TAKAISIN

Osoita rakkauttasi oikeilla kukilla – kuuntelemalla niiden sanomaa

Päivitetty: 2.3.2020

Sitä luulisi lajikkeeseen, väriin tai määrään katsomatta kukkien viestivän rakkaudesta ja välittämisestä, mutta toisin on! Ajattelematon kukkien antaja saattaa ajautua riitaan tai joutua kosimaan kukkien vastaanottajaa.

Mikä kukka sanoo mitäkin?

Oletko joskus miettinyt, miksi romanttisissa tilanteissa annetut kukat ovat aina punaisia ruusuja? Se saattaa johtua kukkien omasta sanomasta. Ruusun sanoma on kaikin puolin romanttinen, sillä se kuvastaa rakkautta, kauneutta, kunnioitusta, rohkeutta ja menestystä. Tämä pätee ainakin joidenkin uskomusten mukaan vain punaiseen ruusuun. Vaaleanpunainen supattelee kiitollisuudesta ja ihastuksesta, valkoinen puolestaan hohkaa nöyryyttä, viattomuutta ja puhtautta.

Mikä tahansa ruusu ei joka tapauksessa käy päinsä, mikäli niiden sanomaan on uskomista. Jouluruusun kerrotaan viestivän skandaaleista ja sen antamista voisi pitää lähes herjauksena. Kiinanruusu puolestaan supattelee katoavasta kauneudesta.

Jos ruusut ovat tulleet jo liian arkipäiväiseksi tai ruusuilla tanssiminen muuten kyllästyttää, eivät ne suinkaan ole ainoita sulosointuja kuiskuttelevista kukkasista. Auringonkukka kimppuna viestii iloa, ylpeyttä ja rakkautta, muratti rakkautta ja uskollisuutta. Vaaleanpunaiset pelargonit kuvaavat arvostusta ja ihastusta. Lemmikki ohjaa muistamaan sen antajaa ja vannoo uskollista rakkautta.

Jos uskot kukkien sanomaan, vältä ainakin näitä ikäviä kukkia. Narsissi yhdistetään itsekkyyteen, leijonankita omahyväisyyteen ja laventeli epäluottamukseen.

Värillä on väliä

Pelkkä kukan lajike ei ole vielä riittävän selvä viesti välittämään haluamaasi sanomaa.

Kun haluat osoittaa suuria tunteita, valitse voiman, terveyden ja elinvoiman väri, punainen. Pinkit kukat pursuavat lämpöä, voimaa ja voimakkuutta, keltaiset puolestaan viestivät iloa, vilpittömyyttä ja avoimuutta. Mystiikkaa ja salaperäisyyttä edustava lila sopii suuria ilon ja suruntunteita kohdattaessa. Oransseja kukkia antaessasi luot ympärillesi aurinkoista tunnelmaa, sekä rohkaiset ja piristät niiden vastaanottajaa. Menestystä ja auktoriteettia edustava sininen kukka rauhoittaa saajaansa, vihreät kukat puolestaan symboloivat toivoa, rauhallisuutta ja uudistusta. Puhdas ja viaton valkoinen lupaa kaiken kääntyvän vielä parhain päin.

Määrälläkin on merkitys

Vieläkö tarvitset selkeämmän sanonnan, kuin mitä kukka lajillaan tai värillään kertoo? Sillä, kuinka monta kukkaa annat, on merkityksensä.

Yhden kukan voi kuulla sanovan ”olet kaikkeni! Rakastan sinua”. Kaksikko ehdottelee duona uudelleen näkemistä, kolmikko puolestaan triona toivoo kahdenkeskistä aikaa. Nelikko kunnioittaa, muttei vielä rakasta, viisikko puolestaan rakastaa.

Kuusikon kerrotaan supattelevan epäuskosta toisen lupauksiin, ja toivottelevan paranemisia. Seitsemällä kukalla viestit kosinnasta, kahdeksalla jo vannot ”kunnes kuolema meidät erottaa”. Yhdeksän kukkasta antaessasi viestit kunnioitusta ja lupaat ikuista ystävyyttä.

Kymmenellä vannot tekeväsi kaiken kukkien vastaanottajan hyväksi. Yhdellätoista pahoitellaan rakkauden heräämättömyydestä, mutta samalla lupaillaan ainaista ystävyyttä. Kaksitoista kukkaa kertoo vastaanottajan korvaan ”meillä on vaikeuksia, mutta uskon kaiken järjestyvän”. Kolmetoista kukkaa on huono valinta ystävänpäivänäkin, sillä se huutaa vihaa ja halveksuntaa. Lisää kimppuun vielä yksi kukka, sillä neljätoista kukkaa supattaa ”olet kaikkeni”.