• Etusivu
  • Hoitotyöt

Syksy on hyvä aika istuttaa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.08.2016
200910_19114.jpg

Yöt ovat jo viilenneet ja syksyiset tuulet puhaltelevat, mutta syysistutuskausi jatkuu niin kauan kuin maa on sula.

Syksy on hyvää aikaa istuttaa uusia kasveja pihaan. Lehtipuita ja pensaita voi istuttaa niin kauan kuin maa on sula. Etelässä maa on sula yleensä marraskuulle asti ja pohjoisemmassa lokakuun puoliväliin. Maa on siis lämmin vielä pitkään ja myös syksyn kosteus helpottaa taimien juurtumista ja kasvuunlähtöä. Syksyllä istutetut taimet lähtevät keväällä nopeasti kasvuun heti ilmojen lämmetessä ja valon lisääntyessä sekä hyödyntävät mainiosti kevätkosteuden.

Erityisen suositeltavaa syysistutus on havukasveille, sillä ne ovat herkkiä kuivumiselle. Istuta havut jo elo-syyskuussa, jotta ne ehtivät aloittaa juurtumisen ennen pakkasten tuloa.

Myynnissä olevat havukasvit ovat useimmiten säkkipaakkutaimia. Juuripaakkua pitää koossa yleensä muoviverkko tai säkkikangas, vaikka juuristo ei vielä olisikaan kasvanut koko multapaakun laajuuteen. Säkkipaakkutaimia voidaan istuttaa koko kasvukauden ajan. Hitaasti maatuva säkki poistetaan varovasti, kun taimi on paikallaan istutuskuopassa. Paakkutaimea kannattaa kastella tulevana keväänä, mikäli se on istutettu kovin myöhään syksyllä.

Istuta myös perennat ajoissa

Myös perennat eli puutarhan monivuotiset, ruohovartiset kasvit, kannattaa istuttaa ajoissa, jotta ne ehtivät hyvin juurtumaan uuteen kasvualustaansa. Syksy on hyvää aikaa myös jakaa vanhat yksilöt ja siistiä sekä uudistaa perennaryhmiä!

Tervetuloa taimiostoksille!

Pukinmäen puutarha - rakkaudella kasvatettuja kasveja

Oulunkylän ja Pukinmäen rajalla, Vantaanjoen rannalla sijaitseva perheyritys, jonka kattavasta valikoimasta löytyy monivuotisten puutarhakasvien lisäksi runsaasti leikko- ja ruukkukukkia sekä kukkasipuleita. Ruusubegoniat, atsaleat ja syklaamit sekä kesäkukat ja amppelikasvit on kasvatettu rakkaudella omassa puutarhassa. Myös osa perennoista on omaa tuotantoa - kuten syyskasveista hopealangat, hopeayrtit, muratit ja koristekaalitkin.

Pukinmäen puutarha
Pukinmäen puutarha

Osoite: Isonpellontie 2, 00720 Helsinki
Puhelin: 09 385 2817

Kotisivu: www.pukinmaenpuutarha.fi

Avoinna ympäri vuoden - viikon jokaisena päivänä.
Arkisin 9.00-19.00,
La 9.00-18.00 ja Su 9.00-16.00
Juhlapyhinä ja niiden aattoina poikkeavat aukioloajat löydät myymälästä sekä sivustoltamme.

Puutarhaliike Reiman - asiantuntevaa apua ja laatutaimia

Puutarhaliike Reimanin ammattitaitoiset puutarhurit ovat apunasi niin kasvien valinnassa kuin istutusten suunnittelussakin. He antavat neuvoja ja opastavat, jotta asiakas kokee varmasti onnistumisen iloa.

Monipuolinen ja palveleva puutarhaliike Reiman sijaitsee moottoritie 51 varrella Jorvaksen liittymässä; noin 25 km Helsingistä länteen. Osoite: Torhemintie 1. Puhelin: 010 4248100.

Puutarhaliike Reiman
Puutarhaliike Reiman

Syksy on hyvää istutusaikaa ja meillä on mistä valita! Löydät meiltä puutarhaasi upeat valikoimat laadukkaita ja hyvin hoidettuja astiataimia; puita, pensaita, perennoja, havukasveja, alppiruusuja, ruusuja, köynnöksiä, kukkasipuleita yms. Runsaasti myös tarjouksia!

Aukioloajat syyskaudella:
Ma - pe klo 10-18.30
La klo 10-17, Su klo 12-17

Kotisivu: www.puutarhaliikereiman.fi

Ps. Joko sinä olet poikennut näyttelypuistossamme Reimaninraitilla?

Rengon taimitarha - runsas valikoima netissä ja myymälässä

Rengon taimitarhalta löydät laajan valikoiman astiataimia. Poikkea paikan päällä tai tilaa netistä kotiin! Tarjolla laaja valikoima Suomessa viljeltyjä taimia, kuusen aitataimia sekä havukasveja. Yhdistele puita, perennoja ja pensaita, niin saat kauniin luonnonmukaisen näkymän!

Rengon taimitarha
Rengon taimitarha

Osoite: Lukkopellontie 34, 14300 Renko
Puhelin: 03-6526 122 , 050-5722 634
email: myynti@rengontaimitarha.fi

Kotisivu: www.rengontaimitarha.fi

Verkkokauppa ja myymälä avoinna ympäri vuoden. Ajankohtaiset aukioloajat näet kotisivuiltamme.

Taimet kannattaa tilata etukäteen, vaikka noutaisitkin itse. Näin varmistat tuotteiden saatavuuden ja vältyt ruuhkalta hakuhetkellä.

Viherpeukalot.fi - puutarhamyymälä netissä

Täällä laitetaan puutarhaideat kukkimaan! Jos tykkäät puutarhanhoidosta ja nautit nähdessäsi istuttamasi kasvin kukoistavan, Viherpeukalot.fi on sinun paikkasi.

Viherpeukalot
Viherpeukalot

Viherpeukalot.fi -verkkokauppa tarjoaa puutarhakasvien parasta, takuuvarmaa laatua. Kasvuunlähtötakuu, yli 20 vuoden kokemus ja sadat tuhannet tyytyväiset asiakkaat viestivät siitä, että laatuumme voi luottaa. Monipuolinen valikoima kattaa suosikkilajien lisäksi alan kiinnostavat ja trendikkäät uutuudet.

Tilaamiesi kasvien lisäksi postipaketti sisältää täydelliset istutus- ja hoito-ohjeet. Kaikilla kasveilla on myös 14 vrk:n vaihto- ja palautusoikeus.

Tutustu uuteen syyskuvastoon, etusivuun tai vaikka astiataimiperennoihin!

Kotisivu: www.viherpeukalot.fi
Puh: (05) 750 1100,
email: asiakaspalvelu@viherpeukalot.fi

Lisätietoa kasveista - ja asiaa pihasta ja puutarhasta

200910_19112.jpg
Puutarha.net

on täynnä tietoa ja kuvia eri kasvilajeista ja lajikkeista, pihan suunnittelusta ja rakentamisesta, kasvien istuttamisesta ja hoitamisesta jne.

Kasvikortistossa on esimerkiksi jo yli 1400 Suomessa menestyvän kasvilajin ja lajikkeen tiedot kuvineen ja hoito-ohjeineen!

ja Keskustelupalstalla käydään aktiivista keskustelua miltei aiheesta kuin aiheesta!

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20121_29191.jpg
Kävikö lintulaudallasi vilske? Lähetä tulokset!
Pihabongaus 30.-31.1.2016Pihabongaus-tapahtumassa tarkkailtiin tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla joko lauantaina 30.1. tai sunnuntaina 31.1. Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Osallistuakseen ei tarvinnut olla lintuharrastaja. Pihabongaus ei ole kilpailu, vaan tapahtuman päätarkoituksena on saada mahdollisimman monet tarkkailemaan talvisia kotipihan lintuja. Samalla välitetään tietoa lintujen suojelusta ja talviruokinnasta sekä kerätään arvokasta tietoa maamme talvisesta linnustosta. Pihabongaukseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua eikä tapahtumassa ole osallistumismaksua.
20217_71554.jpg
Onko käävän valtaama puu vaarassa lahota nopeasti?
Kääpä on vanhentunut, mutta yleisesti käytössä oleva nimitys sienisuvuista, joiden rihmasto kasvaa puun (tai maan sisässä) ja itiöemä on näkyvissä puun pinnassa. Kääpä on hajottaja, monen muun sienilajin tapaan. Käävät siis muuttavat kuolleen eloperäisen puumassan epäorgaaniseen muotoon. Käävät kasvavat usein puun rungossa loisena ja elävissä puissa lahottavat hitaasti puuta.
202211_80221.jpg
Luumut lehtikompostiin? Asiantuntija vastaa
Yleisesti ohjeissa kerrotaan, että hedelmiä ja vihanneksia ei saa heittää avonaiseen puutarhakompostiin haittaeläinten, myyrien ja rottien, ulottuville. Mutta entä luumut? Kypsät luumut hajoavat mehuksi hyvin nopeasti, päivässä–kahdessa. Jäljelle jää ohuet kuoret ja siemenet. Ne voisivat houkutella mehiläisiä ja hyönteisiä, mutta eivät ole edes linnuille syötäväksi. Siis miksei luumuja voisi heittää avokompostiin?
tekoälyn piirtämä joulukuusi
Miten kuusi saadaan parhaiten kestämään joulunajan yli?
Joulukuusi on eräs tärkeimmistä joulun tunnelman tuojista kodeissamme, mutta miten kuusi saadaan parhaiten kestämään joulunajan yli?
202311_83300.jpg
Puun tukeminen
Istutusvaiheessa puu kannattaa tukea, jotta se saisi mahdollisimman hyvän alun juurtumisvaiheessaan. Tukematta oleva puu on alttiimpi tuulille ja sen juuret katkeamiselle; kovemmassa puuskassa puu saattaa jopa kaatua!
20065_61.jpg
Sammalta nurmikolla?
Sammal valtaa paikan, jossa nurmikko ei syystä tai toisesta viihdy. Kun nurmikko voi hyvin, ei sammal pärjää sille elintilakilpailussa. Pysyvään tulokseen päästään poistamalla sammaloitumisen syyt: nurmikon huono ravinne- tai vesitalous, maan happamuus tai tiiviys ja alueen varjoisuus.Jos nurmialue on erittäin sammaleinen, kannattaa nurmikko perustaa kokonaan uudestaan.Sammaloituneelta nurmialueelta haravoidaan irtoava sammal pois, ja alue ilmastoidaan talikolla tai sammaleenpoistajan avulla. Alue kalkitaan huolellisesti. Kalkki alentaa maan happamuutta ja estää siten sammalen kasvua. Pinnalle lisätään ohut kerros hiekkaa ja multaa. Lopuksi alue tasoitetaan jyräämällä ja kylvetään uusia siemeniä. Jos paikka on varjoinen, kannattaa valita lajikkeita, jotka menestyvät varjoisemmassakin (esim. puisto- ja etelännata). Jatkossa huolehditaan kastelusta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton