TAKAISIN

Pihan valaistus on kokonaisuus – led-valaisimilla onnistut

Päivitetty: 3.3.2023

Kesäaikaan pihassa tarvitaan vain vähän lisävaloa, mutta ajankohta on otollinen pihan kunnostuksen yhteydessä tehtäville valaistusremonteille. Ympärivuotiseen käyttöön sopivat, kiinteästi paikoilleen asennettavat valaisimet on hyvä asentaa, kun muitakin maanmuokkauksia ja pihanrakennustöitä tehdään.

1920inkku kollaasista

Muurivalaisimilla valo pysyy omalla tontilla

Tontin rajamuuriin asennettu ja mittojen mukaan toteutettu led-valaistus on oivallinen ratkaisu pihan tunnelmavalaistukseen. Muurivalaisimiin on valittu LedStoren uppoava seinäprofiilia ja led-valonauhaa, joka valaisee profiilissa ylhäältä alaspäin ja kaartuu kauniisti alumiiniprofiilin heijastuspinnasta.

Led-nauha on ottoteholtaan 7,2 W/m, joten muurikokonaisuus kuluttaa vain vähän sähköä. Kokonaisteho on vain 36 wattia, kun kokonaisuuteen on asennettu 14 kpl 36 cm valaisinta, eli vain 2,5 W/valaisin. Kokonaisuus tarvitsee vain yhden virtalähteen valon lähtöpäähän, kuten tämän Mean Wellin 60W IP67 virtalähteen.
Tyylikäs ja tunnelmallinen muurivalaistus alumiiniprofiilista ja led-nauhasta.Tyylikäs ja tunnelmallinen muurivalaistus alumiiniprofiilista ja led-nauhasta.

Kulkuväyliä valaisevat pilari- ja pollarivalaisimet harmaan ja mustan sävyisinä

Kiinteästi, esimerkiksi betonilaatan päälle tai terassin kanteen asennettavat valaisimet kannattaa valita valaisemaan pihan kulkureittejä. Valaistuksen suunta voi olla esimerkiksi ympärivalaiseva, yhteen tai kahteen suuntaan valaiseva tai puolikaaren muotoon avautuva.
Kauniisti esimerkiksi istutuksia reunustamaan sopii LedStoren Led Pilari pyöreä, 3W.
Pillar round on vaaleanharmaa, siro, ympärivalaiseva pilarivalaisin, jossa valonlähde on 3W tehoinen. Kooltaan valaisin on 80x600mm.Pillar round on vaaleanharmaa, siro, ympärivalaiseva pilarivalaisin, jossa valonlähde on 3W tehoinen. Kooltaan valaisin on 80x600mm.
Neliönmuotoisesta Cubic pilarista saadaan ryhdikäs kulkutievalaistus. Valopisteet avautuvat hieman alaviistoon, joten valaisin ei häikäise herkästi. Valaisin pisteet ovat 5x1W kiinteästi valaisinrungossa.
Cubic pilarivalaisin on pitkäikäinen ja laadukas valaisin kulkuväylien ja terassien valaisuun. Valaisimen pinta muistuttaa hiekkapuhallettua metallia, mutta on säänkestävä pulverimaalattu ja väriltään harmaa. Kooltaan 120x120x800mm.Cubic pilarivalaisin on pitkäikäinen ja laadukas valaisin kulkuväylien ja terassien valaisuun. Valaisimen pinta muistuttaa hiekkapuhallettua metallia, mutta on säänkestävä pulverimaalattu ja väriltään harmaa. Kooltaan 120x120x800mm.
Suosittuun FUNK-sarjaan kuuluva pihavalaisin Funk Pillar valaiseen kauniisti kolmeen suuntaan ja epäsuorasti valaisimen yläosassa olevan 10W ledin ansiosta. Valaisin on muotokieleltään siron veistoksellinen.
Funk Pillar on uusin pihavalaisimistamme, ja antaa kauniin valokuvion noin 4 metrin päähän. Valonlähde on hyvin suojassa valaisimen yläosassa. Valaisin on metrin korkuinen ja kannastaan 120x120mm.Funk Pillar on uusin pihavalaisimistamme, ja antaa kauniin valokuvion noin 4 metrin päähän. Valonlähde on hyvin suojassa valaisimen yläosassa. Valaisin on metrin korkuinen ja kannastaan 120x120mm.
Kaikki artikkelissa mainitut valaisimet ovat nähtävissä Lamppukauppa Led Storen showroom-myymälässä Vantaan Koivuhaassa, jossa palvelemme sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita ammattitaidolla. Tervetuloa!

Artikkelin kirjoittaja on valaistusbloggari Sanna Salmela, joka on kirjoittanut blogia LedStorella jo vuodesta 2016. Sannalla on markkinoinnin, myynnin ja viestinnän taustaa jo vuodesta 2006 lähtien. Hän rakastaa sitä, kuinka artikkeli kerrallaan LedStore pystyy jakamaan valaistusosaamistaan ja vinkkejään suuren yleisön tietoon. LedStore avaa valon maailmaa ja mahdollisuuksia.

Lue lisää Sannan artikkeleita LedStoren blogista

Sanna Salmela, LedStoreSanna Salmela, LedStore

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntija on sinuun yhteydessä pikimmiten