• Etusivu
  • Piha

Tilaa Puutarha.net-uutiskirje

Rakentajan toimitus
Päivitetty 28.08.2024

Erikoiskutsu sinulle, joka haluat pysyä ajan tasalla.

Rakastatko työntää sormesi multaan? Etsit inspiraatiota istutuksiin sekä tietoja uusista kasveista, joita kokeilla? Kaipaat samanmielistä keskusteluseuraa?

Puutarha.net tarjoaa sinulle juuri tätä kaikkea: tietoa, vinkkejä sekä loistavan paikan keskustella puutarha-asioista. Uutiskirjeemme kilahtaa sähköpostiisi viikoittain.

Uutiskirje on sinulle maksuton, voit tilata sen itsellesi alla olevasta tilauskentästä.

Tyrnin oksia ja oranssisia marjoja. Keskellä lasikannu, jossa tyrnimehua.
Piha
kasvit
pihasuunnittelu
kasvatus
pihatyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Pikkukrookukset
Näin valmistat puutarhan jo syksyllä ensi kevääseen
Syksyyn valmistautuvan puutarhan tuoksussa on jotain maagista. Ilman kosteus ja kesän kypsyttämät kasvit luovat ympärilleen uudenlaiset tuoksut, jotka viestivät sään viilenemisestä ja kasvukauden hiipumisesta. Aavistus syksyä on ilmassa, vaikka lämpöäkin vielä riittää.
Dextec murtolaasti
Mitä on etanadynamiitti?
Oletko joskus harmitellut kiveä tai kalliota, joka on yksinkertaisesti "väärässä paikassa"? Tiedätkö, että on olemassa tuote, jolla niistä voi päästä eroon ilman lupabyrokratiaa ja kallista ammattiapua? Se on Ter-Mite-murtolaasti eli niin kutsuttu etanadynamiitti.
20236_82268.jpg
Kesä - kotipuutarhurin parasta aikaa...
Ainakin sitä mieltä ovat kaikki ne koululaiset, jotka kesäkuun alkupäivinä kirmaavat kesälaitumille! No, samaa toki kertoo kalenteri – ja Suomen rehevä, kesäkuinen luonto ja kukkivat kukat: pihlajan valkoinen kukkahuntu, metsämarjojen kukinnot ja kauniit orvokit. Viis räntäsateesta ja kylmästä viimasta!
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kukonharja, -pyrstö ja -töyhtö (Celosia)
Kukonharjat (Celosia) ovat revonhäntäkasvien heimoon kuuluva suku, johon kuuluu 50 lajia. Kukinnon muotojen perusteella niitä kutsutaan kukonharjaksi (Celosia argentea), kukonheltaksi (C. a. Cristata-ryhmä), kukonpyrstöksi (C.a. Spicata-ryhmä) tai kukontöyhdöksi (C.a. Plumosa-ryhmä).Kukontöharja on monivärinen, jämäkkä, pystykasvuinen, sekä yksivuotinen koristekasvi, joka kukkii kesäkuusta elokuuhun. Sen kasvukorkeus on 20-40 cm. Kukonharjoja on käytetty koristekasveina jo satoja vuosia. Sen siemenet kylvetään maaliskuussa ja esikasvatetaan.Keskustelupalstalla asiaa myös kukonharjoista - lue ja kommentoi!
Muhevainen oma sato
Omaa satoa parvekepuutarhasta helposti ja vaivattomasti
Parvekkeilla ja patioilla kasvattaminen kiinnostaa, sillä niillä halutaan viettää aikaa ja kasvit tuovat sinne viihtyisyyttä. Ruokaa voi mainiosti tuottaa ruukuissa eikä erillistä kasvimaata tarvita. Parveke- tai patioviljelyssä ei tarvitse tinkiä istutusten kauneudesta, sillä monet satoa tuottavat lajit ovat jo itsessään kauniita. Asukkaat kaipaavat tietoa siitä, mitä voi kasvattaa ja miten se tapahtuu. Tässä vinkkejä jaettavaksi asukkaille vaikkapa asukastiedotteeseen tai yhtiökokoukseen.
20085_10698.jpg
Uskomattoman kätevät ja kevyet Isio-ruohosakset
Nyt on nurmikon reuna-alueiden siistiminen ja pensaiden muotoilu helppoa ja miellyttävää: Boschin Isio-akkuleikkurissa on ruohoterä nurmikon reunojen leikkaamiseen ja pensasterä täydelliseen muotoleikkaukseen. Isio-ruohosakset ovat 50 % kevyemmät ja 40 % pienemmät kuin perinteiset akkuruohosakset ja kahvan pinta on pehmustettu, joten niiden käyttäminen on vaivatonta ja mukavaa.Lisätarvikkeina on saatavissa mm. säädettävä teleskooppivarsi, joka mahdollistaa pystysuoran ja vaakasuoran reunojen leikkaamisen miellyttävässä asennossa ja säästää sekä selkää että polvia.Laserhiotut laatuterät takaavat tarkan leikkaamisen kohdassa kuin kohdassa. Terien vaihtaminen onnistuu Bosch-SDS:n ansiosta ilman työkaluja, vain napin painalluksella, joten ruohosaksien vaihtaminen pensasleikkuriterään on nopeaa, helppoa ja turvallista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton