• Etusivu
  • Rakentaminen

Trendivärit 2020

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.12.2019Päivitetty 06.10.2020
201912_61864.jpg

Lemmikki, laivastonsininen, ruiskaunokki

Värit tekivät tuloaan jo viime vuonna ja sama trendi jatkuu eli heippa tylsyydelle ja minimalismille. Viimevuoden hyvinkin runsaat värit ovat hieman haalistuneet, mutta eivät merkittävästi. Valkoisen ja harmaan on aika väistyä värien tieltä. Lue myös mitä värit symboloivat.

Laivaston sininen

Sininen on suomalaisten kestosuosikki, heti harmaan ja valkoisen jälkeen. Tänä vuonna sininen on mehukkaan tumma laivaston sininen tai heleän vaalea Lemmikki. Sininen väri sisustuksessa loitontaa kohdetta eli siis suurentaa tilaa. Sininen on myös ihanan raikas väri, joka rauhoittaa.

Sininen väri symboloi rauhaa, luottamusta, harmoniaa, yhtenäisyyttä, turvaa, siisteyttä ja se alentaa ruokahalua.

Keltainen kirkastaa

Keltainen korostuu tänä vuonna trendivärien joukosta ja ehkä kirkastuukin hieman. Myös esimerkiksi Tikkurila on valinnut vuoden 2020 värikseen keltaisen "Lemonade H300". Keltaista ei varmasi kukaan enää halua kaikille huoneen seinille, kuten 70-luvulla, mutta pieninä erinä sopii varmasti jokaiseen talouteen.

Kulta, meripihka, sitruuna, aurinko
Kulta, meripihka, sitruuna, aurinko

Keltainen väri symboloi iloa, optimismia, idealismia, mielikuvitusta, toivoa, ystävyyttä, kesää ja auringonpaistetta.

Valkoinen tekee paluun

Kokonaan valkoinen sisustus on ollut poissa muodista, mutta ei suinkaan poissa suomalaisista sisustuksista. Valkoinen tekee taas paluun trendeihin, mutta hieman kerrostetumpana, erilaisia valkoisia yhdistellen. Nyt on käytössä erilaisia valkoisia ja vanha kunnon maalarin valkoinen palaa suosioon, jos se sieltä nyt koskaan edes lähti.

Puhdas valkoinen, maalarinvalkoinen, kerma
Puhdas valkoinen, maalarinvalkoinen, kerma

Valkoinen symboloi puhtautta, minimalismia, viattomuutta, yksinkertaisuutta, syntymää, rauhaa ja nuoruutta.

Harmaa jatkaa tummempana

Harmaista jatkaa hiilen- ja teräksenharmaa. Harmaat ovat siis tummempia kuin on totuttu. Syvempiä värejä on turha pelätä, että ne tekisivät tilasta pienemmän. Valaistus on tärkeässä asemassa, mutta tummemmilla väreillä luot myös tunnelmaa.

Hiilenharmaa, grafiitti, usva, teräksenharmaa
Hiilenharmaa, grafiitti, usva, teräksenharmaa

Harmaa symboloi turvaa, luotettavuutta, älykkyyttä, vaatimattomuutta, aikuisuutta, tylsyyttä ja käytännöllisyyttä.

Vihreä on oliivi

Vihreä jatkaa mukana mutta muuttuu lämpimämmäksi kuin on ollut. Minttu menettää paikkansa top kympissä ja oliivin vihreä on vihreistä se trendikkäin. Oliivi sopii mainiosti keltaisen kanssa ja yhdistettynä tämä kaksikko luo mukavan 70-lukuisen tunnelman. Viherkasvit jatkavat sisustustrendinä. Vihreä on kaikista spektrin väreistä se rauhoittavin.

Oliivi, metsänvihreä, kurkku, sammal
Oliivi, metsänvihreä, kurkku, sammal

Vihreä symbolisoi luontoa, terveyttä, nuoruutta, anteliaisuutta, palvelua, kokemattomuutta ja rikkautta.

Pinkki lämpenee

Pinkki on myös ollut pitkään sisustuksen trendeissä mukana. Viimeksi pinkit olivat viileämpiä, mutta nyt pinkki lähtee lämpenemään ja muuttuu lohenpunaiseen suuntaan. Pinkki on todella helppo väri yhdistää esimerkiksi valkoisen ja harmaan kanssa.

Lohenpunainen, lämmin pinkki, puuteri
Lohenpunainen, lämmin pinkki, puuteri

Pinkki symboloi rakkautta, romanssia, välittämistä, lempeyttä, hyväksyntää, rauhaa ja naisellisuutta.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20199_60117.jpg
Näin valmistat siideriä syksyn omenasadosta
Haluaisitko kokeilla siiderin valmistusta kotipuutarhan omenoista? Poimi tästä ohjeet maistuvaan juomaan, joka kauniissa pullossa on myös täydellinen tupaantuliais- tai joululahjaidea!
202310_83281.jpg
Hyvä pihasuunnitelma maksaa itsensä takaisin
Pihasuunnitteluun liittyy monenlaisia palveluita ja joskus vaikeitakin käsitteitä. Palveluita tarjotaan eri nimillä ja varsinkin palvelujen sisältö ja sen mukaisesti myös hinta vaihtelevat paljon. Tässä esiteltynä muutamia tyypillisiä palvelusisältöjä.
20238_82734.jpg
Mansikan ongelma? Asiantuntija vastaa
Mikä vaivaa kaksi vuotta sitten istuttamiani mansikoita? Jokin syö mansikan kypsyessä sen pinnan kuopalle kannan vierestä ja marja mätänee. Raakileet ovat ruskehtavia eivätkä kauniin hennon vihreitä. Myös alimmat lehdet ovat ihan kuivuneet ruskeiksi.Onko asialle tehtävissä mitään?
202312_83314.jpg
Kukoistusta uuteen vuoteen
Jouluna saamme usein lahjaksi toinen toistaan upeampia kukkia ja kukkakoreja – kenties ostamme niitä itsekin iloksemme. Useimmat näistä joulun kasveista viihtyvät varmasti pidempäänkin luonamme, kunhan vain hoidamme niitä oikein!Tässä on muutaman yleisimmän joulukukan hoito-ohjeet:
20087_11948.jpg
Vaasan asuntomessujen pihapaloja
Vaasan asuntomessualue Suvilahti sijaitsee merellisissä maisemissa lahden poukamassa, noin 3 kilometriä Vaasan keskustasta. Suvilahden merellisyys ja luonnon vehreys ovat alueen rakastetuimpia piirteitä. Asuntomessualue liittyy luontevasti koko kaupungin kattavaan viheralueverkostoon.
20221_75451.jpg
Mateen kutuaika alkamassa - sesonki kestää maaliskuun alkuun
Talvi on taittunut tammikuun puolelle ja madesesonki on alkamaisillaan. Mateen kutupuuhat painottuvat talvikuukausille tammikuusta maaliskuuhun. Jään alla matalikoilla tapahtuva kutu on jokatalvinen tapahtuma. Mateen kutu houkuttelee kalastajia apajille madesaaliin perässä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton