• Etusivu
  • Piha

Muurikivillä voit luoda pihallesi toiminnallisia alueita

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.04.2021
20213_69590.jpg

Pihoja on erilaisia ja kahta täysin samanlaista pihaa ei oikeastaan edes ole. Piha voi olla suuri, pieni, tasainen tai siinä voi olla suuriakin korkeuseroja. Koosta riippumatta, toimiva piha kaipaa suunnitelmallista alueiden jakamista esimerkiksi erilaisten pihan pinnoitteiden avulla. Muurikivillä voi hallita pihan korkeuseroja tai tasaisella piha-alueella muurikivien avulla voit luoda korkeuseroja. Muurikivet myös tekevät pihasta näyttävän, mielenkiintoisen ja turvallisen.

Muurilla on monia mahdollisuuksia

Muurikivirakentamisessa on monenlaisia mahdollisuuksia. Mieti, mitä kaikkea pihallesi haluaisit ja millaisia mahdollisuuksia pihasi tarjoaa. Käytä mielikuvitusta ja suunnittele. Ainahan voi myös pyytää ammattilaista avuksi niin suunnitteluun, ideointiin kuin rakentamiseenkin.

- Haasteellinen rinnepiha muotoutuu erilaisten muurien avulla näyttäväksi puutarhaksi ja toimivaksi oleskelupaikaksi. Muuri voidaan rakentaa suoraksi tai kaarevaksi pihan edellytysten mukaan.

- Rinnetonteille on tyypillistä tontin suuret korkeuserot ja tästä syystä rinnettä rajaaviin rakenteisiin kohdistuva maanpaine. Muurilla voidaan tukea pengerretty maa paikoilleen ja porrastaa rinteet toimivaksi ja turvalliseksi pihaksi.

- Muurilla voi parantaa myös tasamaatontin ilmettä. Muurikivistä rakennetut korotetut istutusalustat antavat kasveille riittävän multatilan, ellei pihan rakenne mahdollista syvän kasvualustan kaivamista.

- Muuriin integroidut valaisimet luovat näköä ja turvaa pimeään aikaan liikuttaessa. Ne täydentävät tyylikkäästi pihan valaistuskokonaisuutta.

20213_69591.jpg
Muuriin voidaan asentaa myös valaisimia.
Muuriin voidaan asentaa myös valaisimia.

Kevään pihaviikot alkavat - etuhinnat 30.6. asti

Tuotteita on rajoitettu erä. Tarjoukset voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää tai 30.6. asti.

20213_69602.jpg
https://www.lammi.fi/piha/pihaviikot?utm_source=puutarha.net&utm_medium=content&utm_campaign=partnership

Vinkkejä muurin rakentamiseen

Muurikivistä rakentaminen muistuttaa legopalikoilla rakentamista. Aina voi palkata ammattilaisen avuksi, mutta toteutus onnistuu kyllä omin avuinkin. On kuitenkin hyvä huomioida muutama asia hyvissä ajoin ennen rakentamisen alkua. Muurin kestävyyden kannalta pohjan routimattomuus on tärkeää. Korkeissa muureissa tarvitaan valetun anturan. Käyttötarkoitus määrittää pohjatöiden laajuuden. Lisäksi pitää miettiä pihavalaistus ja sopiva kiven väri. Etenkin ahtailla tonteilla on suunniteltava myös tarvittava tila vaiheittain sekä logistiikka.

Muurikivipari
Muurikivipari
Kansikivipari
Kansikivipari

Maria Itkonen Pihavisio Oy:stä on kokenut suomalaisten omakotipihojen suunnittelija. Lue hänen ajatuksensa muurikiven käytöstä ja lue hänen vinkkinsä suunnittelusta ja toteutuksesta. Samalla voit osallistua myös kilpailuun.

20213_69592.jpg
https://www.lammi.fi/piha/pihaviikot?utm_source=puutarha.net&utm_medium=content&utm_campaign=partnership
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20206_65068.jpg
Avomaavihannesten tuotanto ja sadonkorjuu turvattava
PUUTARHALIITTO RY TIEDOTTAA: KAUSITYÖNTEKIJÖIDEN OSAAMINEN, SITOUTUMINEN JA JAKSAMINEN RATKAISEVAT ONNISTUMISEN!
20236_82346.jpg
Siistit ja ekologiset kuivakäymälät
Nykyaikainen kuivakäymälä soveltuu sekä sisä- että ulkokäymäläksi mökille tai vakituiselle asunnolle. Kuivakäymälä on ympäristön ystävän valinta, sillä se ei tuhlaa puhdasta vettä eikä tuota jätevesiä puhdistettavaksi. Hyvällä kuivakäymälälaitteella voi parantaa myös vanhan käymälän käyttömukavuutta.Hyvin suunniteltu kuivakäymälä on siisti, hajuton, helppo tyhjentää ja ennen kaikkea mukava käyttää. Käymälän huolellinen valinta ja oikeat asennusratkaisut varmistavat sen moitteettoman toiminnan ja käyttömukavuuden.
202112_74017.jpg
Istuta jouluruususi ulos
Jouluruusu (Helleborus niger) on herkän kaunis, joulun aikaan kukkiva perenna. Se on viime vuosina nostanut jälleen suosiotaan joulukukkana; se on kenties hieman arvokkaampi, mutta helppohoitoinen ja ilahduttaa pitkään.
20206_65163.jpg
Päivitä juhannustaikasi!
Wanha kansa on perinteisesti käyttänyt juhannusyön tunnit naimaonnen lisäämiseen erinäisten taikojen avulla. Harvan kerrostalon pihalta löytää nykyään kaivoa, saati että jokaisen omakotitaloalueen liepeiltä löytyisi yhdeksen yrtin peltoa. On siis korkea aika tuoda taiat teknologiaa vastaavalle tasolle.
202310_79683.jpg
Suojaa kasvit jäniksiltä ja rusakoilta
Jänikset ja rusakot käyvät mielellään hakemassa itselleen pientä naposteltavaa omenapuun oksista sekä puun kuoresta, etenkin talviseen aikaan, kun ruoka on vähissä. Siitä alkaakin jännitysnäytelmä, selviääkö puu näistä hämärään aikaan tapahtuvista salaisista ruokailuhetkistä. Miten pihan puut ja pensaat kannattaisi suojata, jotta keväällä ei tarvitsisi jännittää niiden selviytymistä?
20136_35389.jpg
Matalat perennat maata peittämään
Matalat, monivuotiset perennakasvit ovat monikäyttöisiä, peittäviä ja usein nopeakasvuisiakin vaihtoehtoja puiden, pensaiden ja köynnösten alustoille, istutuksia reunustamaan ja maanpintaa kattamaan tai vaikkapa ruukkuihin kukoistamaan!Seuraavissa luetteloissa on matalia, alle 25 cm:n perennoja eri valo-olosuhteiden mukaan jaoteltuna. Monet lajit viihtyvät valo-olosuhteiltaan vaihtelevissakin paikoissa, joten ne esiintyvät kenties useammassakin listassa. Luettelot eivät myöskään ole täysin kattavat, vaan matalakasvuisia perennoja löytyy paljon enemmänkin ja lisäsentit tuovat listaan lisää pituutta. Maanpeitekasveiksi soveltuvat myös yksi- ja monivuotiset köynnökset sekä matalimmat pensaatkin eli valinnanvaraa varmasti löytyy kaikenlaisiin kohteisiin. Esimerkiksi alle 30 cm:n perennoja löytyy Puutarha.netin Kasvikortistosta151 kpl – alle 40 cm:n kasveja löytyy jo yli 300 erilaista!Lisätietoa Suomessa menestyvistä kasveista löydät Puutarha.netin Kasvikortistosta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton