TAKAISIN

LedStoren led-innovaatio on voittanut maailman suurimmassa suunnittelukilpailussa

Julkaistu: 15.5.2023

Maailman suurimpana suunnittelukilpailuna tunnettu A' Design Award and Competition on palkinnut vantaalaisen LedStoren yrittäjän, Janne Haltun, Tunnelma CCT Led-spottituoteperheen suunnittelusta. A' Design Awards & Competitionin arvostettu palkintolautakunta palkitsi led-innovaation kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa.

(Kuva: LedStore)(Kuva: LedStore)

Tunnelma CCT Led-spottituoteperhe vastaa kotien vaihtuviin valaistustarpeisiin

Palkitun Tunnelma CCT Led -valaisimen on suunnitellut valaisinsuunnittelija Janne Halttu. Hän kertoo, että suunnittelun lähtökohdat ovat olleet koko projektille antoisat, perustuen lähinnä LedStoren toteuttamiin valaistussuunnitelmiin. LedStore toteuttaa valaistussuunnitelmia vuosittain noin 500 kappaletta ja nämä lukemattomat tapaamiset ihmisten kanssa antoivatkin inspiraation lähteä kehittelemään jotain aivan uutta.

– Jokainen käyttäjä on erilainen ja jokaisessa huoneessa on erilaiset tarpeet valaistukselle ja valaisimille värien, materiaalien ja tekstuurien vuoksi. Valaisintuoteperhe luotiin, jotta värilämpötilan valinnasta ei tulisi enää kiistan aihetta, ja jotta voitaisiin tarjota kaikilta osin laadukkaita (mm. värintoistoindeksi CRI 98) led-valoja edullisemmassa hintaluokassa. Valaisimet toteuttavatkin LedStoren sloganeita Arjen luksusta! sekä Sisusta valolla!

(Kuva: LedStore)(Kuva: LedStore)

Tunnelma CCT -tuoteperhe on suunniteltu myös auttamaan asentajia ja jälleenmyyjiä puolittamaan varastokulut ja toimimaan materiaalitehokkaammin.

Enää ei tarvitse pitää monia eri led-moduuleja varastossa, vaan yksi moduuli vastaa kaikkiin valon värilämpötilatarpeisiin. Valaisin on luonnollisesti myös himmennettävä 0–100 % skaalalla. Tuoteperhe on myös valmis älykotiin, sillä spotteja voidaan haluttaessa ohjata ja ohjelmoida muun muassa Zigbee- ja DALI 2-tekniikalla, Halttu lisää.

Bronze A' Design Award LedStoren Janne Haltulle

Tämä arvostettu palkinto, joka myönnetään vain 10 prosentille parhaista suunnittelijoista, osoittaa, että palkinnon saaneet ovat toteuttaneet esimerkillisen laadukasta suunnittelua. A' Lighting Design Awards -kategoriaan osallistuvien töiden vertaisarvioinnin ja nimettömän arvioinnin suorittaa nimekkäistä akateemisista tutkijoista, vaikutusvaltaisista lehdistön jäsenistä ja vakiintuneista ammattilaisista koostuva suuri tuomaristo. Ehdokkaat valaisinsuunnittelusta äänestetään ennalta määrättyjen arviointikriteerien perusteella, jotta vain onnistuneimmat valaisinsuunnittelutyöt saadaan esiin. Valaisinsuunnittelukilpailun perimmäisenä tavoitteena on luoda maailmanlaajuista tietoisuutta hyvästä suunnittelusta.

(Kuva: LedStore)(Kuva: LedStore)

– Lähdimme kilpailuun, koska valtavan asiakaspalautemäärän perusteella tuote koettiin hyväksi. Arvelin, että meillä on jotain ainutlaatuista käsissämme, ja halusin kokeilla, mitä maailman johtavat suunnittelutahot ovat mieltä. Halusimme siis testata Suomessa suunnitellun led-innovaation vetovoimaisuutta. Palkinto on mielestäni osoitus siitä, että tuotteen käytännöllisyyttä ja laatua arvostetaan. Seuraavaksi etsimme reittejä Euroopan valloitukseen, Janne Halttu kertoo.

LISÄTIEDOT: LedStoren Janne Haltun voitosta englanniksi kilpailun sivuilla.
 

Yrityksen esittely:

LedStore.fi (Lamppukauppa Led Store Oy) on laadukkaan led-valaistuksen osaaja jo vuodesta 2010. Kasvava liikevaihto on noin 1 milj. euroa (v. 2022) ja luottoluokitus on AAA. Tiimissä on tällä hetkellä seitsemän henkeä. LedStore kehittää, valmistuttaa, maahantuo ja myy omaa tuotemerkkiä. Yhteistyötehtaat sijaitsevat Kiinassa.

Valaisimien merkki on LedStore. Palveluihin kuuluvat valaistussuunnittelu, mittatilaus led-valonauhavalmistus sekä valaistusasennus. Pääasialliset LedStoren asiakkaat ovat oman kodin rakentajat ja remontoijat, sekä rakentamisen, sisustuksen ja sähköalan ammattilaiset. Myynti tapahtuu verkkokaupan, jälleenmyyjien, tukkujen ja oman kivijalkamyymälän kautta. Tuotteiden kantavana ajatuksena läpi tuotelinjaston on niiden laadukas värintoisto, tuotteiden kestävyys, pitkäikäisyys ja helppo asennettavuus. Led on myös luontaisesti energiatehokas valaisija.

Verkkokauppa ja palvelut

LedStore bloggaa myös aktiivisesti ledeistä

Laaja valokuvagalleria valaistustoteutuksista


Kiinnostuitko tuotteista? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?