TAKAISIN

Todellista kierrätystä oksasilppurin avulla

Julkaistu: 9.9.2019

Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia, lehtiä ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi käyttää puutarhassa sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.

Aiemmin erilaiset materiaalit on pitänyt erotella; karkea puumainen materiaali ja vihreä sekä pehmeä materiaali on silputtu erikseen. Boschin innovatiivinen Turbine Cut -leikkuujärjestelmä soveltuu kaikenlaiselle puutarhasta saatavalle materiaalille. TC-oksasilppurit nostavat silppuamisen helppouden uudelle tasolle!

 

Alhainen melutaso – miellyttävä työskentely-ympäristö

Omenapuiden, vanhojen pensaiden ja piikikkäiden oksien silppuamiseen soveltuvat parhaiten perinteiset murskaavat oksasilppurit. Niissä ratkaisee moottorin teho. Kaikissa perinteisissä murskaavissa Bosch-oksasilppureissa on tehokkaat ja hiljaiset "High-Power"-moottorit korkeine vääntömomentteineen. Kuulosuojia ei tarvita, koska laitteet ovat erittäin hiljaisia, josta osoituksena ne on palkittu "Blauen Engel" (Sininen enkeli) -palkinnolla. Ne vetävät oksat automaattisesti sisään ja murskaavat ne optimaalisesti.

Nopea silppuamiskyky

Monipuolinen AXT 25 TC -oksasilppuri on varustettu Turbine-Cut -järjestelmällä, joka takaa materiaalin huippunopean ja jumittumattoman syötön. Sen vahvat terät takaavat jopa 230 kg/h silppuamistehon ja ne hakettavat vaivattomasti jopa 45 mm:n vahvuiset oksat. Laite on hiljainen ja erittäin miellyttävä käyttää.


 

Tekniset tiedot:

  • Moottorin teho: 2.500 W
  • Leikkuujärjestelmä: turbiini
  • Leikkuukapasiteetti: maks. Ø 4,5 cm
  • Vääntömomentti: 650 Nm
  • Leikkuunopeus: 41 1/min
  • Materiaalin läpimeno: 230 kg/h
  • Koneen paino: 30,5 kg
  • Kokoojasäiliö: 53 l

Tilaa kaupasta!

Mahtuu pieneen tilaan

Irrotettavan täyttösuppilon ansiosta laite mahtuu 30 % pienempään säilytystilaan aiempaan malliin verrattuna. Tämän kätevän ja tehokkaan silppurin säilytyskorkeus on vain 67 cm. Käytännöllinen kokoojasäiliö 53 l kerää silputun materiaalin.

 

Kuivikkeeksi ja katteeksi

Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena. Kate pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.


Näin oksasilppuri toimii - Katso video!