tullen kannattaa myös huolehtia, että pihan erilaiset pinnat ja rakenteet ovat kunnossa, ehjiä ja puhtaita niin heti keväällä ei tarvitse ryhtyä korjauspuuhiin. Tarkista siis kasvillisuuden lisäksi myös kiveykset, laudoitukset ja muut pihan rakenteet.

Jos syksyisten pihatöiden lista tuntuu lähinnä uuvuttavalta eikä aika sittenkään tunnu riittävän kaikkeen, kannattaa miettiä josko puuhan voisi antaa ulkopuoliselle. Oikotie Työpaikkojen Keikkatyöt –osiosta löydät helposti ammattilaisen avuksesi myös pihan tai puutahan syksyisiin huoltotöihin. Palvelun kautta palkkaat vaivattomasti keikkatyöläisen niin pieniin kuin suurempiinkin projekteihin – kaikista lakisääteisistä velvoitteista palkanmaksusta työsopimuksiin ja vakuutuksiin huolehditaan puolestasi. Ja mikä parasta, palkkaat keikkatyöläisen huomattavasti kohtuullisempaan hintaan kuin tilaamalla palvelun vaikkapa puutarha-alan yritykseltä.

Palvelun kautta työn teettäjä saa siis työsuhdetta koskevat vakuutukset heti voimaan ja ainoastaan työsuhteen vaatimalle ajalle ilman minimimaksuja. Samalla työn teettäjä hoitaa työnantajan velvollisuuksiin kuuluvat maksut näppärästi yhdellä verkkomaksulla. Lisäksi työn teettäjä voi ilmoittaa työtehtävästä Oikotie Keikkatyöt -palvelussa ja etsiä keikkatöistä kiinnostuneita henkilöitä.

Työntekijä taas voi jättää palveluun osaajaprofiilin ja hakea Oikotie Keikkatyöt -palvelussa
ilmoitettuja töitä. Palvelussa ilmoitettujen työpaikkojen palkanmaksu sivukuluineen ja vakuutuksineen hoidetaan Keikkatyöt-palvelun kautta, eli työntekijä saa palkan asianmukaisesti maksettuna ja on työsuhteen ajan vakuutettu.

Keikkatyöt-palvelun avulla molemmat osapuolet voittavat: työn teettäjä saa osaajan palvelukseensa helposti ja suhteessa edullisesti kun keikkatyöläinen työllistyy juuri siksi aikaa kun on tarvetta.

Lue lisää Oikotie Keikkatyöt –palvelusta ja etsi pihatöillesi tekijä vaikka heti!

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202310_83186.jpg
Jaloruusujen talvisuojaus
Jaloruusut on vartettu kestävään perusrunkoon, jonka tarkoituksena on antaa aralle ruusulle talvenkestävyyttä. Jos jalo-osa kuitenkin paleltuu kokonaan, voi seurauksena olla perusrungon versojen valtaama ruusupenkki. Siksi talvisuojaukseen kannattaa kiinnittää huomiota.
20198_59590.jpg
Veikeyttä pihaan pihakivillä: näin onnistut pihakiveyksen asennuksessa
Oletko sinäkin kyllästynyt siihen, että kaikki kura kulkeutuu kenkien mukana sisätiloihin? Näyttääkö piha viimeistelemättömältä ja onko pihasi varmasti helppohoitoinen? Mitä kuulostaisi, jos päällystäisit pihan kauniilla pihakivillä ja saisit siitä toiminnallisesti tehokkaan ja helppokulkuisen? Oli toiveesi pihakivien suhteen millainen tahansa, saattaa ratkaisu sinunkin pihaasi löytyä Rakennusbetoni ja Elementti Oy:n valikoimista.
202110_73099.jpg
Nyt tarvitaan käytännön suunnitelma luontokadon pysäyttämiseksi
Maailman johtajat aloittivat neuvottelut luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi tällä viikolla Kiinassa ja etäyhteyksien välityksellä. Kokouksessa julkistettiin tärkeä linjanveto, mutta seuraavaksi puheiden on muututtava käytännön suunnitelmiksi, mittareiksi ja teoiksi.
202110_73091.jpg
Näin teet terassista syksyn lempipaikkasi
Syksy on tullut – otetaan siitä kaikki ilo irti! Lasitetulla terassilla tai parvekkeella eivät syyssateet haittaa, ja lasien läpi onkin mukava ihastella ruskan upeaa värikirjoa. Illan hämärtyessä kauniisti sisustettu ja valaistu terassi muuntuu tunnelmalliseksi keitaaksi, jolta ei malttaisi lähteä lainkaan pois.Keräsimme sinulle ideoita syksyisen lasiterassin ja parvekkeen sisustamiseen. Nappaa vinkit talteen ja tee terassistasi syksyn ehdoton lempipaikkasi!
202010_67236.jpg
Isäkin ansaitsee kukkansa
Ei ole suurempaa rakkauden valaakuin se, että lapsesi sua halaaja se, että pienessä sydämessäSinulle juurion varattu paikkaniin valtavan suuri.Eino Leino
20116_26849.jpg
Hometta puutarhassa?
Puutarhassani vaivaa outo tauti; kuin hometta olisi kasvien lehdillä? Sitä on niin pensaissa, perennoissa kuin kesäkukissakin. Mitä se on?Puutarhakasveihin voi joskus iskeä harmaahome tai härmä - molemmat ovat sienitauteja. Home ilmaantuu etenkin kosteissa olosuhteissa, härmä kuivissa - ja molemmat mädättävät kasvinosia. Esimerkiksi leimut, mansikka, siperianhernepensas, juhannusruusu ja monet kesäkukat ovat niille alttiita.Joskus näiden sienitautien haitta on niin vähäistä, että kasvi ei ole siitä moksiskaan - ja seuraavana vuonna härmää ei esiinnykään. Toisinaan koko kasvi on sairas ja voi jopa kuolla.Pahoin saastuneet kasvit voi ruiskuttaa kesällä sienentorjunta-aineilla. Saastuneet kasvinosat kerätään syksyllä pois puutarhasta ja hävitetään sekajätteen joukossa.Katso mm. Neudo Vital sienisairauksia vastaanVoit kokeilla sienitautien torjuntaan myös kotikonstia: sekoita litraan vettä 2 tl mäntysuopaa ja 2 tl ruokasoodaa, sekoita ja ruiskuta koko kasvusto hyvin. Uusi käsittely viikon päästä ja jatkossa tarpeen mukaan. Toivottavasti kikka auttaa ja saat nauttia kukistasi vielä pitkään!Lue lisää:Tautien ja tuholaisten torjunta puutarhassa

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton