TAKAISIN

Näin käsittelet terassin/laiturin harmaaksi

Julkaistu: 15.7.2019

Käsiteltävän pinnan puhdistus

Alkajaiseksi on suojattava ympäröivät pinnat (lasi, alumiini) lentäviltä roiskeilta. Myös työn suorittajan on suojattava kädet käsineillä sekä silmät suojalaseilla. Sioo:xlla käsiteltävä pinta pitää puhdistaa hyvin ennen käsittelyn aloittamista. Varsinkin vanhat ja aikaisemmin öljytyt pinnat on saatava puhtaiksi.

Pinta kostutetaan ja puhdistukseen suositellaan käytettävän terassipesua. Terassipesun annetaan vaikuttaa ohjeissa olevan ajan. Terassin puhdistukseen käytetään pehmeää tai tiheää harjaa tai korkeapainepesuria. Mahdolliset tahrat ja mustat pilkut hiotaan pois. Jos kyseessä on uusi painekyllästetty puu, suosittelemme sen käsittelyä ylivuotisena.

Osta Sioox Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Työvaihe 1

Alustan ollessa kuiva SIOO Puunsuoja vedetään pintaan kahteen kertaan vähintään kahden tunnin välein. Käsittelyainetta levitetään runsaalla kädellä tasaisesti käyttäen sivellintä, telaa tai ruiskua. Pohjustuksen pinnalle ei saa jäädä nestettä.

Työavaihe 2

Pinnan käsittelyä jatketaan SIOO:x Pintasuojauksella, kun SIOO Puunsuoja on kuivunut min. 4 tuntia. Suojaus on tärkeää tehdä ennen seuraavaa sadetta. Kuten Puunsuojauksella, Pintasuojausta käytetään runsaalla kädellä telalla, siveltimellä tai ruiskulla. Nesteen annetaan kuivua muutaman minuutin. Työskentelyä jatketaan pintaa sivelemällä tarvittavat kerrat.

Työskentelyolosuhteissa lämpötilan on oltava yli +5°C, ei kuitenkaan suorassa auringonpaisteessa. Ensin pinta muuttuu ruskeankellertäväksi, koska tuote on emäksinen. Vaalentumisprosessi käynnistyy 4-8 viikon sisällä SIOO:x käsittelystä. SIOO:x toimii vaikuttamalla puun sisällä syvällä oleviin eliöihin.

Vaiheittainen vaaleneminen

Käsitelty puu on 6 viikon jälkeen kirkastunut huomattavasti ja muuttunut vaaleanharmaaksi. Pinta saavuttaa harmaan värin nopeammin, jos pintaa huudellaan vedellä. Syksyllä, kun on märkää ja talvella jopa katoksen alla vaalenee puu olennaisesti.

Noin 5 kuukauden kuluttua puun käsittelystä - talvella - käsitelty puupinta on saanut talviselle säälle. Harmaammaksi tullut pinta on tasainen, sileä ja kirkas.

Talven jälkeen 10 kuukautta käsittelystä pinnan väri on luonnonmukaisen harmaa. Lopullinen sävy on saavutettu, värieroja eikä kasvustoja ole. Puulla on hopeisen harmaa, kaunis sävy. Jos pontaan nousee valkoista nukkaa, kyseessä on ensimmäisen käsittelyn ylimääräistä nestettä. Ei syytä huoleen - nukan voi harjata pois tai odottaa sateen huuhtelua.

Kolmen vuoden jälkeen käsitelty pinta on ennallaan. Tärkeintä pinnan kunnossapidossa on pinnalle kertyvän lian poistaminen. Mietoa puhdistusainetta voi käyttää, jos puun pinta likastuu rasvasta, kahvista tai viinistä. Puhdistamiseen riittää saippualiuos. Talven jälkeen, jos puhdistamisen tarvetta on, harjataan puun pinta miedolla puhdistusaineella harjaamalla. Puhdistusaine huuhdellaan pois.

Vasemmalla kuva 6 viikon kuluttua sivelystä, sitten 5 kk, 10 kk ja 3 vuottaVasemmalla kuva 6 viikon kuluttua sivelystä, sitten 5 kk, 10 kk ja 3 vuotta

Pinnan vahingoittuessa

Naarmutunut pinta käsitellään uudelleen suojausaineella. Vaalea pinta palautuu muutaman kuukauden kuluttua. Jos pinta on kärsinyt isoilta aloilta, voi olla parasta käsitellä pinta uudelleen myös Puunsuojalla. Suojausaine, joka toimii kulutuspintana, kuluu varsinkin sille alttiina olevilta alueilta. Pintasuojausainetta saattaa olla tarpeen lisätä SIOO-käsittelyn kestoiän aikana. Aine käy myös paikalliseen pinnan korjaamiseen.

Tuotteet:

Sioo:xia voi käyttää aidoille, seinäpaneeleille, ikkunanpuitteille, puutarhakalusteille ja muille ulkotilojen puupinnoille.

Näin valitset oikean tuotteen:

 

Käsittely on kaksivaiheinen ja tarvitset molemmat tuotteet:

  1. vaihe pohjustus: puunsuoja (1/2)
  2. vaihe suojaus: pintasuoja (2/2)
Ennen käsittelyä pinta puhdistetaan huolellisesti.


Osta Sioo:x Verkkokaupasta >>


Sioo:x-käsitellyn pinnan huolto:

Oletko käsitellyt terassin tai laiturin vanhaksi harmaaksi jo aiemmin? Sioo:x-huoltopesu on tarkoittettu Sioo:x -käsitellyn pinnan vuosittaiseen huoltoon ja puhdistukseen. Levitä seos pinnalle pehmeällä harjalla ja anna vaikuttaa 20 min. Harjaa pinta ensin varovasti pehmeällä harjalla ja huuhtele sen jälkeen hyvin. Anna pinnan kuivua, ennen kuin siirrät kalusteet ym. paikoilleen.

Sioo:x-huoltopesun voit ostaa täältä >>