• Etusivu
  • Rakentaminen

Pihan valaistus on kokonaisuus – led-valaisimilla onnistut

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lamppukauppa Led Store Oy
Päivitetty 03.03.2023
20232_80830.jpg

Kesäaikaan pihassa tarvitaan vain vähän lisävaloa, mutta ajankohta on otollinen pihan kunnostuksen yhteydessä tehtäville valaistusremonteille. Ympärivuotiseen käyttöön sopivat, kiinteästi paikoilleen asennettavat valaisimet on hyvä asentaa, kun muitakin maanmuokkauksia ja pihanrakennustöitä tehdään.

Muurivalaisimilla valo pysyy omalla tontilla

Tontin rajamuuriin asennettu ja mittojen mukaan toteutettu led-valaistus on oivallinen ratkaisu pihan tunnelmavalaistukseen. Muurivalaisimiin on valittu LedStoren uppoava seinäprofiilia ja led-valonauhaa, joka valaisee profiilissa ylhäältä alaspäin ja kaartuu kauniisti alumiiniprofiilin heijastuspinnasta.

Led-nauha on ottoteholtaan 7,2 W/m, joten muurikokonaisuus kuluttaa vain vähän sähköä. Kokonaisteho on vain 36 wattia, kun kokonaisuuteen on asennettu 14 kpl 36 cm valaisinta, eli vain 2,5 W/valaisin. Kokonaisuus tarvitsee vain yhden virtalähteen valon lähtöpäähän, kuten tämän Mean Wellin 60W IP67 virtalähteen.

Tyylikäs ja tunnelmallinen muurivalaistus alumiiniprofiilista ja led-nauhasta.
Tyylikäs ja tunnelmallinen muurivalaistus alumiiniprofiilista ja led-nauhasta.

Kulkuväyliä valaisevat pilari- ja pollarivalaisimet harmaan ja mustan sävyisinä

Kiinteästi, esimerkiksi betonilaatan päälle tai terassin kanteen asennettavat valaisimet kannattaa valita valaisemaan pihan kulkureittejä. Valaistuksen suunta voi olla esimerkiksi ympärivalaiseva, yhteen tai kahteen suuntaan valaiseva tai puolikaaren muotoon avautuva.
Kauniisti esimerkiksi istutuksia reunustamaan sopii LedStoren Led Pilari pyöreä, 3W.

Pillar round on vaaleanharmaa, siro, ympärivalaiseva pilarivalaisin, jossa valonlähde on 3W tehoinen. Kooltaan valaisin on 80x600mm.
Pillar round on vaaleanharmaa, siro, ympärivalaiseva pilarivalaisin, jossa valonlähde on 3W tehoinen. Kooltaan valaisin on 80x600mm.

Neliönmuotoisesta Cubic pilarista saadaan ryhdikäs kulkutievalaistus. Valopisteet avautuvat hieman alaviistoon, joten valaisin ei häikäise herkästi. Valaisin pisteet ovat 5x1W kiinteästi valaisinrungossa.

Cubic pilarivalaisin on pitkäikäinen ja laadukas valaisin kulkuväylien ja terassien valaisuun. Valaisimen pinta muistuttaa hiekkapuhallettua metallia, mutta on säänkestävä pulverimaalattu ja väriltään harmaa. Kooltaan 120x120x800mm.
Cubic pilarivalaisin on pitkäikäinen ja laadukas valaisin kulkuväylien ja terassien valaisuun. Valaisimen pinta muistuttaa hiekkapuhallettua metallia, mutta on säänkestävä pulverimaalattu ja väriltään harmaa. Kooltaan 120x120x800mm.

Suosittuun FUNK-sarjaan kuuluva pihavalaisin Funk Pillar valaiseen kauniisti kolmeen suuntaan ja epäsuorasti valaisimen yläosassa olevan 10W ledin ansiosta. Valaisin on muotokieleltään siron veistoksellinen.

Funk Pillar on uusin pihavalaisimistamme, ja antaa kauniin valokuvion noin 4 metrin päähän. Valonlähde on hyvin suojassa valaisimen yläosassa. Valaisin on metrin korkuinen ja kannastaan 120x120mm.
Funk Pillar on uusin pihavalaisimistamme, ja antaa kauniin valokuvion noin 4 metrin päähän. Valonlähde on hyvin suojassa valaisimen yläosassa. Valaisin on metrin korkuinen ja kannastaan 120x120mm.

Kaikki artikkelissa mainitut valaisimet ovat nähtävissä Lamppukauppa Led Storen showroom-myymälässä Vantaan Koivuhaassa, jossa palvelemme sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita ammattitaidolla. Tervetuloa!

Artikkelin kirjoittaja on valaistusbloggari Sanna Salmela, joka on kirjoittanut blogia LedStorella jo vuodesta 2016. Sannalla on markkinoinnin, myynnin ja viestinnän taustaa jo vuodesta 2006 lähtien. Hän rakastaa sitä, kuinka artikkeli kerrallaan LedStore pystyy jakamaan valaistusosaamistaan ja vinkkejään suuren yleisön tietoon. LedStore avaa valon maailmaa ja mahdollisuuksia.

Lue lisää Sannan artikkeleita LedStoren blogista

Sanna Salmela, LedStore
Sanna Salmela, LedStore

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lamppukauppa Led Store Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20208_65971.jpg
Monipuolinen pihan valaistus on leikkisä kokonaisuus
Toimivassa pihassa on tilaa monien asioiden tekemiseen. LedStoren valaisemassa pihassa valaistus on toteutettu monipuolisena kokonaisuutena, jossa vuorottelevat led-nauhavalaistus, led-seinävalot, pihapilarivalaisimet, spottivalaistus ja rappusvalaistus. Monipuolinen valaisimien käyttö vaikuttaa pihan tyylikkyyteen, tunnelmaan ja turvallisuuteen. Valaisimien väriksi on valittu musta, mikä sopii hienosti pihan rakenteisiin ja pintoihin. Valaistuksen säädettävyys ja himmennettävyys tuovat oman mukavuutensa valaistuksen käyttöön.
202010_67046.jpg
Täyden värintoiston led-valaisimet auttavat myös kasveja voimaan hyvin
Pimeään vuodenaikaan, kun luonnollista auringonvaloa ei ole tarpeeksi saatavissa, niin kasvit kuin ihmisetkin hyötyvät hyvälaatuisesta keinovalosta. Hyvälaatuisessa keinovalossa on myös kasvien tarvitsemia valoaallonpituuksia, kuten sinistä ja punaista. Kun valitset kotiin hyvälaatuiset valaisimet, voit vaikuttaa myös kasvien hyvinvointiin.
20235_81779.jpg
Led-innovaatio otti voiton maail­man suurim­massa suunnittelu­kilpailussa
Maailman suurimpana suunnittelukilpailuna tunnettu A' Design Award and Competition on palkinnut vantaalaisen LedStoren yrittäjän, Janne Haltun, Tunnelma CCT Led-spottituoteperheen suunnittelusta. A' Design Awards & Competitionin arvostettu palkintolautakunta palkitsi led-innovaation kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa.
20237_82661.jpg
Isotähtiputken lehdet reikäisiä ja ruskeita? Asiantuntija vastaa
Isotähtiputken lehtiin ilmestyi alkuun ruskeita/kellertäviä läikkiä. Nyt niissä on pieniä reikiä, osa lehdistä on syöty ihan pitsimäisiksi. Myös osa kukinnoista ruskistunut heti kukinnan alkuvaiheessa ja kukinnot kuivuvat pois ennen kuin ehtivät kunnolla alkaakaan. Yritin etsiä tuholaisia, mutta en löydä mitään. Joku näitä kasveja selvästi myös syö... Mitähän hoitoa kannattaisi lähteä kokeilemaan?
20082_8645.jpg
Perunaa tuttuun tapaan tai aivan uudesti
Suomalaiselle rakas peruna on saanut kilpailijoita, mutta peruna pitää sinnikkäästi pintansa. Laatu on kohentunut eikä perunan makuun ole kyllästytty. Perunasta saa niin arkista kuin luksusta, tavallista tai yllättävää, suomalaista tai eksoottista.Jokapäiväisessä kokkauksessa perunan on jouduttava pöytään juohevasti. Silloin keitetään perunat tutusti sellaisinaan tai kypsennetään uunissa lohkoina. Perunasose, kokonaiset uuniperunat, ranskalaiset perunat ja valkosipuliperunat takaavat pientä vaihtelua.Mistä ystävänpäivän perunat saatiinkaan?
202211_80262.jpg
Tulppaaneita kuunliljojen sekaan? Asiantuntija vastaa
Minulla on vanhassa isossa kukkapenkissä tällä hetkellä vain kuunliljaa, joka ponnistaa ylös maasta todella myöhään, vasta kesäkuun alussa. Haluaisin laittaa penkkiin todennäköisesti tulppaaneja ns. rykelmittäin. Kuunliljapenkissä on vanhaa multaa. Mitä minun tulee huomioida istuttamisessa ja mullan suhteen? Lannoitetta ja jos niin mitä ja miten?Istuttaminen tulee olemaan haastavaa, kun kuunliljojen isot lehdet ovat levittäytyneet pitkälle. Vinkkejä? Voiko lehtiä leikata, jotta näkee välit, jonne tulppaanit istutetaan? Milloin on hyvä aika istuttaa? Jos istutan rykelmiä, niin miten lähekkäin sipuleja voi laittaa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton