• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kaikkea oppii tekemällä itse

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.05.2020
20205_64469.jpg

Kuva: Pixabay (fiiliskuva artikkeliin)

Olen 62 v. isoäiti. Kun olin 18 v. nuori rouva, minun puutarhani kasvoi nokkosta ja heinää. Asuimme vanhassa ok-talossa. Mieheni sisko, oli armoitettu alan harrastaja. Hän laittoi minulle viilipurkkiin mullan päälle kukansiemeniä, antoi ohjeet kuinka hoitaa ja milloin istuttaa maahan. Minun taimet olivat vihreitä karvoja, eikä koskaan kasvaneet!
Kun meni vuosia, rakensimme uuden talon, ja saimme laittaa pihan, jossa oli tuore multa, sain itse miettiä, mitä minnekkin laitan. Sehän osoittautui minulle sopivaksi. Siitä lähtien olen monessa eri talossa, jossa olemme asuneet, laittanut pihan aina oman näköiseksi, ne ovat olleet minusta ihanat pihat.
Kuva: Pixabay (fiiliskuva artikkeliin)
Kuva: Pixabay (fiiliskuva artikkeliin)
Nyt on kuntoni jo vähän huono, pitää olla varovainen, ettei riuhdo liikaa. Mutta 6 kasvilavaa tuottaa meille omat tillit, persiljat, lehtikaalit, sipulit, salaatit ja vähän pottuakin. Me mieheni kanssa saamme siitä ne meidän pienet tarpeet pitkälle syystalveen. Nautin kovasti. Nytkin olohuoneen pöytä on täynnä taimia, välillä ulkoilutan niitä, välillä meinaan unohtaa ne ulos ja yöpaita päällä nostelen niitä sisään... Mieli nauttii ja odottaa, korona-aika on mennyt hyvin, kun on saanut kuopsuttaa puutarhaa. Kohta kylvän kehäkukkaa ym.. Elämä on ihanaa, kun voi saada multaa kynsien alle! Parasta mielen hoitoa nyt!Mummi62
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20234_81496.jpg
Kuivakäymälä on viisaan valinta
Kuivakäymälä on hyvä ja taloudellinen vaihtoehto vesivessan tilalle. Kuivakäymälä säästää vettä ja palauttaa ravinteet takaisin puutarhan kasveille. Näin puutarha, vesistöt ja rahapussi voivat hyvin. Vessassa käynti on viihtyisää, kun ilma kiertää huonetilasta käymälälaitteen kautta ulos katolle, eikä kulkeudu huonetilaan kuten vesivessassa.
202211_80251.jpg
Mihin käyttää kriikunoita? Asiantuntija vastaa
Kriikunoita tulee meille tänä vuonna paljon. Olemme miettineet, mihin niitä voisi hyödyntää, koska esimerkiksi hillo tuntuu olevan paljon luumuhilloa happamampaa tai kitkerämpää. Myöskin olemme tehneet kriikunalikööriä, mutta maksa ei kestä näin suurta satoa. Vinkkejä tai ehdotuksia?
20149_40859.jpg
Kangasrousku
Helppo löytää ja tunnistaaKangasrousku on lähinnä mäntymetsässä tavattava asukki ja sitä kasvaa lähes joka puolella. Joskus sitä näkee sekametsissä tai suolla, mutta edellytykset kasvulle antaa mänty.Kangasrouskut kasvavat ryppäinä tai harvakseltaan, samoilla asuinsijoilla vuodesta vuoteen. Jos kesä on ollut kostea, kannattaa rouskua etsiä mäntykankailta taikka kallioilta, joilla on sammalpeite.Elo- ja syyskuu ovat parhaita keräysaikoja.Piparkakkurousku, kangassieni sekä kangasrousku ovat kaikki saman sienen eri nimiä.
202211_80105.jpg
Viikon kysymys: Mikä puu kuvassa on?
Mikä puu mahtaa olla kyseessä? Marjatkin ovat hopeiset.
202310_45587.jpg
Kaktukset viehättävät piikeistään huolimatta
Kaktussukuja löytyy jopa 150 ja niistä tuhansia lajeja sekä lajikkeita. Alun perin kaikki kaktukset ovat kotoisin Amerikasta. Kaktukset ovat monivuotisia mehikasveja. Suurimmalla osalla lehdet ovat muuntuneet piikeiksi, kukat ovat heleän värisiä ja suuria. Kaktukset voidaan jakaa kahteen ryhmään: aavikkokaktuksiin ja sademetsissä asuviin lajeihin.
202112_74209.jpg
"Nuku, tee työtä, käy lenkillä, toista"
Covid-19, tutummin koronavirus, on koetellut maailmaa kahden vuoden ajan. Tauti saapui Suomeen alkuvuodesta 2020. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura keräsi toistamiseen muistoja korona-ajasta vuosi ensimmäisten rajoitusten asettamisen jälkeen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton