TAKAISIN

Tarvitseeko nurmikkosi elvytystä? Näin saat nurmikosta upean

Päivitetty: 19.5.2022

Tarvitseeko nurmikkosi elvytystä? Kotimaisilla GreenCare-tuotteilla vanha nurmikko saadaan vihreään loistoon kädenkäänteessä. Nykyaikaisilla, myrkyttömillä tuotteilla onnistut helposti. Hyväkuntoisella nurmikolla koko perhe viettää laatuaikaa.

nurmikko_vaaka3

Pikakunnostusseos on nopein tie
tuuheaan nurmikkoon

Kunnosta vanha ja harventunut nurmikko nopeasti tiheäksi ja elinvoimaiseksi uutuustuotteella. GreenCaren Nurmikon pikakunnostusseos sisältää nurmi­kon siemeniä, joiden erikoisominaisuus on nopea itävyys viileässä säässä sekä hyvä talvenkestävyys.

GreenCaren Nurmikon pikakunnostusseok­sen siementen pinnalla on Seedbooster-pinnoite. Siemenet on pinnoitettu myrkyttömillä ravinteilla, jotka turvaavat nopean itämisen ja kasvamisen. Vahvan juuriston ja Seedboosterin avulla versoon­tuminen paranee jopa 30%. Seedbooster-sieme­net on helppo kylvää tasaisesti ja tarkasti.

GreenCaren Nurmikon pikakunnostusseos 3 kgGreenCaren Nurmikon pikakunnostusseos 3 kg
Pikakunnostuskäsittelyn ennen ja jälkeen -kuvatPikakunnostuskäsittelyn ennen ja jälkeen -kuvat

Milloin tehdään nurmikon paikkauskylvö?

GreenCaren asiantuntija ehdottaa kunnostuskyl­vöä keväällä ja alkukesällä. Silloin ruoho on helppo haravoida ottamaan siemenet vastaan. Paikattava kohta tasoitetaan ympäröivän maan tasalle valmiiksi kalkitulla ja lannoitetulla GreenCaren Puutarhamullalla. Kasvualusta tiiviste­tään tallaamalla tai nurmikkojyrällä.

Jos nurmikossa on aivan ruohottomia alueita, kyl­vä GreenCaren Nurmikon Pikakunnostusta 1 kg per 30 neliömetriä. Vanhan nurmikon tuuhentamiseksi riittää puolet siitä. Kylvön jälkeen alueelle voi levittää aivan ohuen kerroksen puutarhamultaa.

Kylvettyä aluetta kastellaan usein. Jatka sään­nöllistä kastelua, kunnes versot ovat noin 5 cm pituisia. Eron vanhaan näkee jo kahdessa−kolmessa viikossa! Paras aika kastella nurmikkoa on ilta, koska silloin päivän lämpö ei haihduta vettä pois. Kastele kerral­la reilusti eli 10–20 mm/m2, jotta maa kastuu pintaa syvemmälle.

GreenCaren Puutarhamulta 40 lGreenCaren Puutarhamulta 40 l

Kalkitse kerran vuodessa

Jos maa on liian hapanta, nurmikko ei pysty käyttä­mään ravinteita. Siksi nurmikko kalkitaan ensin, ja se vähentää happamuutta. Sitten lannoitetaan, jotta nurmikko saa ravinteita. Kalkitseminen on helpoin­ta, kun maa on vielä kostea talven jäljiltä.

GreenCaren Nurmikkokalkissa on myös Gro­biootti-hyötymikrobeja nopeuttamassa nurmikon leikkuujätteen hajoamista luonnolliseen kiertoon. Nurmikkoa kalkitaan säännöllisesti kerran vuodes­sa, koska Suomen kasvualusta on luonnostaan tai­puvainen happamuuteen. Kaikki GreenCare-kalkit ja ravinteet ovat myrkyttömiä ja turvallisia lapsille ja lemmikeille.

GreenCaren Rakeinen nurmikkokalkkiGreenCaren Rakeinen nurmikkokalkki

Lannoitus ravitsee nurmikkoa

Nurmikko tarvitsee ravinteita kerran kuukaudessa toukokuusta elokuuhun. Riittoisa GreenCaren Nur­mikon Kevät & Kesä Plus on ravinne, joka sisältää nurmikon maaperää hoitavia kasviperäisiä aineita ja lannoite sisältää kaikkia nurmikon kasvukauden ai­kana tarvitsemia ravinteita. Nurmikkoa voi koko ajan käyttää normaalisti.

Syyskesällä Nurmikon Kevät & Kesä Plussan annos puolitetaan. Puolikkaan annoksen ravinteet pitävät nurmikon vihreänä ja vastustavat sammalta.

GreenCaren Nurmikon Kevät & Kesä Plus 20 lGreenCaren Nurmikon Kevät & Kesä Plus 20 l

Sammal pois!

GreenCaren Sammal PoisGreenCaren Sammal Pois

GreenCaren Sammal Pois sirotellaan suoraan sammalkasvuston päälle. Muutoksen näkee jo kahdessa viikossa. Sammal alkaa korvautua ruoholla. Huoleh­timalla kalkitsemisesta ja riittävistä ravinteista sam­maleelle ei jää tilaa kasvaa vahvan nurmikon keskelle.

Lisää tuotetietoa ja vinkkejä: greencare.fi

Katso videolta vinkit nurmikon keväthuoltoon