• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kauniit kranssit ja koristeet

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.11.2013
1861_655332890_2011102485925.jpg

Kirkkonummen Jorvaksessa sijaitsevan Puutarhaliike Reimanin ammattitaitoinen henkilökunta valmistaa koristeita ja kransseja, joista kelpaa ottaa mallia!

1861_655332890_2011102485936.jpg

Ole sinäkin luova ja rohkea - ja päästä mielikuvitus valloilleen! Luonnonmateriaaleja hyödyntämällä pääset jo pitkälle, mutta täydentää voit toki nauhoilla, askartelutarvikkeilla, valosarjoilla jne.

Kranssien lisäksi voit valmistaa myös palloja, kelloja, köynnöksiä - tai vaikka sydämiä kuten Reimanilla!

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202211_80097.jpg
Mikä kesäkukka? Asiantuntija vastaa
En muista tämän valkoisen kesäkukan nimeä? Tuoksuu hyvälle. Rankkasade kaatoi ja kukat lähti pahasti, onko mitään tehtävissä? Voiko esim. leikata eli uudistuisiko vielä?Toinen kysymys: Kukkiiko laventeli vielä, jos poistan kaikki ylikukkineet kukat?
202310_83279.jpg
Pihasuunnitelmalla voi säästää rahaa
Pihasuunnittelija ottaa huomioon asiakkaan toiveet, jotka onkin hyvä kirjata etukäteen paperille. Toiveet voivat koskea yleisiä toimintoja, esimerkiksi pyykinkuivaustelinettä ja sen paikkaa, oleskelutilan kokoa, trampoliinin maisemointia tai vaikka yksittäisiä kasvitoiveita. Ammattilainen löytää ratkaisun pihan ongelmakohtiinkin, koska hän törmää niihin säännöllisesti ja ne kuuluvat työnkuvaan. Hän osaa tuoda esille pihan hyvät puolet ja löytää parhaat tavat korjata tai piilottaa huonot puolet. Hän sovittaa pihan ja rakennukset kokonaisuudeksi, jossa mikään osatekijä ei nouse kohtuuttomasti esille tai jää kokonaan huomiotta. Tietysti hän myös tuntee Suomessa menestyvät kasvit ja niiden kasvupaikkavaatimukset. Kun kaikki pihan hankinnat on suunniteltu huolellisesti, ei tule tehtyä harkitsemattomia heräteostoksia, jotka tulevat usein yllättävänkin kalliiksi…
201911_61370.jpg
Juurevasti joulukauteen
Juuresten kulutusluvut ovat hienoisessa kasvussa kaiken aikaa, mutta joulukausi muodostaa selkeän piikin, jopa neljänneksen koko vuoden kulutuksesta. Tasaisesti koko vuodelle jaettuna juuresten kulutusluku on kuitenkin vain neljänneskilon verran viikossa henkeä kohden. Koko laajan juuressuvun käytön lisäämisessä on reilusti varaa siinäkin mielessä, että kasvisten kokonaiskulutuksesta juurekset edustavat noin viidennestä.
20209_66575.jpg
7 tärkeää asiaa puutarhan syyshuollosta
Miten lisätä syyskukkien kukintaa, nurmikon hyvinvointia ja jopa ensi vuoden kukintaa sekä sadon määrää? Lue vinkit puutarhaan syyshuoltoon.
202211_79945.jpg
Tuntematon viherkasvi? Asiantuntija vastaa
Mikä viherkasvi? Ostin taimen marketista. Ruukussa oli nimenä Pteris cretica. Ei vastaa kuvauksia, ei varmaankaan ole mikään saniainen. Lehti on täysikasvuisena kova, noin 20 cm, varreltaan karvainen. Osa lehdistä aivan eri muotoisia, pieniä. Nousevat nystyistä juurakossa. Lehdissä ei itiöpesäkkeitä.Millaiset hoito-ohjeet? Olen kokeillut kuivahkoa ja kosteaa multaa, mutta lehdet käpristyvät. Millainen kasvualusta olisi sopiva? Sietääkö kalkkipitoista vettä? Entä valo- ja lämpöolosuhteet?Haluaisin tämän menestyvän, koska lehdet ovat todella kauniit, tumman vihreät, himmeän kiiltävät.
20194_57160.jpg
Kasvilava vanhaan malliin
Ympäristöystävällinen puunhoitomenetelmä, joka tekee puun pinnasta myös kestävän hopeanharmaan sävyn lisäksi. Ilman biosidejä (myrkkyjä) kehitetty Sioo:x kestää sekä suojaa jopa 10 vuotta. Käsittelyllä ehkäistään lisäksi tikkuuntumista ja halkeilua.Jalan alla käsitelty pinta tuntuu miellyttävältä, pehmeältä ja tiiviiltä. Tasaisen harmaa värisävy miellyttää myös silmää. Vanha ja harmaa pinta on nostalginen ja kaunis.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton