TAKAISIN

Pääsiäinen lähestyy - kylvä rairuoho

Päivitetty: 23.3.2020
Mikä onkaan parempi kesän merkki, kuin vastaleikatun ruohon tuoksu. Hieman vastaavan, keväisen tunteen saat koskettelemalla, maistelemalla, haistelemalla ja leikkaamalla rairuohoa. Ihanan vihreää, elävää ja tuoksuvaa ruohoa, josta nauttivat myös perheen pikku lemmikit. Esimerkkinä kerrottakoon lemmikkikanista, jonka parhaimmat riemuloikat nähtiin siinä vaiheessa, kun rairuohoastia laskettiin sen eteen! Siihen asti kun vain perheen kissat olivat saaneet herkutella tuoreella ruoholla...

VINKKI! Tänä keväänä voit vaikka piristää kylvöstäsi laittamalla joukkoon myös muita siemeniä: kauraa, ohraa tai vaikka auringonkukan siemeniä. Hauskoja voisivat olla myös herneet ja pavut!

Kuinka sitten rairuoho kylvetään?

1. Laita lautaselle tai kulhoon ohut kerros multaa. Tavallinen kukkamulta käy mainiosti. Mullan voi myös korvata talouspaperikerroksella. Kylvää voi myös pumpulin päälle tai koristehiekkaan, kunhan huolehtii kastelusta.
2. Ripottele rairuohon siemenet tiheästi mullan pinnalle. Älä säästele, jos haluat tuuhean kasvuston.

3. Taputtele siemenet kevyesti multaan kiinni, mutta älä peitä.

4. Kastele kylvös huolellisesti suihkupullolla.
5. Sijoita lautanen tai kulho lämpimään ja valoisaan paikkaan huoneessa ja kastele säännöllisesti siten, että kylvös pysyy kosteana.

Ruoho kasvaa kivaan mittaan noin viikossa.

Ruohoa leikkaamalla ja säännöllisesti kastelemalla saat vehreyttä ja ruohon tuoksua kotiisi pitkäksi aikaa!

Mmm... haistatko jo nenässäsi vasta leikatun ruohon tuoksun... ?