TAKAISIN

Trimmerin käyttöohjeet

Julkaistu: 7.7.2019

Hankin trimmerin ja reippaana kierrättäjänä vein pakkauksen keräykseen - ohjeineen päivineen. Voitteko antaa nopeat käyttö- ja huolto-ohjeet?

Tarkat merkkikohtaiset käyttö- ja huolto-ohjeet saa varmasti myös suoraan laitteen myyneestä liikkeestä tai vaikka valmistajan kotisivuilta. Esimerkiksi Boschin valmistamista tuotteista voit kätevästi ladata PDF -muodossa olevat ohjeet suoraan Boschin kotisivuilta. Näiden seuraavien ohjeiden pohjana on käytetty Bosch ART 23 - 25 -trimmerisarjan käyttöohjetta:
Kokoonpano
Älä liitä laitetta pistorasiaan, ennen kuin se on täysin koottu. Noudata huolellisesti valmistajan antamia kokoamisohjeita.

Leikkuu
  • Poista kivet, irtonaiset puukappaleet ja muut esineet leikattavalta alueelta.
  • Leikkaa varovasti puiden ja pensaiden ympäriltä, ettei lanka vahingoita runkoja.
  • Viimeistelyleikkurin poiskytkennän jälkeen leikkuulanka liikkuu vielä muutamia sekunteja. Odota langan pysähtymistä ennen uudelleenkäynnistystä.
  • Älä pysäytä ja käynnistä uudelleen nopeasti peräkkäin.

Lisänauhan syöttö tai lankakelan vaihtaminen
Pyörivä nauha voi kulua tai katketa - tai loppua kokonaan. Huomaat sen siitä, että moottori pyörii kuormittamattomana eikä laite leikkaa ruohoa. Joissakin malleissa lankaa on syötettävä lisää käsin, joissakin sitä saadaan maata vasten painamalla lisää näkyviin. Lankakelan vaihtaminen tai sen täyttäminen vaihtelee hieman mallista riippuen.
Muista irroittaa pistotulppa seinästä ennen koneeseen kohdistuvia töitä.

Leikkuun jälkeen / säilytys
Puhdista laitteen ulkopinta perusteellisesti pehmeällä harjalla tai rievulla. Älä käytä vettä, äläkä liuotin- tai kiillotusaineita. Poista kaikki tarttunut ruoho ja hiukkaset - etenkin tuuletusaukoista. Aseta laite kyljelleen ja puhdista suojus sisäpuolelta. Poista tiukat ruohokertymät puu- tai muovipalasella.

Muista irroittaa pistotulppa seinästä ennen laitteen varastointia.

Mikäli laite ei toimi
Ellei vianetsintätaulukosta ole apua, niin ota yhteyttä valmistajan huoltoon.
Vianetsintätaulukko Bosch ART 23 ja 24 -malleihin.Vianetsintätaulukko Bosch ART 23 ja 24 -malleihin.