TAKAISIN

Mikä kuusta vaivaa? Asiantuntija vastaa

Päivitetty: 21.9.2023

Mikä ilmiö on kyseessä, kun kuusesta valuu ikään kuin sahanpurua ja sitä on paljon.

Lukijan kuva kysymykseen.Lukijan kuva kysymykseen.

Puutarhamyymälä Muhevaisen vastaus:

Kuusen kunnosta on syytä olla huolissaan, sillä näyttää siltä, että se on lahoamassa sisältä. Veikkauksemme on, että tyven vauriosta on sisään päässyt esimerkiksi muurahaispopulaatio, jonka tekosia purun valuminen on. Muurahaiset eivät kuitenkaan liene alkusyy, vaan seuraus jostain muusta, joka on tehnyt niille mahdolliseksi kaivautua puun sisälle. Mutta vaikka muurahaisia ei puun sisällä olisikaan, on puu joka tapauksessa pahoissa ongelmissa ja ilmeisesti kuolemassa.

Mikäli puu kasvaa paikassa, jossa se voi kaatuessaan aiheuttaa vaaraa, kannattaa harkita sen kaatamista saman tien tai kutsua paikallle asiantunteva arboristi arvioimaan tilannetta. On hyvä tiedostaa, että näkemyksemme perustuu kovin suppeaan tietoon, koska puun voinnista, olemuksesta tai kasvupaikan olosuhteista ei ole kuvan lisäksi mitään muuta aineistoa käytettävissä.

Puutarha.net_banneri_aster_940x250px

Onko sinulla kysyttävää?

Puutarhanhoitoon ja pihakasveihin liittyvissä kysymyksissä sinua palvelee alan asiantuntija Puutarhamyymälä Muhevainen Oy. Muistathan, että yksi kysymys per kysyjä.

Kysy uusi kysymys>>

Tuleehan sinulle jo Puutarha.netin uutiskirje?

Puutarha.net -uutiskirje toimitetaan kahdesti viikossa, suoraan sähköpostiin.

Tilaa uutiskirje


Hyödynnä myös kasvikortistoa

Kasvikortisto on yksi Puutarha.netin suosituista Jäsenpalveluista – ja jäsenyyshän on aivan ilmaista. Kasvikortistosta löytyy tietoa jo yli 1400 Suomessa menestyvästä kasvista; pihan ja puutarhan kasveista, luonnonkasveista sekä myös huonekasveista. Kortilta löytyy kasvin suomalaisen, ruotsalaisen sekä tieteellisen nimen lisäksi runsaasti tietoa, kuvia ja ohjeita kyseisestä kasvista.

Puutarha.netin Kasvikortisto onkin mainio apuväline pihan suunnittelussa, kasvien tunnistamisessa ja valinnassa – sekä hoidontarpeen määrittelyssä!

72078