TAKAISIN

Paikkaa ja kalkitse nurmikko upeaksi!

Julkaistu: 2.5.2018

Tarvitseeko nurmikkosi apua? Elvytä vanha nurmikko vihreään loistoon kädenkäänteessä hoitamalla perusasiat kuntoon. Kotimaisen GreenCaren nykyaikaisilla tuotteilla se onnistuu yllättävän helposti. Hyväkuntoisella nurmikolla voi koko perhe rentoutua ja pelata erilaisia pelejä.
 

Nurmikko nopeasti tuuheaksi Pikakunnostusseoksella

Kunnosta vanha ja harventunut nurmikko nopeasti tiheäksi ja elinvoimaiseksi tämän vuoden uutuustuotteella. GreenCaren Nurmikon pikakunnostusseos sisältää muun muassa monivuotista raiheinää, jonka erikoisominaisuuksia ovat nopea itävyys myös viileässä säässä sekä hyvä talvenkestävyys.

Nurmikon pikakunnostusseoksen siementen pinnalla on Seedbooster -pinnoite. Siemen on pinnoitettu ravinteilla, jotka turvaavat nopean itämisen ja kasvamisen. Vahvan juuriston ja Seedboosterin avulla versoontuminen paranee jopa 30 %. Pinnoite tekee myös siemenistä tavallista painavampia, joten ne on helppo levittää tasaisesti ja tarkasti.

GreenCare Nurmikon pikakunnostusseos 3 kgGreenCare Nurmikon pikakunnostusseos 3 kg
GreenCare Pikakunnostuskäsittelyä ennen - ja jälkeenGreenCare Pikakunnostuskäsittelyä ennen - ja jälkeen

Milloin tehdään nurmikon paikkauskylvö?

Kunnostuskylvö onnistuu parhaiten keväällä ja alkukesällä, jolloin ruoho on helppo haravoida maan pintaan asti.
Paikattava kohta tasoitetaan ympäröivän maan tasalle GreenCaren Puutarhamullalla, joka on valmiiksi kalkittu ja lannoitettu. Kasvualusta tiivistetään tallaamalla tai nurmikkojyrällä.

GreenCare Puutarhamulta 40 lGreenCare Puutarhamulta 40 l

GreenCare Nurmikon Pikakunnostus kylvetään kunnostettavalle alueelle. Jos nurmikossa on aivan ruohottomia alueita, kylvetään 1 kg/30 m2. Vanhan nurmikon tuuhentamiseksi riittää puolet siitä. Kylvön jälkeen alueelle voi levittää aivan ohuen kerroksen puutarhamultaa. Kylvettyä aluetta kastellaan usein, jotteivat siemenet ja versot pääse kuivumaan. Säännöllistä kastelua jatketaan, kunnes versot ovat n. 5 cm pituisia. Eron vanhaan näkee jo kahdessa-kolmessa viikossa!

Paikkaa aukot ja huolehdi nurmikon kastelusta

GreenCaren toinen paikkausseos, Nurmikon paikkausseos on siemenseos kaikkien nurmikoiden paikkaamiseen. Haravoi sammal ja kuihtunut ruoho pois ja tasoita kuopat puutarhamullalla ja tiivistä tallaamalla. Lisää kylvöksen päälle ohut kerros multaa ja kastele hyvin. Kylvöstä kastellaan tarvittaessa päivittäin niin kauan, että uusi ruoho on vähintään 3 cm korkea. Ylipäätään paras aika kastella nurmikkoa on ilta, koska silloin päivän lämpö ei haihduta vettä pois. Kastele kerralla reilusti eli 10–20 mm/m2, jotta maa kastuu pintaa syvemmälle.

GreenCare Nurmikon paikkausseos 500 gGreenCare Nurmikon paikkausseos 500 g

Kalkitse kerran vuodessa

Nurmikko ei pysty hyödyntämään lannoitteiden sisältämiä ravinteita liian happamasta maasta. Sen vuoksi nurmikko tarvitsee ensin kalkitsemista, joka vähentää happamuutta ja sitten lannoitusta, josta nurmikko saa ravinteita. Kalkita voi vaikka suoraan lumen päälle, silloin kalkki alkaa imeytyä heti lumen sulaessa. Yleisintä on kalkita silloin, kun maa on vielä kostea talven jäljiltä. GreenCaren Nurmikkokalkissa on myös Grobiootti-hyötymikrobeja nopeuttamassa nurmikon leikkuujätteen hajoamista luonnolliseen kiertoon. Nurmikkoa kalkitaan ja lannoitetaan säännöllisesti kerran vuodessa. Suomalainen kasvualusta on luonnostaan taipuvainen happamuuteen.

Lisätietoa grobiooteista

GreenCare Rakeinen nurmikkokalkkiGreenCare Rakeinen nurmikkokalkki

Lannoita nurmikko kasvuun

Jos lannoitat nurmikko kerran kuussa toukokuusta elokuuhun, näet kuinka se tihenee ja vankistuu päivä päivältä upeammaksi. Riittoisa GreenCaren Nurmikon Kevät & Kesä Plus on nurmikon erikoislannoite, joka sisältää maaperää hoitavia kasviperäisiä aineita sekä hyötymikrobeja parantamaan maan mururakennetta. Lannoite sisältää kaikki nurmikon kasvukauden aikana tarvitsemat ravinteet.

GreenCare Nurmikon Kevät & Kesä Plus 20 lGreenCare Nurmikon Kevät & Kesä Plus 20 l

Minirakeet liukenevat nopeasti ja levittyvät tasaisesti ja nurmikkoa voi koko ajan käyttää normaalisti. Uusimman tiedon mukaan nurmikkoa on hyvä lannoittaa syksylläkin. Syyskesällä Nurmikon Kevät & Kesä Plussan annos puolitetaan. Puolikkaan annoksen ravinteet pitävät nurmikon vihreänä ja edistävät samalla talveen valmistautumista.

Sammal pois!

GreenCare Sammal PoisGreenCare Sammal Pois

GreenCaren Sammal Pois sirotellaan suoraan sammalkasvuston päälle. Sammal pois kuihduttaa sammaleen ja ruoho pääsee kasvamaan sen tilalle. Muutoksen näkee jo kahdessa viikossa, kun sammal alkaa korvautua ruohonkorsilla. Sammal viihtyy happamassa kasvualustassa, siksi nurmikkoa kalkitaan säännöllisesti. Myös ravinteiden puute voi olla yksi syy sammaloitumiseen ja siihen auttaa GreenCaren Nurmikon Kevät & Kesä Plus -lannoite.

Lisää tuotetietoa ja vinkkejä: greencare.fi.
Lue myös Jussi Petäjän blogikirjoitus "Nurmikko herää talviunilta"!
 


Katso videolta vinkit nurmikon keväthuoltoon!