• Etusivu
  • Kasvillisuus

Heinäkuun kaunein kukka

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.07.2012
20127_31708.jpg

Kuvasimme heinäkuun alussa kesän kauneimpia, kukkivia kasveja ja kokosimme niistä finalistit äänestystä varten. Viime viikkojen ajan heinäkuun finalistien kesken oli käynnissä äänestys, jossa ääniä sateli kesäkuiseen tapaan kaikille kuvatuille kasveille. Kuitenkin huiman äänisaaliin (53 % annetuista äänistä) kerännyt voittaja erottui heti äänestyksen alusta alkaen.

Kaikkien heinäkuun kauneinta äänestäneiden kesken arvotaan 50 euron arvoinen taimilahjakortti Rengon Taimitarhalle. Heidän runsaista valikoimistaan löytyy varmasti mieluisia lajeja voittajan puutarhaan!

Voittajaan otetaan yhteyttä tämän viikon aikana - oletkohan se juuri Sinä?
Kiitos kaikille äänestäjille.

...ken on maassa kaikkein kaunein?

Voittajaa äänestäneet perustelivat valintaansa mm. seuraavasti:

Ihastuttavan kaunis kukka joko perennana tai yksittäisenä kasvina. Vaasissa näyttävä, kestävä ja hyväntuoksuisena hivelee mieltä ja lumoaa kauneudellaan.

Upeat kukat. Tuoksuvat ja kukkivat pitkään. Yksi kukka riittää tuomaan ihanan tuoksun makuuhuoneeseen.

Nupun kasvaminen ja nupun puhkeamisen odotus on jotenkin häkellyttävän ihanaa, jopa jännittävää!

Kukka on niin komea, että suorastaan ihme, että se viihtyy kylmässä Pohjolassa.

Puutarhan kuningattaria. Helppohoitoisia, jos ne jättää omaan majesteettiseen rauhaansa, ja kauneimpia kaikista jättäen muut varjoonsa.

...eli "Heinäkuun kaunein" -tittelin sai ylivoimaisesti...

PIONI!

Heinäkuun kukkijoita kuvatessa kertyi pioneista useampia otoksia; klikatkaa kuvaa, niin saatte ne isompina ihailtavaksenne!
Kasvikortistosta löydätte lisää tietoa pioneista - ja asiaa pionien kasvattamisesta artikkelista Pionit puutarhassa.

20127_31709.jpg
20127_31710.jpg
20127_31711.jpg
Olen rakastanut pioneja lapsuudesta saakka. Niiden tuoksu on aivan jäljittelemätön.

Pioneissa on jotain aivan omalaatuisen sykähdyttävää!

20127_31712.jpg
20127_31713.jpg
20127_31714.jpg
20127_31715.jpg
Vaikka se onkin lyhytaikainen ilo, sitä odottaa joka vuosi, jo kevään ensimmäisestä pilkistyksestä...niin upea vain on kukka pionin!

Perusteluitta paras ja kaunein.

20127_31716.jpg
20127_31717.jpg

Pionit voittivat siis ylivoimaisesti heinäkuun äänestyksen. Lukuisissa perusteluissa niitä kutsuttiin puutarhan kuningattariksi - eikä todellakaan turhaan!
Toiseksi tullut jasmike sai annetuista äänistä 9 % ja kolmanneksi tullut valamonruusu 6 % äänistä. Loput äänet jakaantuivat melko tasaisesti muille heinäkuun finalisteille.

Elokuun kaunein?

Elokuun kaunein -äänestys käynnistyy parin viikon kuluttua; katsotaan mitä kaikkea kaunista kuvaajamme bongaa tulevien viikkojen aikana! Elokuun äänestyksessä kaikkien osallistujien kesken arvotaan via Garden Oy:nKeittiöpuutarha-paketteihin kuuluva omenapuu-paketti! Voittaja saa valita oman makunsa mukaisen paketin 3 eri vaihtoehdosta. Keittiöpuutarha-paketit ovat asiantuntijan suunnittelemia yhdistelmiä Puutarha Tahvoset Oy:n laadukkaita taimista. Keittiöpuutarha-paketeihin voit tutustua Jäsentukussa.

Ken on maassa kaikkein kaunein... elokuussa? Pian se nähdään!

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

201911_61400.jpg
Ekoihmisen jouluasetelma
Kierrätä, uusiokäytä, poimi, kerää ja lopuksi kompostoi!
20225_78025.jpg
Anna vuohenputkelle kyytiä
Sehän näyttää oikeastaan hyvin harmittomalta ja kukinta-aikaan suorastaan viehättävältä. Älä tuudittaudu väärään turvallisuuden tunteeseen: kun vuohenputki kerran on päässyt puutarhaan, se leviää täysin häikäilemättömästi. Nämä kasvit ovat niin salakavalia siksi, että ne lisääntyvät sekä siemenistä että juurirönsyistä ja vieläpä äärettömän nopeasti. Ongelmarikkaruohon torjumiseksi on erilaisia vaihtoehtoja. Parasta luonnollisesti on, jos tätä epätoivottua vierasta ei ole ollenkaan pihallasi.
202211_80009.jpg
Istutuskuoppa sepeliin? Asiantuntija vastaa
Salaojaremontin takia pihalla on syvälti ja laajalti sepeliä. Istutuskuopan multa ei pysy, vaan valuu pois. Mikä on paras kuopan vuorauspeite: suodatuskangas, maisemointikangas, juurimatto? Minulla on jo maisemointikangasta, käykö se? Mitä ohjeita kuopan tekemiseen/pysymiseen auki mullalla täytettäessä? Pitääkö jotain muuta ottaa huomioon?
20065_125.jpg
Sipulikukkia nurmikolle
Vanhaa nurmikkoa voidaan piristää kukilla. Puiden varjossa harventunut nurmikko on otollista kasvualustaa helposti leviäville sipulikasveille. Varjoisassa paikassa sipulikasvit kukkivat pidempään. Varjossa viihtyviä aluevaltaajia ovat mm. idänsinililja (Scilla siberica) ja espanjansinililja (Hyacinthoides hispanica) sähkönsinisine kukintoineen sekä valkoiset lumikello (Galanthus nivalis) ja kevätlumipisara eli kevätkello (Leucojum vernum).
20217_71529.jpg
Kahdeksan kysymystä kastelusta: asiantuntija vastaa
Hellettä tai viileää, puutarha tarvitsee vettä kukoistaakseen.Tutkijayliopettaja Outi Tahvonen Hämeen ammattikorkeakoulusta vastaa usein kysyttyihin kastelukysymyksiin. Tahvonen työskentelee HAMK Bio -tutkimusyksikössä. Hän on väitellyt tohtoriksi hulevesistä.
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg
Perennojen maanparannus
Lyhyestä virsi kaunis...lisää kompostia katteeksi syksyllä/keväällä lisää kalkkia kalkinsuosijoille syksyllä poista rikkaruohot säännöllisesti anna lannoitetta tarvittaessa; keväällä typpipitoinen ja eloperäinen lannoite on hyväksi suuria lehtiä kasvattaville perennoille salaojita ainakin läpäisevää maata tarvitsevien kasvien kasvualustat vaihda kasvupaikkaa tarvittaessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton