• Etusivu
  • Varusteet

Mikä on paras grilli sinulle?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Julkaistu 18.06.2021Päivitetty 19.06.2023
20234_81511.jpg

Lähestyvä juhannus tarkoittaa monille meistä grillauskauden avausta. Grillien käyttötarkoitus ja ulkonäkö eivät enää rajoitu vanhanaikaisiin ja -mallisiin kaasu- tai pallogrilleihin. Markkinoille tulee joka vuosi uusia innovaatioita ja uutta designia. Myös grillauksen trendit muuttuvat. Jos et aio hankkia uutta, kurkista vinkit vanhan huoltamiseen ennen grillauskauden aloittamista.

Näillä vinkeillä saat grillikaudesta enemmän irti ja kehität uusia grillausbravuureita!

Puhtaus on puoli ruokaa – puhdista grilli oikein

Ennen grillikauden avajaisia talviteloilla ollut grilli kannattaa puhdistaa huolella sekä sisältä että ulkoa. Kun perusteellinen pesu on tehty, loppukesäksi voi riittää kevyempi puhdistus jokaisen käyttökerran jälkeen. Katso ohjeet grillin puhdistukseen täältä.

Grillaamalla voi valmistaa vaikka koko aterian jälkiruokaa myöten

Grilliin hankittavat lisävarusteet, kuten pizzakivi ja savustuslaatikko, tarjoavat lisää monipuolisuutta grillaamiseen. Pizzakiven avulla grillissä voi paistaa rapeiden napolilaistyylisten pizzojen lisäksi myös muita lämpimäisiä, kuten piirakoita ja rieskoja.

Savustaminen puolestaan sopii mainiosti niin kalalle, juustoille, kasviksille kuin hedelmillekin. Kasvikset kannattaa öljytä ennen savustamista, sillä savun maku tarttuu paremmin kostealle pinnalle.

Muista! Grillaaminen ei vaadi omaa pihaa tai mökkiä. Useat taloyhtiöt sallivat sähkögrillin käytön parvekkeella, joten herkullisen grilli-illan voi hyvin järjestää kaupungin ydinkeskustassakin.

Grilliaterian jälkiruokana toimivat hyvin esimerkiksi vartaissa grillatut mansikat, vaahtokarkit ja leipäjuusto. Herkullisena vaihtoehtona voi myös tarjota grillattuja persikoita ja päärynöitä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Grilliateriaa suunniteltaessa kannattaa huomioida, että pelkkä grillissä kypsennettävä ruoka ei todennäköisesti riitä, jos ruokailijoita on enemmän kuin kymmenen – erityisesti, jos käytössä on pienikokoinen grilli ja halutaan, että kaikki pääsevät syömään samaan aikaan. Tällöin tila grillissä kannattaa käyttää tarkoin harkiten ja täydentää aterian grillattavia elementtejä erilaisilla lisukesalaateilla, leivällä ja tuoreilla kauden kasviksilla.

O-Grill on näppärän kokoinen ja upean värinen kaasugrilli takapihalle tai mukaan matkalle. Jälleenmyyjä: Power.
O-Grill on näppärän kokoinen ja upean värinen kaasugrilli takapihalle tai mukaan matkalle. Jälleenmyyjä: Power.

Vie grillaaminen aivan uudelle tasolle

Maailmankuulu ammattikokki Heston Blumenthalin kanssa suunniteltu Everdure 4K hiiligrilli yhdistää upean designin ja parhaat grillausominaisuudet. Katso videolta, mitä kaikkea uudella Everdure-hiiligrillillä voi saada aikaan. Uskomattoman monipuolinen hiiligrilli älytoiminnoilla varusteltuna. Tämä grilli tarvitsee vain yhden kilon hiiliä 9 tunnin ruuanvalmistukseen.

Everdure 4K-hiiligrilliä on saatavilla Power-myymälöistä muun muassa turkoosina ja oranssina.
Everdure 4K-hiiligrilliä on saatavilla Power-myymälöistä muun muassa turkoosina ja oranssina.

Näin Everdure-grilli toimii

Tee itse maukkaat ja rapeat pizzat pihalla

Helposti ajattelisi, että täydellisen pizzan tekemiseen kotona tarvitaan rutkasti rahaa ja valtava pizzauuni. Ei se nyt aivan näinkään ole. Tilaa säästävä ja helppokäyttöinen Le Feu Turtle 2.0 pizzauuni mahtuu jokaiseen kesäkeittiöön. Kaasukäyttöisenä se on nopea ja tasalämpöinen.

Le Feu Turtle kestää hyvin ulko-olosuhteet, sillä se on pinnoitettu sään- ja vedenkestävällä jauhemaalilla.

20234_81568.jpg

Hanki grillausmahdollisuus myös sisälle keittiöön

Suomen kesäsäät eivät tunnetusti tarjoile aina lämpöä ja aurinkoa, jolloin perinteinen grillaus ulkona ei välttämättä houkuttele. Onneksi erilaisia grillausvälineitä voi hankkia myös sisälle keittiöön.

Pöytägrillit ovat nimensä mukaan pöydälle sijoitettavia grillejä, joilla voit kypsentää mallista riippuen esimerkiksi lihaa, leipiä tai pannukakkuja. Pöytägrilli ei vie paljoa tilaa ja on siksi näppärä lisävaruste pieneenkin keittiöön.

Senz-pöytägrilli toimii sähköllä.
Senz-pöytägrilli toimii sähköllä.
Info

Info

Löydä Powerilta oma grillisi

Tutustu kaikkii grilliuutuuksiin Powerin sivuilla ja vertaile, mikä grilli sopisi sinulle ja perheellesi sekä helppuden että budjetin määrittämissä rajoissa.

Power Finland Oy
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20223_77328.jpg
Kodin tulipalo saa usein alkunsa keittiöstä: liesivahti tuo turvaa ja mielenrauhaa
Päälle unohtuneesta liedestä tai vahingossa päälle pyörähtäneestä keittolevystä aiheutuu Suomessa vuosittain satoja tulipaloja. Helppokäyttöinen liesivahti on tehokas ja edullinen keino vähentää tulipalon riskiä kotona merkittävästi.
20237_82618.jpg
Nauti kesän herkuista myös talvella - pakasta, pikkelöi, säilö ja kuivaa
Kesän makeat marjat ja syksyn mehevä sato maistuisi varmasti myös talvella. Paras tapa päästä nauttimaan herkkuja on tallettaa ne talteen säilömällä. Itse säilöntään on useita tapoja aina pakastamisesta kuivaamiseen ja purkitukseen. Valitse säilöntätapa sen mukaan, mitä ruoka-ainetta olet säilömässä ja minkälaista säilyvyysaikaa tavoittelet.
202211_80201.jpg
Viikon kysymys: Voiko kahvinpuruja käyttää jänisten karkotukseen?
Istutin tänä kesänä 20 hopeapiippoa. Kukaan ei kertonut, että rusakko tulee ne syömään – onneksi vasta kukinnan jälkeen. Kaadoin suoraan paketista kahvia lasipurkkeihin ja asettelin niitä kasvien keskelle. Maahan suoraan ripottelu olisi saattanut pilata kasvualustan. Eläin pysyi poissa muutaman päivän, mutta viime yönä hopeapiippoja oli taas järsitty. Jotkut tupsut olivat enää 10 cm nysiä. Lasipurkkeihin oli kyllä satanut vettä viime päivinä. Kannattaako vielä tuhlata kahvia vai pitääkö hävittää kalliit rehut?
20222_76802.jpg
Kylvä kesäkukkia!
Kesäkukat kasvatetaan yleensä yksivuotisina koristekasveina. Näihin lasketaan kylvökukat, sekä esikasvatettavat että suoraan maahan kylvettävät, mutta myös mukulasta kasvatettavat, kuivakukat, koristeheinät ja yksivuotiset köynnökset.
20157_43980.jpg
Kasvata yrttejä - tuoretta makua ruokiin!
● Kylvä yrtit vähäravinteiseen kylvö- tai yrttimultaan. Peitä siemenet ohuella hiekka- tai vermikuliittikerroksella. Älä peitä niiden yrttien siemeniä, jotka tarvitsevat itämiseen valoa. Jätä esimerkiksi basilikan siemenet peittämättä.Lisää tietoa:Yrtit ja maustekasvitYrttien kasvatusYrtit ja maustekasvit KasvikortistossaMyös Keskustelupalstalla paljon asiaa!
20085_10965.jpg
Iloa ja hyvää oloa tomaatista
Kesällä tomaatti maistuu aivan sellaisenaan, mutta se sopii loistavasti myös grillattavaksi ja erilaisiin ruokiin. Tomaatti mehevöittää ja maustaa. Se saostaa ja antaa houkuttavaa väriä. Tomaatista saat raikasta juomaa ja kylmää tai kuumaa keittoa. Salaateissa, risotoissa ja kastikkeissa tomaatti on oleellinen aines.Kokkaajan kannalta tomaatti on salliva. Tomaatin happoisuutta, makeutta ja aromiaineita on helppo täydentää ja tehostaa muilla ruoka-aineilla. Tomaatin kavereita ovat varsinkin yrtit ja mustapippuri. Yhdistä tomaattiruokiin myös erilaisia sipuleita. Sienet ja juustot seurustelevat tomaatin kanssa mielellään. Öljyt, balsamietikka ja hunaja toimivat aina.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton