TAKAISIN

Näin käsittelet terassin tai laiturin harmaaksi

Päivitetty: 20.6.2022

Ihailetko vanhan tyylistä harmaata pintaa, jota löytyy ajan patinoimista rakennuksista? Enää ei tarvitse käyttää rautavihtrilliä harmaan pinnan saamiseksi. Pinnat saa harmaaksi luontoystävällisellä Sioo:x-käsittelyllä. Vesiohenteinen ja ympäristöystävällinen tuote on kehitetty puupintojen suojaukseen sekä hoitoon.

sioox käsittely harmaannuttaa puupinnan kauniisti-1280x720

Pese ensin terassi

Alkajaiseksi on suojattava ympäröivät pinnat (lasi, alumiini) lentäviltä roiskeilta. Myös työn suorittajan on suojattava kädet käsineillä sekä silmät suojalaseilla. Sioo:xlla käsiteltävä pinta pitää puhdistaa hyvin ennen käsittelyn aloittamista. Varsinkin vanhat ja aikaisemmin öljytyt pinnat on saatava puhtaiksi.

Pinta kostutetaan ja puhdistukseen suositellaan käytettävän Sioo:x Esipesua. Esipesun annetaan vaikuttaa ohjeissa olevan ajan. Terassin puhdistukseen käytetään harjaa tai korkeapainepesuria. Mahdolliset tahrat ja mustat pilkut hiotaan pois.

Jos kyseessä on uusi painekyllästetty puu, suosittelemme sen käsittelyä ylivuotisena.

Työvaihe 1: Pohjakäsittely terassille

Alustan ollessa kuiva SIOO:X Puunsuoja levitetään pintaan kahteen kertaan vähintään kahden tunnin välein. Käsittelyainetta levitetään runsaasti käyttäen sivellintä, telaa tai ruiskua. Levitetty pohjustusaine tulee imeytyä puuhun, imeytymätön aine pyyhitään pois.

750

Työvaihe 2: Terassin pintakäsittely

Pinnan käsittelyä jatketaan SIOO:x Pintasuojauksella, kun SIOO Puunsuoja on kuivunut vähintään 4 tuntia. Suojaus on tärkeää tehdä ennen seuraavaa sadetta. Kuten Puunsuojauksella, Pintasuojausta levitetään runsaasti telalla, siveltimellä tai ruiskulla. Nesteen annetaan kuivua muutaman minuutin. Jos pintasuoja imeytyy pintaan nopeasti, voidaan sitä levittää pieni määrä lisää.

Työskentelyolosuhteissa lämpötilan on oltava yli +5°C, ei kuitenkaan suorassa auringonpaisteessa. Ensin pinta muuttuu ruskeankellertäväksi, koska tuote on emäksinen.

Vaalentumisprosessi käynnistyy 4–8 viikon sisällä SIOO:x käsittelystä. SIOO:x toimii vaikuttamalla puun sisällä syvällä oleviin eliöihin.

Vaiheittainen vaaleneminen

Käsitelty puu on 6 viikon jälkeen vaalentunut huomattavasti ja muuttunut vaaleanharmaaksi. Pinta saavuttaa harmaan värin nopeammin, jos pintaa huudellaan vedellä. Noin 5 kuukauden kuluttua puun käsittelystä harmaammaksi tullut pinta on tasainen, sileä ja kirkas.

Talven jälkeen, 10 kuukautta käsittelystä, pinnan väri on luonnonmukaisen harmaa. Lopullinen sävy on saavutettu, eikä värieroja tai kasvustoja ole terassin pinnassa. Puulla on kaunis hopeisen harmaa sävy.

Jos pintaan nousee valkoista nukkaa, kyseessä on ensimmäisen käsittelyn ylimääräistä nestettä. Ei syytä huoleen - nukan voi harjata pois, kun pinta on kuiva.

Tärkeintä pinnan kunnossapidossa on pinnalle kertyvän lian poistaminen. Mietoa puhdistusainetta voi käyttää, jos puun pinta likaantuu rasvasta, kahvista tai viinistä. Talven jälkeen, kun pinta on kuivunut kunnolla, se harjataan. Tarvittaessa voidaan käyttää SIOO:x huoltopesua ja tehdä kevyt märkäharjaus. Puhdistusaine huuhdellaan pois.

Vasemmalla kuva 6 viikon kuluttua sivelystä, sitten 5 kk, 10 kk ja 3 vuottaVasemmalla kuva 6 viikon kuluttua sivelystä, sitten 5 kk, 10 kk ja 3 vuotta

Pinnan vahingoittuessa

Naarmutunut pinta käsitellään uudelleen suojausaineella. Vaalea pinta palautuu muutaman kuukauden kuluttua. Jos pinta on kärsinyt suuremmilta aloilta, voi olla parasta käsitellä pinta uudelleen myös Puunsuojalla. Suojausaine, joka toimii kulutuspintana, kuluu varsinkin sille alttiina olevilta alueilta.

Pintasuojausainetta saattaa olla tarpeen lisätä SIOO-käsittelyn kestoiän aikana. Aine käy myös paikalliseen pinnan korjaamiseen.

Sioo:x-tuotteet ulkopuupintojen käsittelyyn

Sioo:xia voi käyttää aidoille, seinäpaneeleille, ikkunanpuitteille, puutarhakalusteille ja muille ulkotilojen puupinnoille.

Näin valitset oikean tuotteen:

 

Käsittely on kaksivaiheinen ja tarvitset molemmat tuotteet:

  1. vaihe pohjustus: puunsuoja (1/2)
  2. vaihe suojaus: pintasuoja (2/2)
Ennen käsittelyä pinta puhdistetaan huolellisesti.


Osta Rakentajan verkkokaupasta

Sioo:x-käsitellyn pinnan huolto:

Oletko käsitellyt terassin tai laiturin vanhaksi harmaaksi jo aiemmin? Sioo:x-huoltopesu on tarkoittettu Sioo:x -käsitellyn pinnan vuosittaiseen huoltoon ja puhdistukseen. Levitä seos pinnalle pehmeällä harjalla ja anna vaikuttaa 20 min. Harjaa pinta ensin varovasti pehmeällä harjalla ja huuhtele sen jälkeen hyvin. Anna pinnan kuivua, ennen kuin siirrät kalusteet ym. paikoilleen.