TAKAISIN

Tehokasta kierrätystä kovalle ja pehmeälle puutarhamateriaalille

Julkaistu: 6.9.2023

Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia, lehtiä ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppurin avulla niitä voi helposti hyödyntää ja käyttää puutarhassa sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.

Aiemmin erilaiset materiaalit on pitänyt erotella; karkea puumainen materiaali ja vihreä sekä pehmeä materiaali on silputtu erikseen. Innovatiivinen Turbine Cut -leikkuujärjestelmä soveltuu kaikenlaiselle puutarhasta saatavalle materiaalille. Sen ainutlaatuiset terät käsittelevät sekä kovan että pehmeän puutarhamateriaalin. Bosch TC-oksasilppurit nostavat silppuamisen helppouden uudelle tasolle!

 

nopeasti-vetaevae-taeyttoesuppilo

Alhainen melutaso – miellyttävä työskentely-ympäristö

Omenapuiden, vanhojen pensaiden ja piikikkäiden oksien silppuamiseen soveltuvat parhaiten murskaavat oksasilppurit. Niissä ratkaisee moottorin teho. Kaikissa Bosch-oksasilppureissa on tehokkaat ja hiljaiset "High-Power"-moottorit korkeine vääntömomentteineen. Kuulosuojia ei tarvita, koska laitteet ovat erittäin hiljaisia ääntä vaimentavan rakenteen ansiosta.

Automaattinen pikasyöttösuppilo vetää oksat tasaisesti leikkuujärjestelmään ja silppuaa ne optimaalisesti. Kätevä syöttölapio mahdollistaa pehmeämpien materiaalien turvallisen ohjaamisen ja sopii erityisen hyvin piikkisten risujen käsittelyyn.

Nopea silppuamiskyky

Monipuolinen AXT 25 TC -oksasilppuri on varustettu Turbine-Cut -järjestelmällä, joka takaa materiaalin huippunopean ja jumittumattoman syötön. Sen vahvat terät ja hiiliharjaton 2 500 watin induktiomoottori takaavat jopa 230 kg/h silppuamistehon ja ne hakettavat vaivattomasti jopa 45 mm:n vahvuiset oksat. Laite on hiljainen ja erittäin miellyttävä käyttää.

Tekniset tiedot:

  • Moottorin teho: 2.500 W
  • Leikkuujärjestelmä: turbiini
  • Leikkuukapasiteetti: maks. Ø 4,5 cm
  • Vääntömomentti: 650 Nm
  • Leikkuunopeus: 41 1/min
  • Materiaalin läpimeno: 230 kg/h
  • Koneen paino: 30,5 kg
  • Kokoojasäiliö: 53 l
oksasilppuri_AXT_25_TC

Mahtuu pieneen tilaan

Irrotettavan syöttötorven ansiosta laite mahtuu 30 % pienempään säilytystilaan aiempaan malliin verrattuna. Tämän kätevän ja tehokkaan silppurin säilytyskorkeus on vain 67 cm. Käytännöllinen 53 litran kokoojasäiliö kerää silputun materiaalin.

 

kompakti-saeilytyskoko

Kuivikkeeksi ja katteeksi

Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena. Kate pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.