• Etusivu
  • Hoitotyöt

Usein kysyttyjä kysymyksiä kasvihuoneen huollosta ja käytöstä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.10.2018
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg

Mitä huoltoa kasvihuoneeni tarvitsee?

Liukuoven laakerit kannattaa öljytä vuosittain. Syksyllä, kun olet tyhjentänyt kasvihuoneen kaikesta kasvijätteestä, pese kasvihuone sisältä kuumalla vedellä ja mäntynestesaippualla. Pese kasvihuone ulkopuolelta keväisin.

Minulla on vihreärunkoinen kasvihuone, tarvitseeko sitä maalata usein?

Ei tarvitse, kasvihuoneesi runko on polttomaalattua alumiinia ja kestää vähintään kymmenen-viisitoista vuotta ilman huollon tarvetta.

Kestävätkö muoviset kennolevyt pohjoista ilmastoa?

Kestävät hyvin. Kennolevyjen materiaali on polykarbonaattia, joka on erittäin iskunkestävä ja sitkeä materiaali, ei naarmuunnu helposti ja on käytännössä särkymätön. Kennolevyn UV-suojaus kestää koko kasvihuoneen käyttöiän. Polykarbonaatti kestää lämpötiloja -100... +120°C . Liuottimia tai voimakkaita pesuaineita ei saa käyttää kennolevyjen pesuun. Kennolevyn hyvä lämmöneristyskyky tekee siitä erinomaisen materiaalin kasvihuoneisiin.

Miten suojaan kasvihuoneeni talvella?

Suosittelemme kasvihuoneen peittämistä esimerkiksi kevytpeitteellä. Tavallinen lumikuorma ei vahingoita kasvihuonetta, mutta puista tai räystäiltä tippuvat lumipaakut voivat niin tehdä. Kiristä kevytpeite huolellisesti, lepattava peite rikkoutuu helposti.

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20218_72075.jpg
Päärynät halkeilevat: miten pelastan päärynäsadon?
Minulla on 4 vuotta vanha Tsisovskaja päärynäpuu ja joka vuosi hedelmät halkeilevat kaikki. Olen lukenut että syyt voi olla liikaa vettä tai voimakas kasvu. Onko muu? Miten voisin pelastaa satoa?
202112_74018.jpg
Vieläkö kotimaista omenaa saa? Katso myös vinkit omenan käytölle
Tiesitkö, että kotimaista omenaa on saatavissa myös talvellakin? Entä mikä on suomalaisten suosikkiomena?Omena vaatii kypsyäkseen paljon lämpöä ja siksi pohjoinen sijainti voi rajoittaa omenanviljelyä jonkin verran. Omenat kasvavat kookkaiksi, kun elokuu on sopivan sateinen ja kosteutta on maassa riittävästi. Sadosta saadaan laadukas, jos ei ole kasvitauteja, kuten omenarupea tai pihlajanmarjakoita.
20168_47201.jpg
Satokausi on lyhyt Kuinka chiliä säilötään?
Sadonkorjuun aika on parhaimmillaan myös chilien kasvattajilla. Tässä vinkkejä sadon säilöntään Suomen Chiliyhdistys ry:ltä!Chilimme kantavat nyt satoa oksat notkuen punaisista, keltaisista ja vihreistä chilipaprikoista. Koko satoa emme ehdi millään nauttia tuoreeltaan, joten jollain keinolla kypsyneet herkut olisi saatava säilymään kauemmin. Suomen Chiliyhdistys ry:n edustajajaChilitarvike Oy:n omistaja Ali Hellsten kertoo meille, miten se onnistuu.(Huom! Artikkeli on vuodelta 2012. Suomen Chilitarvike Oy:n toiminta on lakannut.)
20227_78197.jpg
Oletko jo leikannut talvehtineet pelargonisi?
Talven aikana harvoiksi ja pitkiksi venähtäneet pelargonit suorastaan huutavat typistämistä, joten pistokkaita syntyy ihan itsestään. Typistetyt pelargonit haarautuvat ja tuuheutuvat kevään edetessä ja versoista lisätyt pistokkaat juurtuvat nopeasti uusiksi yksilöiksi.
202211_80012.jpg
Tuijalajin valinta ja istutus? Asiantuntija vastaa
Millainen tuija voisi menestyä aurinkoisella pihalla? Nykyisissä istutuksissa on esim. tuomia, syreeneitä ja useita monivuotisia kukkia. Paikkakunta on Suomussalmi ja vyöhyke VI-VII.
20242_83397.jpg
Kesäkuun kasvit kukkivat valkoisin kukin
Upean kirjava, puna-vihreä-valkoinen laikkuköynnös kiipeilee ylöspäin ja sen vahvasti kielolta tuoksuvat kukat tuottavat loppukesästä maukkaita, kiivin kaltaisia hedelmiä. Karun ja kuivan maan hopeahärkki puolestaan verhoaa maat ja kivimuurit sielläkin, missä vain harva muu kasvi viihtyy.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton