TAKAISIN

Norjanangervo - suosituin koristepensaamme?

Julkaistu: 3.5.2016
NorjanangervoNorjanangervo
Kaunis, kaareva kasvutapa ja runsas kukinta lienee norjanangervon (Spiraea ´Grefsheim´) suosion salaisuus. Muiden pensasangervojen tavoin myös norjanangervo on erittäin terve, kestävä ja helppohoitoinen koristepensas, joka viihtyy miltei missä vain.

Norjanangervo on monikäyttöinen pensas. Se sopii niin yksittäin, ryhmässä kuin aitana kasvatettavaksi. Se ei kaipaa leikkaamista - mutta kestää tarvittaessa jopa alasleikkaamisen. Jänisten herkkua, joten etenkin nuorten taimien suojaaminen kannattaa. Kauneimmillaan norjanangervo on kasvaessaan ja kukkiessaan vapaasti, mutta näkee niitä muotoonkin leikattuina (kukinta tällöin vähäistä).

Tutustu pensasangervoihin Kasvikortistossa...

Norjanangervo lyhyesti:

(Spiraea ’Grefsheim’)

Korkeus: 100–150 cm
Lehdistö: Pienet, mutta tiheästi kasvavat lehdet avautuvat varhain keväällä. Syysväri on usein keltainen.
Kukinta: Erittäin runsas ja vitivalkoinen kukinta alkaa maamme eteläosissa usein jo toukokuussa. Miedosti tuoksuva.
Kasvupaikka: Aurinko–puolivarjo, kuiva–tuore, keskiravinteinen.
Vyöhykkeet: I–VI
Taimiväli: 70–80 cm
Leikkaus: Pensasta nuorennetaan harventamalla (niukasti kukkivia vanhimpia oksia) kukinnan jälkeen tai varhain keväällä ennen silmujen avautumista. Kestää myös alasleikkaamisen!

Lue lisää kestävistä pensasangervoista

Pensasangervoja (Spiraea) ovat mm: morsiusangervo, lumiangervo, mökinangervo eli purppurapaju-angervo, rusopajuangervo, norjanangervo, nietosangervo, virpiangervo, koivuangervo, japaninangervo, ruusuangervo, keijuangervo, kirjoangervo, loistoangervo, ripsureuna-angervo, verhoangervo, taiganvirpiangervo, kesäangervo, kinosangervo jne. eli valinnanvaraa löytyy.
Lue lisää pensasangervoista!

Pensasangervoista on puhetta myös Puutarha.netin Keskustelupalstalla - lue ja kommentoi!
 

Norjanangervosta saa myös helppohoitoisen aidanteen. Kuvan aidanne aloittaa kukintaansa...Norjanangervosta saa myös helppohoitoisen aidanteen. Kuvan aidanne aloittaa kukintaansa...