• Etusivu
  • Kasvillisuus

Vaasan asuntomessujen piharuukkuja

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.01.2024
20087_11966.jpg

Tässä varsinainen ruukkukokoelma - kauniine kasveineen.

Vaasan asuntomessualueelta löytyy myös kauniita ruukkuja istutuksineen. Terassit ja patiot ovat suuria, joten niitä on elävöitetty mm. kesäkukilla, koristeheinillä ja havuilla.

Pienikin on kaunista: Mehitähti, maksaruoho ja pieni kataja.
Pienikin on kaunista: Mehitähti, maksaruoho ja pieni kataja.
Heleän vihreät havut ja raikkaan valkoiset kukat sopivat mainiosti yhteen.
Heleän vihreät havut ja raikkaan valkoiset kukat sopivat mainiosti yhteen.
Tehokkaat väriyhdistelmät toimivat aina.
Tehokkaat väriyhdistelmät toimivat aina.
Ruskean, harmaan ja vihreän harmoniaa.
Ruskean, harmaan ja vihreän harmoniaa.
Perinteisiä kesäkukkia: daaliaa ja tuoksupielusta.
Perinteisiä kesäkukkia: daaliaa ja tuoksupielusta.
Ja modernimpaa koristesulkahirssiä.
Ja modernimpaa koristesulkahirssiä.
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20242_83397.jpg
Kesäkuun kasvit kukkivat valkoisin kukin
Upean kirjava, puna-vihreä-valkoinen laikkuköynnös kiipeilee ylöspäin ja sen vahvasti kielolta tuoksuvat kukat tuottavat loppukesästä maukkaita, kiivin kaltaisia hedelmiä. Karun ja kuivan maan hopeahärkki puolestaan verhoaa maat ja kivimuurit sielläkin, missä vain harva muu kasvi viihtyy.
20239_82985.jpg
Porkkanan kasvatus
Porkkana (Daucus carota subsp. sativus)on meillä yleisesti viljelty terveellinen vihannes. Porkkanan oranssi väri tulee karotenoideista, erityisesti beetakaroteenista, joka muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi. Lisäksi porkkana sisältää esimerkiksi K- ja C-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineihin kuuluvaa foolihappoa, kaliumia, magnesiumia ja seleeniä sekä kuitua. Siinä on myös runsaasti sokeria (4,5 %).
20236_18999.jpg
Huussin takana tikittää ravinnepommi
Kuivakäymälän pohjalta eroteltua, käymäläjätteeseen imeytymätöntä nestettä kutsutaan suotonesteeksi. Suotoneste on hyvin ravinteikasta ja siitä saa oivaa ravinneliuosta koristekasveille ja kompostin herätteeksi. Liian usein kuitenkin hyötykäyttöä ei ole ja nesteet lasketaan sellaisenaan maahan huussin taakse. Niinpä voidaan sanoa, että usean mökkikäymälän takana tikittää todellinen ravinnepommi.
20142_37874.jpg
Kevyt kate terassille, autoille, työvälineille
Pimenevissä kesäilloissa pidetään rapukestejä, mitä mukavampia juhlia tai istuskellaan muuten vaan. Auringon paahteella on mukava siirtyä valokatteen alle viilenemään. Valokate mahdollistaa suojaisat illanistujaiset, tähdenlentojen katselut ja vaikkapa retkeilyn kuivana omalla terassilla. Kirkas valokate päästää valon lävitseen, mutta suojaa sateelta, tuuleltakin. Kovan sateen sattuessa tai hallan uhatessa kasvit saa suojaan valokatteen alle - pyykitkin voidaan kuivata sen alla. Autolle ja muille menopeleille voidaan rakentaa valokatteella suoja.
20224_77957.jpg
Miten pääsee helpoiten rikkaruohoista eroon? Asiantuntija vastaa
Meillä on mökillä n. 30 m² alue, joka on täysin erilaisten rikkakasvien peitossa. Enimmäkseen siinä kasvaa nokkosta ja vuohenputkea, mutta myös muita, kuten haavan vesoja. Maa on savipohjainen. Haluaisin päästä eroon kaikista näistä ja tilalle voisi jossakin vaiheessa suunnitella vaikkapa kunttaa. Alue on liian suuri kitkettäväksi. Voiko aluetta myrkyttää vai miten näistä pääsisi eroon? Meillä on koira, joka liikkuu mökillä vapaana, joten se pitäisi rikkaruohoja myrkyttäessä huomioida.
20206_65477.jpg
Loma on aina lomaa, anna itsellesi aikaa
Vaikka monesti voisi luullakin, niin ihminen ei ole kone, joka jaksaa puurtaa tauotta. Tarvitsemme työn vastapainoksi pysähtymistä ja toisenlaista tekemistä. Hektistä arkea ja ainaista kiirettä kestää paremmin, kun tietää, että loma katkaisee sen jossakin vaiheessa vuotta. Jotta pääset irti ainaisesta työmoodista, kannattaa suunnitella tekevänsä jotain ihan muuta kuin normaalisti tekisi tai vaihtoehtoisesti lähdet vain kohti tuntematonta avoimin mielin etkä suunnittele tai tee yhtään mitään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton