• Etusivu
  • Kasvillisuus

Elokuun kaunein kukka

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.09.2012
20129_32047.jpg

Elokuun äänestys sai galluplaskurin suorastaan kilisemään! Lienevätkö kaikki kotipuutarhurit nyt paremmin kotikoneen äärellä, kun ulkona sataa ja vihmoo syksyinen tuuli. Vai löytyisikös kenties useammalta tilaa parille uudelle omenapuulle? Elokuun kauneimman kukan äänestyksessähän arvotaan kaikkien vastanneiden kesken via Gardenin Keittiöpuutarha -valikoimaan kuuluva omenapuu-paketti. Itse asiassa onnetar on jo ojentanut auttavan kätensä ja poiminut voittajan joukoistanne...

...ja elokuun kaunein kukka on...

Edellisten äänestysten tavoin jokainen finalistikasvimme sai ääniä. Me multasormethan pidämme kaikista kasveista; on todella vaikeaa valita vain yksi tietty kaikkien noiden kauniiden ehdokkaiden joukosta.

Selkeästi eniten ääniä saivat 4 kasviryhmää; hortensiat, loistokärhöt, päivänliljat ja syysleimut. Ne ovatkin loppukesän kauniita väripilkkuja, upeita kasveja. Neljänneksi eniten, 7 % kaikista äänistä saivat kärhöt. Kolmanneksi kirivät päivänliljat 10,5 % äänisaaliillaan. Kahden ääniharavan välillä käytiin tiukkaa vääntöä, mutta lopputaistelun jälkeen toiseksi jäivät hortensiat (21,6 %). Elokuun kaunein -titteli luovutetaan siis SYYSLEIMUILLE! Syysleimut saivat kaikista annetuista äänistä 25,4 %.

Lue syysleimuista lisää Kasvikortistosta!

Syysleimuissa värejä riittää

Elokuun kukkijoita kuvatessamme saimme nauttia melkoisesta värikirjosta juuri syysleimujen kohdalla. Niiden joukosta löytyy varmasti jokaiselle sopiva väri puutarhaa piristämään; valkoista, pinkkiä, lilaa, purppuraa...

Klikatkaahan kuvaa ja nauttikaa syysleimujen väreistä!

20129_32048.jpg
20129_32049.jpg
20129_32050.jpg

Onnittelut omenapuiden voittajille ja kiitokset kaikille äänestäjille! Kesän kauneimmat kukat on nyt sitten valittu: kesäkuussa omenapuut ovat kauneimmillaan, heinäkuussa hehkuvat pionit ja elokuussa meitä piristävät syysleimut. Näistä kolmesta pionit saavat kesän kuningattaren kruunun terälehdilleen; äänisaalis kaikista suurin.

Viime syksyinen KESÄKUVAKISAILU on muuten saamassa jatkoa tänä vuonna. Oletko Sinä tallentanut kivan kesähetken, kauniin kukkaryhmän tai vain muuten mukavan, kesän tunnelmasta kertovan otoksen? Ole sitten valmiina; pian käynnistyy uusi kisa!

20129_32051.jpg

Ps. Muistathan hyödyntää Kasvikortistoa niin piha- kuin sisäkasvienkin hoidossa. Voit myös lisäillä niihin omia kasvikuviasi kaiken kansan iloksi!

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20077_5959.jpg
Vadelmakausi alkanut
Kun vadelman kukinta-aika on melko pitkä, myös satokaudesta ennustetaan normaalia pidempää. Arvio kuitenkin muuttuu, jos säät viilenevät tai tulevat helteisiksi. Myös oikukas talvi verottaa vadelmasatoa. Talven aiheuttamat vauriot näkyvät satoikäisten versojen kuivumisena.
202310_83277.jpg
Pihasuunnitelman hinta
Pihasuunnitelman voi tehdä itse, mutta useat valitsevat pihasuunnittelun ammattilaisen auttamaan mieleisen pihan suunnittelussa. Suunnitelmaa tarvitaan riippumatta siitä, rakennetaanko piha omin voimin vai teetetäänkö työt viherrakentajalla.
22_P_93840.jpg
Veikö talvi kasveja?
Moni puutarhanomistaja on tänä keväänä odottanut vanhojen perennojen, pensaiden ja jopa puiden kasvuunlähtöä turhaan. Hämmennystä on herättänyt jopa kestäviksi todettujen kurtturuusujen vanhojen kasvustojen kuoleminen.Miksi tämä talvi oli niin vaativa kasveille?
202112_73976.jpg
Talvi ja liukkaus lisäävät kaatumisen riskiä
Kaatumisia tapahtuu ympäri vuoden, mutta alkutalven liukkaus usein yllättää ja lisää kaatumisen riskiä. Onneksi usein muksahduksesta selviää säikähdyksellä ja mahdollisesti pienillä mustelmilla. Pahimmillaan kaatuminen voi kuitenkin aiheuttaa kovaa kipua ja vaatia pitkää hoitoa sekä kuntoutusta. Aina leikkaukseltakaan ei vältytä.
20223_77589.jpg
Osaatko käyttää home-, terassi- ja huoltopesuja oikein?
Puisia terassipintoja tulisi puhdistaa säännöllisesti. Home ja muut itiöt nauttivat likaisesta terassinpinnasta ja saattavat jäädä ikuisesti terassinpintaa, jos niitä ei poista esimerkiksi ennen puisen terassin öljyämistä. Homeet ja levät kasvavat mielellään myös kivi- ja betonipintaisilla terasseilla.Hyvä puhdistus takaa parhaan mahdollisen suojaavan pinnan puisen terassin öljyämiselle ja suojaa myös kivi- ja betoniterasseja ikävän näköiseltä sammaleelta.
20236_82345.jpg
Rakenna kesävessa kaupunkipihaan!
Kuivakäymälä säästää vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä. Kuivakäymälä mahdollistaa myös paikallisen ravinnekierron omalla tontilla, kun kuivakäymälään kertyvät ravinteikkaat jätökset voidaan hyötykäyttää oman puutarhan lannoitukseen. Olemassa olevaan wc-tilaan kuivakäymälän sijoittaminen ei ole aina aivan yksinkertaista. Yksi helposti toteutettava vaihtoehto on kuivakäymälän rakentaminen ulos joko omaan huussirakennukseen – tai jo olemassaolevaan piharakennukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton