• Etusivu
  • Kasvillisuus

Norjanangervo - suosituin koristepensaamme?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 25.06.2018
20147_40151.jpg

Norjanangervo

Kaunis, kaareva kasvutapa ja runsas kukinta lienee norjanangervon (Spiraea ´Grefsheim´) suosion salaisuus. Muiden pensasangervojen tavoin myös norjanangervo on erittäin terve, kestävä ja helppohoitoinen koristepensas, joka viihtyy miltei missä vain.

Norjanangervo on monikäyttöinen pensas. Se sopii niin yksittäin, ryhmässä kuin aitana kasvatettavaksi. Se ei kaipaa leikkaamista - mutta kestää tarvittaessa jopa alasleikkaamisen. Jänisten herkkua, joten etenkin nuorten taimien suojaaminen kannattaa. Kauneimmillaan norjanangervo on kasvaessaan ja kukkiessaan vapaasti, mutta näkee niitä muotoonkin leikattuina (kukinta tällöin vähäistä).

Tutustu pensasangervoihin Kasvikortistossa...

Huomio

Huomio

Norjanangervo lyhyesti:

(Spiraea ’Grefsheim’)

Korkeus: 100–150 cm
Lehdistö: Pienet, mutta tiheästi kasvavat lehdet avautuvat varhain keväällä. Syysväri on usein keltainen.
Kukinta: Erittäin runsas ja vitivalkoinen kukinta alkaa maamme eteläosissa usein jo toukokuussa. Miedosti tuoksuva.
Kasvupaikka: Aurinko–puolivarjo, kuiva–tuore, keskiravinteinen.
Vyöhykkeet: I–VI
Taimiväli: 70–80 cm
Leikkaus: Pensasta nuorennetaan harventamalla (niukasti kukkivia vanhimpia oksia) kukinnan jälkeen tai varhain keväällä ennen silmujen avautumista. Kestää myös alasleikkaamisen!

Lue lisää kestävistä pensasangervoista

Pensasangervoja (Spiraea) ovat mm: morsiusangervo, lumiangervo, mökinangervo eli purppurapaju-angervo, rusopajuangervo, norjanangervo, nietosangervo, virpiangervo, koivuangervo, japaninangervo, ruusuangervo, keijuangervo, kirjoangervo, loistoangervo, ripsureuna-angervo, verhoangervo, taiganvirpiangervo, kesäangervo, kinosangervo jne. eli valinnanvaraa löytyy.
Lue lisää pensasangervoista!

Pensasangervoista on puhetta myös Puutarha.netin Keskustelupalstalla - lue ja kommentoi!

Norjanangervosta saa myös helppohoitoisen aidanteen. Kuvan aidanne aloittaa kukintaansa...
Norjanangervosta saa myös helppohoitoisen aidanteen. Kuvan aidanne aloittaa kukintaansa...
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20078_6418.jpg
Kasvisten sadonkorjuun juhlaa
Tänä kesänä kasvissatoa on saatu tasaiseen tahtiin. Säät pysyttelivät kesä- heinäkuun ajan sateisina ilman varsinaisia hellejaksoja, jotka olisivat ruuhkauttaneet satojen valmistumista. Kysynnän ja tarjonnan tasapaino on taannut hyvän kiertonopeuden ja kasvisten saatavuuden laadukkaina.Elokuussa kasvistarjonta lisääntyy entisestään, kun aurinko kuun alussa pääsi hellimään kasvustoja. Sateiden kuuroluontoisuuden takia kasvikset eivät ole kärsineet märkyydestä. Porkkanoissa ei näy halkeilua ja muutkin juurekset ja sipulit ovat kasvaneet hyvin. Viime päivien poutasäät ovat tervetulleita, koska aurinko lisää kasviksiin makua.Runsas ja maukas kasvistarjonta osuu sopivaan saumaan töihin, opintoihin ja harrastuksiin paluun kanssa. Makuaineiden lisäksi kasvikset ovat pullollaan jaksamisen kannalta tärkeitä vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, kuituja sekä flavonoideja, joita kaikkia elimistö tarvitsee toimiakseen ja voidakseen hyvin. Nyt kasviksista kannattaa suorastaan tankata vastustuskykyä ja elinvoimaa! Yliannostuksen vaaraa ei ole.
20219_72783.jpg
Asiantuntija vastaa: Hevosen lanta, kompostointi ja jälkikäyttö
Haen tallilta tuoretta hevosen lantaa nyt syksyllä.Miten ja mihin sekoitettuna kompostoin sen, että voin laittaa sitä keväällä kasvilavoihin?
202211_80189.jpg
Millä perennalla on harmaat lehdet? Asiantuntija vastaa
Mikä perenna tämä on? Hopeanharmaat, karvaiset lehdet ruusukkeena. Punaiset kukat, kuvassa on kukkinut jo. Kukkavarret noin 40 senttiä.
20085_10698.jpg
Uskomattoman kätevät ja kevyet Isio-ruohosakset
Nyt on nurmikon reuna-alueiden siistiminen ja pensaiden muotoilu helppoa ja miellyttävää: Boschin Isio-akkuleikkurissa on ruohoterä nurmikon reunojen leikkaamiseen ja pensasterä täydelliseen muotoleikkaukseen. Isio-ruohosakset ovat 50 % kevyemmät ja 40 % pienemmät kuin perinteiset akkuruohosakset ja kahvan pinta on pehmustettu, joten niiden käyttäminen on vaivatonta ja mukavaa.Lisätarvikkeina on saatavissa mm. säädettävä teleskooppivarsi, joka mahdollistaa pystysuoran ja vaakasuoran reunojen leikkaamisen miellyttävässä asennossa ja säästää sekä selkää että polvia.Laserhiotut laatuterät takaavat tarkan leikkaamisen kohdassa kuin kohdassa. Terien vaihtaminen onnistuu Bosch-SDS:n ansiosta ilman työkaluja, vain napin painalluksella, joten ruohosaksien vaihtaminen pensasleikkuriterään on nopeaa, helppoa ja turvallista.
20204_63746.jpg
Vuoden 2020 puutarhatuote on TRICO Garden tuhoeläinkarkote
Puutarhaliitto tiedottaa: Suomen Puutarhakauppiaat ry:n valinta vuoden 2020 tuoheläinkarkotteeksi on Bernerin markkinoima TRICO Garden tuhoeläinkarkote. Valintaa on tehty jo vuodesta 2009 alkaen, tarkoituksena suositella kotipuutarhureille sopivaa tuotetta, jota Suomen Puutarhakauppiaat ry suosittelee. TRICO Garden tuhoeläinkarkotetta käytetään havu- ja lehtipuiden, pensaiden ja koristekasvien suojaamiseen hirvieläinten tuholta.Suomen Puutarhakauppiaat ry valitsee vuosittain ajankohtaisen puutarhatuotteen, joka ansaitsee kuluttajien huomion. Vuoden Puutarhatuotetta on valittu vuodesta 2009 lähtien. Valintaperusteena on innovatiivinen ja laadukas, suomalaiselle kotipuutarhurille sopiva tuote, jota Suomen Puutarhakauppiaat ry suosittelee.
20112_24372.jpg
Huonekasvit - trooppiset sopeutujat
Yllättävän monet tutuista huone- ja parvekekasveistamme ovat alunperin kotoisin eksoottisista maista, jotka sijaitsevat trooppisella vyöhykkeellä.Lue lisää huonekasveista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton