• Etusivu
  • Talo

Miksi terassilasitus?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 26.02.2019Päivitetty 04.03.2019
20192_56429.jpg

Terassilasitus tuo arkeen uudenlaista mukavuutta ja pidentää terassin käyttöaikaa usealla kuukaudella. Lasitettu terassi toimii olohuoneen jatkeena ja tuo lisätilaa ruokailuhetkiin sekä illanviettoihin. Lasitus pitää lumen, vesisateen sekä siite- ja katupölyn loitolla ja suojaa myös terassin rakenteita ja kalusteita. Terassi toimii talvella hyvänä säilytyspaikkana, eikä lasituksen myötä tuuli pääse viilentämään sisätiloja. Lasiterassi vaikuttaa positiivisesti myös asunnon arvoon.

90 % Lumonin asiakkaista on käyttänyt terassiaan
ajateltua enemmän hankittuaan terassilasituksen.

Korista terassi kukkasin

Tähän aikaan vuodesta asennettu lasiterassi palvelee heti auringon ensisäteiden lämmittäessä. Pääset nauttimaan kevättalvella asennetulle lasiterassille pitenevistä päivistä ja ottamaan varaslähdön kevät- ja kesäkukkien istutukseen.

Kevätkasveja kannattaa hyödyntää osana terassin sisustusta. Etenkin narsissien, murattien ja erilaisten rungollisten puiden aika on nyt.

Innokkaimman viherpeukalon kannattaa aloittaa kevään istutukset sipulikasveilla – puskevathan ne luonnossakin ensimmäisinä mullasta kohti valoa. Sipulikasvit viihtyvät lasiterassilla mainiosti, vaikka ulkona lämpötila kävisikin hieman pakkasen puolella. Narsissit ja muut sipulikasvit jaksavat kukkia viileässä säässä vähäisellä hoidolla pitkään. Sipulikasveille kannattaa antaa vettä ja vähän lannoitetta vasta lämpötilojen noustessa selvästi plussan puolelle.

Innokkaimman viherpeukalon kannattaa aloittaa kevään istutukset sipulikasveilla
20192_56485.jpg
20192_56427.jpg

Valon ja lämmön lisääntyessä on aika istuttaa orvokit. Orvokitkin kestävät jopa parin asteen pakkasta. Kesän juhlahumuun on helppo luoda tunnelmaa ruusujen lisäksi pelargonioilla tai miljoonakelloilla. Jos kevät ja kesä ovat kovin aurinkoisia, kannattaa lasitetulle terassille harkita kaihtimia. Suora auringonpaiste vaikuttaa kasveihin voimakkaammin lasitetussa tilassa. Myös suihkulähde tai ilmankostutin ovat oivia apureita hyvien olosuhteiden luomisessa terassikasveille.

Kätevintä on istuttaa kasvit ruukkuihin, joita voi tarvittaessa siirrellä. Tavallinen virhe on valita liian pieniä ruukkuja ja kasveja, jotka täyttävät nopeasti lattiat ja pöydät, siksi terassitilaa on hyvä miettiä myös korkeussuunnassa. Voisiko kattoon laittaa roikkuvia kasveja? Entä miltä näyttäisi muutama korkeampi ruukku tai rungollinen laakeripuu?

Lisää ideoita pihapiiriin ja terassin laittoon

20192_56428.jpg

Lasitettu terassi tuo viihtyisää lisätilaa kotijuhliin

Kevät ja kesä ovat kotona järjestettävien juhlien aikaa. Kesäjuhlien sesonki alkaa vapusta, seuraavaksi juhlitaan koulunsa päättäviä sekä ylioppilaita. Tulossa on myös juhannusjuhlia, häitä, grillibileitä, syntymäpäiviä, sukujuhlia sekä illanistujaisia ystävien kanssa. Aina on aihetta juhlaan. Vielä, kun puitteet ovat kohdallaan, mikään ei voi vesittää juhlamieltä. Ei edes sade, siitä pitää huolen lasitettu terassi, jonka suojassa juhlat onnistuvat kelissä kuin kelissä. Jos sisätiloissa tuntuu ahtaalta, terassista saa erinomaisesti lisätilaa kotijuhlien järjestämiseen.

20192_56432.jpg
Huomio

Huomio

Lasiterassi kannattaa hankkia hyvissä ajoin

Kiinnostuitko lasitetusta terassista? Sen hankintaa ei kannata lykätä, sillä lasitoimittajien kiireisin aika alkaa keväästä. Ole siis ajoissa liikkeellä, jotta vältät sesongin aiheuttaman asennusruuhkan. Lasiterassi on mahdollista hankkia myös edullisella Lumon-rahoituksella.

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
parvekkeet
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20184_52728.jpg
Vinkit mökkeilijälle terassilasien hankintaan
Mökkikaudesta nautitaan vuosittain, kuka lyhyempään, kuka pidempään. Mieleen pulpahtelee ajatuksia, mitä kaikkea mökillä pitäisikään tehdä tai miten mökkielämästä tekisi vieläkin mukavampaa. Onko mielessä esimerkiksi mökkiterassin lasittaminen? Lasitetun terassin ei nimittäin tarvitse olla pelkästään omakoti- tai rivitaloasumisen luksusta. Lasitettu terassi tuo lisää viihtyvyyttä ja asumismukavuutta myös mökille tai vapaa-ajan asunnolle ja mahdollistaa ihanasta kesämökistä nauttimisen kaikkina vuodenaikoina.
20219_72292.jpg
Syyskasvien loistoa ja syksyistä tunnelmaa lasiterassilla
Monien kesäkukkien väriloisto alkaa olla jo hiipumassa, vaikka niistä ei millään haluaisi luopua. Poikkeuksen tekevät esimerkiksi hortensia ja pelargonia, jotka viihtyvät viileämmässä ilmassa ja ajoittavatkin upeimman kukkimisensa juuri syksyyn. Kesäkukkien kanssa ei kannata katsella kalenteria. Hyvissä olosuhteissa, varsinkin lasitetulla terassilla tai parvekkeella suojassa tuulelta ja sateelta, ne säilyvät elinvoimaisina jopa loka-marraskuulle.
20223_77333.jpg
Kesäköynnökset peittävät, roikkuvat ja kiipeävät!
Suomen kesäsää muuttuu nopeasti. Jos tänään paistaa aurinko kirkkaalta taivaalta, seuraava päivä saattaakin olla sateinen ja jopa rakeinen. Kuten kesäkalusteita, myös kesäkukkia voi suojata vaihtelevilta ja arvaamattomilta sääoloilta lasitetulla terassilla. Se antaa kasveille tarvittaessa suojaa tuulelta, sateelta ja suoralta auringonpaisteelta.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
202011_61817.jpg
Onko terassinne tyhjillään läpi talven? Entä jos terassikausi jatkuisi läpi vuoden?
Syksyn myötä terassikalusteet on monessa kodissa viety suojaan, sillä Suomen talvi ei tunne armoa niitä kohtaan. Terassi hautautuu lumen alle odottamaan seuraavaa kesää ja parempia terassikelejä. Mitäpä, jos kalusteita ei tarvitsisikaan kuljettaa varastoon, vaan ne voisivat olla terassilla läpi talven? Samalla terassista voisi sisustaa tunnelmallisen talvihuoneen, jossa nauttia kupillisen kuumaa sinisen hetken aikaan huopien lämmössä kynttilöiden keskellä.
Lumon lasiterassi Espoo 1
Näin hankit terassilasituksen
Lumon terassilasituksen hankinta on todella helppoa. Lumon hoitaa koko prosessin aina suunnittelusta asennukseen niin, että sinulle jää vain pohdittavaksi, mihin kaikkeen aiot käyttää uutta lisätilaasi. Varaamalla Lumonilta maksuttoman suunnittelukäynnin, asiantuntijat suunnittelevat lasituksen kanssasi tarpeidesi mukaiseksi, ottaa tarvittavat mitat terassisuunnitelmaa varten ja laatii sinulle tarjouksen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton