• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kylvöohjeet perennoille

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.12.2018
20113_24630.jpg

Taulukosta löytyvät suuntaa-antavat kylvöohjeet monivuotisille kasveille eli perennoille. Taulukon on koonnut Puutarha.netin jäsen Tarja Rantanen.

Katso koko taulukko tästä (.pdf)

Voi ladata ilmaisen Adobe Acrobat Readerin osoitteessa http://www-adobe.fi

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202211_79942.jpg
Haavan siirtoistutus? Asiantuntija vastaa
Haluan siirtää pieniä haavan taimia metsästä omaan puutarhaan. Huomasin, että löytämäni taimet ovat joko vesoja katkaistuista puista tai sitten kasvoivat isommista juurista ylöspäin. Jos otetaan pätkä tuosta juuresta mukaan, onnistuisiko siirto? Ja jos, kuinka pitkä sen juuripätkä pitaisi olla?
20214_70050.jpg
Pääsikö punkki puremaan?
Punkkeja eli puutiaisia esiintyy ympäri Suomea pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Eniten niitä on saaristoissa ja rannikolla. Punkit saattavat levittää borrelioosia ja puutiaisaivokuumeetta. Jos siis huomaat punkin iholla, poista se välittömästi.
Akkuoksasakset_katkaisu
Akkuoksasakset helpottavat oksien katkaisua
Puiden hoidossa oksien katkaisu saattaa asettaa haasteita – korkealla hankalissa paikoissa sijaitsevat oksat pitäisi pystyä katkaisemaan turvallisesti. Onneksi tähän on tarjolla helppo ratkaisu. Oksien karsinta hoituu nyt vaivattomasti uusilla akkuoksasaksilla. Sähkökäyttöinen tehokas leikkuumekanismi tekee työskentelystä miellyttävää ja hoituu maasta käsin hyvän ulottuman ansiosta.
202211_79939.jpg
Korallikanukan alasleikkaus? Asiantuntija vastaa
Kasvukausi alkoi ja korallikanukkapensaat ovatkin lähes pystyynkuolleita. Muutamassa oksassa on lehtiä, muuten oksat ovat paljaat. Voiko pensaille tehdä enää tämän kesän nimissä mitään? Alasleikkaus olisi pitänyt tehdä ilmeisesti jo ennen kasvukauden alkua. Viime kesänä pensaat olivat aivan hyvinvoivia. Annanko niiden olla ja leikkaan ensi keväänä kaikki oksat pois vai voiko sen tehdä vielä tämän kesän aikana? Vai onko pensaat nyt menetetty? Ne ovat olleet paikallaan noin 8 vuotta ja aiemmin on poistettu vain kuolleita oksia.
20084_10506.jpg
Uutta ilmettä pihaan puutuotteilla
Olet varmaan silloin tällöin pysähtynyt katselemaan pihaasi. Olisiko tänä kesänä aika toteuttaa suunnitelmia ja haaveita? Rakennatpa sitten uutta tai korjaat vanhaa, Finnforestin laajasta piharakentamisen tuoteperheestä löytyy monenlaisia ratkaisuja omatoimirakentajalle.Suunnittele uusi, viihtyisä pihasi huolella ja käytä rohkeasti mielikuvitusta piharakenteiden suunnittelussa! Hauskinta puutarhasuunnitelmassa on se, että saa ideoita yksilöllisiä ratkaisuja – muotoja, materiaaleja, eri korkuisia rakennelmia – juuri sopivaa omaan puutarhaan.
Bosch akkupainepesuri
Kannettava akkupainepesuri piha-alueiden ja kalusteiden puhdistukseen
Painepesuri on ehdoton puhdistusväline pinttyneen lian ja kuran nopeaan puhdistamiseen. Paineellinen vesi poistaa tehokkaasti epäpuhtaudet lähes mistä tahansa pinnasta. Painepesuria voi myös käyttää paikasta riippumatta. Uusi akkukäyttöinen Bosch UniversalAquatak 36V-100-painepesuri on helppo ottaa mukaan kohteeseen ja käyttää ilman virtajohdon kytkentää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton