• Etusivu
 • Rakentaminen

Etanadynamiitillä eroon kivistä ja kallioista

Rakentajan toimitus
Päivitetty 04.06.2021
20207_65887.jpg

Ter-Mitella voidaan myös madaltaa kiviä, jolloin niitä ei tarvitse kokonaan poistaa esimerkiksi terassia rakennettaessa.

Onko pihallasi kivi tai kallio "väärässä paikassa"? Tai vanhat betoniportaat, joista pitäisi päästä eroon? Etanadynamiitillä se onnistuu!

Ter-Mite -murtolaasti eli ns. etanadynamiitti antaa pihanomistajille ja -rakentajille mahdollisuuden suorittaa purku- ja raivaustyöt koti- ja mökkipihoilla ilman lupabyrokratiaa ja kallista ammattiapua! Menetelmällä pystytään kustannustehokkaasti, omin voimin, poistamaan pihaa rumentavat kohteet tai esim. toteuttamaan pihavajan, autotallin, terassin tms. pohjatöiden louhinnat!

Ter-Mitea on saatavilla 5 kg, 10 kg tai 20 kg pakkauksissa.
Ter-Mitea on saatavilla 5 kg, 10 kg tai 20 kg pakkauksissa.

Ter-Mite on räjäyttämistä ja muita louhintatekniikoita hienovaraisempi vaihtoehto; se sopii kalliolouhintaan ja betonirakenteiden murtamiseen myös niissä tapauksissa, joissa muut keinot eivät ympäröivien rakenteiden, turvallisuuden, säännöstöjen tai muiden olosuhteiden takia eivät tule kyseeseen. Ter-Mite on markkinoiden tehokkain kemiallinen murtolaasti!

Ter-Mite on kotimainen brändi, jota on myyty jo 13 vuotta. Sitä viedään yli 10 maahan; kaukaisimmat asiakkaat löytyvät Etelä-Amerikasta ja Afrikasta. Käyttäjinä ovat siis sekä kuluttajat (pihat, puutarhat, mökkipihat ja niiden rannat, kellarilaajennukset jne.) että ammattilaiset (erikoislouhinta vaikeissa paikoissa)!

Lue lisää

Miten Ter-Mite toimii?

Tuotteen teho perustuu kemialliseen reaktioon, joka aiheuttaa erittäin voimakkaan paisumisilmiön. Ter-Mite aiheuttaa paisuessaan merkittävän paineen, joka halkaisee kaikki suomalaiset kivilajit sekä betonityypit.

Ter-Mite on suunniteltu toimimaan hyvin Suomen olosuhteissa. Se on markkinoiden ainoa etanadynamiittituote, joka toimii myös pakkasella; sitä voidaan käyttää aina -5°C lämpötilaan asti ilman lisälämmitystä. Voit siis louhia pihallasi jo aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn!

Menetelmässä porataan rikottavaan kallioon, kiveen tai betonirakenteeseen sarja reikiä esim. Hiltillä tai muulla soveltuvalla kiviporalla. Reiät täytetään veteen sekoitetulla Ter-Mite -massalla ja kemiallisen reaktion avulla Ter-Mite muodostaa voimakkaan paineen, joka halkaisee kohteen reiästä reikään. Kun kohde on haljennut, kappaleet kuljetetaan pois; yksinkertaista.

Katso projektikuvia!

Venepaikkaa rakentamassa. Rantakivistä eroon etanadynamiitin avulla. Ensin porataan reiät...
Venepaikkaa rakentamassa. Rantakivistä eroon etanadynamiitin avulla. Ensin porataan reiät...

Mihin Ter-Mitea voidaan käyttää?

 • Kallion louhinta
 • järkäleiden pilkkominen
 • käyttökiven kontrolloitu louhiminen
 • betonirakenteiden purkaminen
 • teräsbetonirakenteiden purkaminen
 • tunnelilouhinta
 • kallioleikkaukset
 • pihojen raivaus
 • laiturien ja portaiden purku
 • sokkelien ja elementtien purku
 • jne.
Parkkipaikan laajennusta etanadynamiitin avulla.
Parkkipaikan laajennusta etanadynamiitin avulla.

Kesä on pihanrakennuksen parasta aikaa - ja nyt tiedät keinon myös kovempien rakenteiden, kivien ja kallion murtamiseen! Ter-Mitelle löytyy lukuisia käyttökohteita lähes jokaisesta pihasta ja puutarhasta - Ter-Miten käyttökohteet ovat lähes rajattomat!

Etanadynamiitti murtaa vahvimmankin!
Etanadynamiitti murtaa vahvimmankin!

Ota yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut Ter-Miten käytöstä projekteissasi, ota yhteyttä maahantuojaan tai jälleenmyyjiin - ja kysy lisää!

Dextec Oy
Puh. 040 5012829
E-mail: info@dextec.fi
www: www.ter-mite.fi

20165_46499.jpg
Info

Info

Dextec Oy on louhinta- ja purkualojen erikoistuotteita tuottava yritys. Erikoisalana ovat tärinättömän louhinnan ratkaisut, joilla työt suoritetaan ympäristöä, ympäröiviä rakenteita ja ihmisiä vaarantamatta. Tuotteita mm. Ter-Mite murtolaasti.

Isompikin keikka onnistuu etanadynamiitillä!
Isompikin keikka onnistuu etanadynamiitillä!
Isompikin keikka onnistuu etanadynamiitillä!
Isompikin keikka onnistuu etanadynamiitillä!

Kuvat:
- Juha Tontti
- Räjäytyspalvelu Sami Vainio
- Kuvat, logot, tekstit - Copyright Dextec Oy

Rakentaminen
ulkotilat
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20154_43243.jpg
Robottiruohonleikkuri tekee työt puolestasi
Boschin innovatiivinen robottiruohonleikkuri Indego pitää huolen nurmikostasi leikaten sen automaattisesti sinun nauttiessa vapaa-ajastasi. Indegon "Logicut" -järjestelmä on älykäs navigointijärjestelmä, joka kartoittaa ensin leikkuualueen ja laskee tehokkaimman reitin. Lopputuloksena on kaunis ja elinvoimainen nurmikko.
20207_65890.jpg
Etanadynamiitilla eroon kivistä ja kallioista
Jos tarvitset helpon ja edullisen tavan päästä eroon pihallasi olevasta kivestä tai kalliosta, niin silloin tarvitset Ter-Mite -murtolaastia. Se toimii hitaasti, joten se mahdollistaa purkutyön turvallisesti ja yksinkertaisesti ilman perinteistä räjäyttämistä. Eikä tarvitse pelätä räjähteen aiheuttavan lähellä oleville rakennuksille vaurioita ja sitä voidaan käyttää jopa sisätiloissa.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20238_82756.jpg
Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa
Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.
20232_80831.jpg
Pihan valaisu kestävillä ledeillä
Kevät alkaa olla valloillaan monin paikoin, eikä kunnon talvea ainakaan etelämmässä Suomea saatukaan. Pihanrakentaminen alkaa olla monelle ajankohtainen asia ainakin suunnitteluasteella, joten on hyvä aika katsahtaa pihalle ja havainnoida talviaikaan pimentoon jäävät piha-alueet. Kun asennuskausi pääsee jälleen alkamaan, on pihan sähkövetojen aika ja valaisimet voi asentaa paikoilleen.
20199_60146.jpg
Mikä led-valaisimissa maksaa - mistä laatu muodostuu?
Led-valaisimet kehittyvät jatkuvasti, ja maahantuojia ja myyjiä on useita. Miten selvitä voittajana led-viidakossa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton