TAKAISIN

Parvekekasvien talvehtiminen

Julkaistu: 30.9.2019
Monivuotisten kasvien kasvatus onnistuu myös parvekkeella: puut, pensaat ja perennat vaativat ainoastaan riittävän isot astiat. Suuri astia vetää niin paljon multaa, että kasvit pysyvät elossa talven yli, kun juuret eivät jäädy. Reilunkokoisen astian voi myös eristää styroxlevyillä tai kuplamuovilla (sisä ja/tai ulkopuolelta); ne auttavat suojaamaan juuristoa jäätymiseltä.
Lue lisää keskustelupalstalta, mitkä kasvit ovat selvinneet talven yli parvekkeella.Lue lisää keskustelupalstalta, mitkä kasvit ovat selvinneet talven yli parvekkeella.

Talvea varten (kun lehdet ovat varisseet) kasvit viedään viileään kellariin tai muuhun varastoon, joka on kuitenkin kohtuullisen valoisa, tai talvetetaan parvekkeella ruukut suojattuna. Ilman valoa talvehtivatkin kasvit voivat vahingoittua: mädäntyä, kuivua tai niihin voi iskeä home.

Ikivihreät kasvit talvetetaan parvekkeella ruukut suojattuina. Muista keväällä suojata kasvusto auringon paahteelta ja aloita kastelu ajoissa.

Säilytyspaikan lämpötilan tulisi olla noin 0 astetta. Pieni pakkanenkin sopii, jos istutusastia on riittävän iso. Jos säilytettävien kasvien multa on kovin kuivaa, niin kastele astiaa kevyesti pari kertaa talven aikana.

Parvekekasvatuksesta juttua myös Puutarha.netin Keskustelupalstalla