• Etusivu
  • Materiaalit

Veikeyttä pihaan pihakivillä: näin onnistut pihakiveyksen asennuksessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Julkaistu 22.04.2021Päivitetty 21.10.2022
20198_59590.jpg

Askelpolku 380 on veikeän näköinen.

Oletko sinäkin kyllästynyt siihen, että kaikki kura kulkeutuu kenkien mukana sisätiloihin? Näyttääkö piha viimeistelemättömältä ja onko pihasi varmasti helppohoitoinen? Mitä kuulostaisi, jos päällystäisit pihan kauniilla pihakivillä ja saisit siitä toiminnallisesti tehokkaan ja helppokulkuisen? Oli toiveesi pihakivien suhteen millainen tahansa, saattaa ratkaisu sinunkin pihaasi löytyä Rakennusbetoni ja Elementti Oy:n valikoimista.

Valikoimista löytyy erilaisia värejä, muotoja ja ladontoja, joilla saadaan mm. hallittua tontilla syntyviä hulevesia vaikuttamalla niiden määrään ja laatuun - tyylikkyyttä ja leikkisyyttä unohtamatta. Pihakiveysten avulla voidaan esimerkiksi minimoida tontilta pois johdettavien hulevesien määrää imeyttämällä ne tontin maaperään.

Pihakiveyksen pohjat pitää tehdä hyvin

Yhä useampi haluaa pihaansa betonisia pihakiviä ja erilaisia betonilaattoja. Betoniset pihakivet ja -laatat ovat helposti asennettavia, helppohoitoisia, viimeistelevät pihan kuin pihan ja parhaassa tapauksessa pihakivillä viimeistelty piha nostaa koko kiinteistön arvoa.

Mikä tahansa suunnitelma onkaan pihakivien suhteen, pitää muistaa, että pohjatyöt pitää tehdä huolellisesti ja suunnitelmallisesti hyvillä tuotteilla. Varsinkin savimaa on korvattava hiekka- tai sorapitoisella maa-aineksella, tai jopa molempien sekoituksella. Tunnista siis maaperän laatu kun ryhdyt pohjatöihin ja huolehdi ettei se pääse routimaan. Routimisen estoon on olemassa useita eri vaihtoehtoja. Helpoimmalla pääsee, kun maaperä on hyvin vettä läpäisevää ja routimatonta, hiekkapitoista maata.

Pihaa voi säväyttää erilaisilla pihakivivalinnoilla ja eri kokoisilla harkoilla

Rakennusbetoni ja Elementti Oy on valmistanut betonisia AKO Garden -päällystetuotteita yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Toimintaa ohjaa ajatus erikoistumisesta ja yritys valmistaakin erikoisbetonituotteita, jotka ovat vaatineet pitkää kehitystyötä ja osaamisen lisäämistä. Tuotantolaitokset sijaitsevat suuren pohjavesialueen päällä, joka osaltaan on kannustanut yritystä miettimään erityisesti ympäristöystävällisiä ratkaisuja. AKO Garden -tuoteperheeseen kuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla viherkattoa, kiviaineksia sekä luonnonkiviä.

Pehmeän lämpimät värit ja -tuotteet

Rakennusbetoni ja Elementti Oy toi kaudelle 2021 uutuusväreinä hiekanruskeat sävyt sekä sekoitevärin hiekanruskea musta. Suuremmat Ventti-tuoteperheen koot ovat saaneet uutta väriä, tutustuhan näihin:

Ventti-Laatta on suurin Ventti-perheen kivi. Ventti -tuoteperhe on monipuolinen päällystekivien sarja, jossa kaikki tuotekoot ovat kerrannaisilta mitoiltaan yhteensopivia toistensa kanssa. Tämä mahdollistaa erilaisten ladontakuvioiden sommittelun. Nyt myös väriperhe laajenee lämpimiin hiekanruskean sävyihin. Nykyinen mustanpuhuva talomassa saa helposti piristystä ympäröivästä pihasta mustan kanssa yhteensopivista uutuusväreistä.

3529_339149004_2021423122745.jpg
Ventti Duo hiekanruskea

Amos Rex- taidemuseosta tutut apilanmuotoisen laatat ovat tulleet nyt myös valikoimaan. Harmaana ja mustana saatavana olevat kivet ovat persoonallisia ja taatusti uniikkeja pihan päällysteitä. Amos Rex Apilakivi soveltuu mainiosti myös hulevesien imeyttämiseen, koska kiven väliin jää noin sentin sauma, joka toimii vettä imeyttävä pintana. Kumpuilevat ja koverat muodot on mahdollista toteuttaa tällä tuotteella paremmin kuin suorakulmaisen mallisilla kivillä.

Myös taidemuseo Amos Rexistä tutut pihakivet on saatu myyntiin kuluttajille.
Myös taidemuseo Amos Rexistä tutut pihakivet on saatu myyntiin kuluttajille.
20214_59670.jpg
https://kauppa.rakentaja.fi/t/piha/pihakivet-muurikivet/ako-garden-pihakivet/

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan sinua?

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on valmistanut betonisia AKO Garden -päällystetuotteita yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Toimintaa ohjaa ajatus erikoistumisesta ja yritys valmistaakin erikoisbetonituotteita, jotka ovat vaatineet pitkää kehitystyötä ja osaamisen lisäämistä. Tuotantolaitokset sijaitsevat suuren pohjavesialueen päällä, joka osaltaan on kannustanut yritystä miettimään erityisesti ympäristöystävällisiä ratkaisuja. AKO Garden -tuoteperheeseenkuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla viherkattoa, kiviaineksia sekä luonnonkiviä.

Haluaisitko sinäkin pihaasi AKO Garden-tuotteita?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntija ottaa yhteyttä mahdollisimman pian!

Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20174_48819.jpg
Viherkatto on kaunis - ja tehokas hulevesien käsittelijä!
Hulevesien hallintaan kuuluu osana sadeveden pidättäminen jo katoilla. Viherkatot pidättävät ja käsittelevät vettä siellä, missä hulevesi syntyy.Viherkattojen avulla voidaan pienentää valuntahuippuja, koska valunta viivästyy ja kokonaisvalunta yli puolittuu veden imeytyessä viherkattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan.
20172_48338.jpg
Pyöreä kivipatio miellyttää silmää ja kestää kulutusta
Mieti ensin sopivan houkutteleva ja rauhaisa paikka, jossa haluat kahvihetkesi viettää. Sen jälkeen vain tartut tuumasta toimeen, niin ei aikaakaan kun saat hienoa jälkeä aikaiseksi. Pyöreän muotokielen Kehäkivi on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.
20174_48817.jpg
Harmittaako härme?
Härme saa uudet tiili- tai betonipinnat näyttämään ikäviltä. Pintaan ilmestyvä vaalea, laikukas tai harsomainen kerros harmittaa varsinkin uuden pihan omistajaa.
20198_59590.jpg
Veikeyttä pihaan pihakivillä: näin onnistut pihakiveyksen asennuksessa
Oletko sinäkin kyllästynyt siihen, että kaikki kura kulkeutuu kenkien mukana sisätiloihin? Näyttääkö piha viimeistelemättömältä ja onko pihasi varmasti helppohoitoinen? Mitä kuulostaisi, jos päällystäisit pihan kauniilla pihakivillä ja saisit siitä toiminnallisesti tehokkaan ja helppokulkuisen? Oli toiveesi pihakivien suhteen millainen tahansa, saattaa ratkaisu sinunkin pihaasi löytyä Rakennusbetoni ja Elementti Oy:n valikoimista.
20223_77323.jpg
Tulli muistuttaa kasvien tilaamiseen liittyvistä rajoituksista
Tulli haluaa muistuttaa viherpeukaloita tiedotteessaan kasvien tilaamiseen liittyvistä rajoituksista.Monen kotipuutarhurin katse on suunnattu jo kesään. Mikäli siemeniä tai taimia aikoo tilata EU:n ulkopuolelta, on tärkeää huomioida, että niiden tilaamiseen liittyy monia rajoituksia. Tilaaminen on kielletty ilman kasvinterveystodistusta, lisäksi tilaukselle pitää järjestää Suomessa tuontitarkastus.
201911_41931.jpg
Tee lumoavia joulutähtikoristeita
Julkaisija: Kauppapuutarhaliitto ry

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton