TAKAISIN

Nurmikko upeaksi!

Julkaistu: 13.5.2019

Tarvitseeko nurmikkosi elvytystä? Kotimaisilla GreenCare-tuotteilla vanha nurmikko saadaan vihreään loistoon kädenkäänteessä. Nykyaikaisilla, myrkyttömillä tuotteilla onnistut helposti. Hyväkuntoisella nurmikolla koko perhe viettää laatuaikaa.

Pikakunnostusseos on nopein tie
tuuheaan nurmikkoon

Kunnosta vanha ja harventunut nurmikko nopeasti tiheäksi ja elinvoimaiseksi uutuustuotteella. GreenCaren Nurmikon pikakunnostusseos sisältää nurmi­kon siemeniä, joiden erikoisominaisuus on nopea itävyys viileässä säässä sekä hyvä talvenkestävyys.

GreenCaren Nurmikon pikakunnostusseok­sen siementen pinnalla on Seedbooster-pinnoite. Siemenet on pinnoitettu myrkyttömillä ravinteilla, jotka turvaavat nopean itämisen ja kasvamisen. Vahvan juuriston ja Seedboosterin avulla versoon­tuminen paranee jopa 30%. Seedbooster-sieme­net on helppo kylvää tasaisesti ja tarkasti.

GreenCaren Nurmikon pikakunnostusseos 3 kgGreenCaren Nurmikon pikakunnostusseos 3 kg
Pikakunnostuskäsittelyn ennen ja jälkeen -kuvatPikakunnostuskäsittelyn ennen ja jälkeen -kuvat

Milloin tehdään nurmikon paikkauskylvö?

GreenCaren asiantuntija ehdottaa kunnostuskyl­vöä keväällä ja alkukesällä. Silloin ruoho on helppo haravoida ottamaan siemenet vastaan. Paikattava kohta tasoitetaan ympäröivän maan tasalle valmiiksi kalkitulla ja lannoitetulla GreenCaren Puutarhamullalla. Kasvualusta tiiviste­tään tallaamalla tai nurmikkojyrällä.

Jos nurmikossa on aivan ruohottomia alueita, kyl­vä GreenCaren Nurmikon Pikakunnostusta 1 kg per 30 neliömetriä. Vanhan nurmikon tuuhentamiseksi riittää puolet siitä. Kylvön jälkeen alueelle voi levittää aivan ohuen kerroksen puutarhamultaa.

Kylvettyä aluetta kastellaan usein. Jatka sään­nöllistä kastelua, kunnes versot ovat noin 5 cm pituisia. Eron vanhaan näkee jo kahdessa−kolmessa viikossa! Paras aika kastella nurmikkoa on ilta, koska silloin päivän lämpö ei haihduta vettä pois. Kastele kerral­la reilusti eli 10–20 mm/m2, jotta maa kastuu pintaa syvemmälle.

GreenCaren Puutarhamulta 40 lGreenCaren Puutarhamulta 40 l

Kalkitse kerran vuodessa

Jos maa on liian hapanta, nurmikko ei pysty käyttä­mään ravinteita. Siksi nurmikko kalkitaan ensin, ja se vähentää happamuutta. Sitten lannoitetaan, jotta nurmikko saa ravinteita. Kalkitseminen on helpoin­ta, kun maa on vielä kostea talven jäljiltä.

GreenCaren Nurmikkokalkissa on myös Gro­biootti-hyötymikrobeja nopeuttamassa nurmikon leikkuujätteen hajoamista luonnolliseen kiertoon. Nurmikkoa kalkitaan säännöllisesti kerran vuodes­sa, koska Suomen kasvualusta on luonnostaan tai­puvainen happamuuteen. Kaikki GreenCare-kalkit ja ravinteet ovat myrkyttömiä ja turvallisia lapsille ja lemmikeille.

GreenCaren Rakeinen nurmikkokalkkiGreenCaren Rakeinen nurmikkokalkki

Lannoitus ravitsee nurmikkoa

Nurmikko tarvitsee ravinteita kerran kuukaudessa toukokuusta elokuuhun. Riittoisa GreenCaren Nur­mikon Kevät & Kesä Plus on ravinne, joka sisältää nurmikon maaperää hoitavia kasviperäisiä aineita ja lannoite sisältää kaikkia nurmikon kasvukauden ai­kana tarvitsemia ravinteita. Nurmikkoa voi koko ajan käyttää normaalisti.

Syyskesällä Nurmikon Kevät & Kesä Plussan annos puolitetaan. Puolikkaan annoksen ravinteet pitävät nurmikon vihreänä ja vastustavat sammalta.

GreenCaren Nurmikon Kevät & Kesä Plus 20 lGreenCaren Nurmikon Kevät & Kesä Plus 20 l

Sammal pois!

GreenCaren Sammal PoisGreenCaren Sammal Pois

GreenCaren Sammal Pois sirotellaan suoraan sammalkasvuston päälle. Muutoksen näkee jo kahdessa viikossa. Sammal alkaa korvautua ruoholla. Huoleh­timalla kalkitsemisesta ja riittävistä ravinteista sam­maleelle ei jää tilaa kasvaa vahvan nurmikon keskelle.

Lisää tuotetietoa ja vinkkejä: greencare.fi

Katso videolta vinkit nurmikon keväthuoltoon