• Etusivu
  • Kasvillisuus

Vuoden porkkana 2008 -tunnustus Päivittäistavarakauppa ry:lle

Rakentajan toimitus
Päivitetty 14.03.2013
200810_13619.jpg

Puoli kiloa päivässä - parempi valinta.

Kotimaiset Kasvikset ry näkee kaupan roolin merkittävänä, kun kuluttajaa halutaan ohjata terveellisiin valintoihin. Parempi valinta -Sydänmerkki on jo tullut tunnetuksi teollisista elintarvikkeista, jotka omassa tuoteryhmässään ovat kunnostautuneet rasvan määrän ja laadun sekä suolan määrän perusteella. Sydänmerkin asiantuntijaryhmä sisällytti tänä vuonna myös kasvikset merkin piiriin, joten kauppa on voinut viestittää kasviksista luonnon omina sydänmerkkituotteina.

PTY toteutti sydänmerkkihankkeen yhteistyössä Sydänliiton, Kotimaiset Kasvikset ry:n ja omien jäsenyritystensä kanssa. Rahoitusta saatiin Sitran elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERA:lta. Sydänmerkki tuli viime keväänä käyttöön 2500 päivittäistavarakaupan hedelmä- ja vihannesosastoille. Mukana ovat S-ryhmän kaupat, K-ruokakaupat, Tradekan kaupat, Stockmann, M-ketjun kaupat, Tarmo-kaupat, Tokmanni ja Minimani.

"Luonnon omat sydänmerkkituotteet" -kyltit ovat näkyneet ilahduttavan hyvin kauppojen hevi-osastoilla. Sydänmerkki ja Parempi valinta -viesti on yhdistetty kuluttajien mielissä tuoreisiin ja tuoreenomaisiin kasviksiin: vihanneksiin, juureksiin, hedelmiin, sieniin ja marjoihin sekä perunoihin. Viestinviejänä ja terveystalkoisiin osallistujana PTY ja sitä kautta kauppa on toiminut tehokkaana väylänä kuluttajien tavoittamisessa. Kauppa on oivaltanut terveellisten valintojen edistämisen osaksi vastuullista toimintaa.

Kotimaiset Kasvikset ry:n tunnustuspalkinnon vastaanottivat Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Osmo Laine, elintarvikeasiantuntija Anna Salminen ja tiedottaja Elina Sojonen. Tänä vuonna Vuoden porkkana luovutettiin taiteilija Petteri Cederbergin "Juuren voimaa" akvarellimaalauksen muodossa.

- Kauppa on mielissään tästä tunnustuksesta. Tavoitteenamme on tehdä terveelliset valinnat kuluttajille mahdollisimman helpoiksi ja tarjota myymälässä tietoa valintojen tueksi. Kasvikset ovat monella tavoin terveysvaikutteisia elintarvikkeita, luonnostaan Sydänmerkkituotteita, Laine toteaa.

Toimitusjohtaja Osmo Laine Päivittäistavarakauppa ry:stä vastaanotti Kotimaiset Kasvikset ry:n Vuoden porkkana 2008 -tunnustuspalkinnon yhdessä Anna Salmisen ja Elina Sojosen kanssa. Tunnustus annettiin PTY:lle aloitteellisesta ja aktiivisesta osallistumisesta yhteistyöhön, jonka tuloksena sydänmerkin käyttö laajentui koskemaan kasviksia ja kauppojen hedelmä- ja vihannesosastoja vuonna 2008.
Toimitusjohtaja Osmo Laine Päivittäistavarakauppa ry:stä vastaanotti Kotimaiset Kasvikset ry:n Vuoden porkkana 2008 -tunnustuspalkinnon yhdessä Anna Salmisen ja Elina Sojosen kanssa. Tunnustus annettiin PTY:lle aloitteellisesta ja aktiivisesta osallistumisesta yhteistyöhön, jonka tuloksena sydänmerkin käyttö laajentui koskemaan kasviksia ja kauppojen hedelmä- ja vihannesosastoja vuonna 2008.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry, viestintäpäällikkö Pirjo Toikkanen
Kotimaiset Kasvikset ry, toimitusjohtaja Riikka Seppälä
Suomen Sydänliitto, tuotepäällikkö Mari Olli

Haastattelut: Päivittäistavarakauppa ry, toimitusjohtaja Osmo Laine

Lisätietoa:
www.pty.fi
www.kotimaisetkasvikset.fi
www.sydanmerkki.fi

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20238_82931.jpg
Viikon kysymys: Orapihlaja-aidan alasleikkaus
Mitkä selvitymismahdollisuudet 40-vuotta vanhalla orapihlaja-aidalla on, jos alasleikkaamme sen näin loppukesästä? Aidanne on runsas ja hyvinvoiva yläosasta, mutta alaosa alkaa olla jo aikansa elänyt.
20232_69131.jpg
Chiliruokia moneen makuun
Chiliä kannattaa käyttää rohkeasti erilaisten ruokien maustamiseen. Chiliä on olemassa monenlaisia lajikkeita, hyvinkin miedosta erittäin tuliseen lajikkeeseen. Chiliä löytyy myös monia eri sävyjä. Monet pelkäävät käyttää chiliä ruuassaa, juurikin sen tulisuuden vuoksi, mutta eiköhän 200 lajikkeen joukosta löydy jokaiselle oma lempilajike. Kokeile! ...Joten ei muuta kuin potkua ruokiin ja nauttimaan makuelämyksistä. Tässä muutama herkkuvinkki matkaan.
202210_74053.jpg
Sytykesipsit: hyötylahja retkeilijälle ja puulämmittäjälle
Sytykesipsit ovat oiva pikkulahja päiväkodin aikuisille, opettajille, retkeilijäystäville tai vaikka mökkisaunan lämmittäjälle. Sipsit toimivat kuin tutuksi tulleet sytykeruusut ja niiden valmistus on nopeaa ja helppoa.
20116_26878.jpg
Tee puutarhastasi perhospuutarha
Komeita ritariperhosia, täpläsiipisiä neitoperhosia, herkän kauniita lanttuperhosia ja monia muita perhoslajeja voit houkutella puutarhaasi oikeilla kasvivalinnoilla. Perhoset kiittävät puutarhuria pölyttämällä kasvillisuutta ja tuovat iloa jo pelkällä olemassaolollaan!Monet perhoslajit ovat vähentyneet perinnemaisemien harvinaistuessa, koska yleensä juuri ketojen ja niittyjen kukkaset houkuttelevat perhosia. Perhospuutarhoilla voidaan auttaa siis myös uhanalaisten perhoslajien säilymistä. Puutarhassa voi auttaa myös kasvilajien säilymistä, jos sinne valitaan luonnonkasveja ja erityisesti harvinaistuneita lajeja.Voit tutustua tarkemmin kasveihin Kasvikortistossa!
200610_566.jpg
Herkkuja pihlajanmarjoista
Hillo vanhaan malliin1 kg pakkasen puremia, perattuja ja huuhdeltuja pihlajanmarjoja4 - 5 dl vettävaniljatankonoin 800 g sokeria1 dl konjakkiaPane marjat, vesi ja vaniljatanko kattilaan. Keitä, kunnes marjat rikkoutuvat. Lisää sokeri, ja keitä marjat läpikuultaviksi. Ota vaniljatanko pois. Sekoita konjakki valmiiseen hilloon. Kaada hillo pieniin lämmitettyihin tölkkeihin, ja sulje ne heti. Säilytä kylmässä.Jos sokerimäärä vähennetään puoleen kiloon, säilykkeestä voi valmistaa sauvasekoittimella tasaisen seoksen käytettäväksi esimerkiksi jäädykeseoksen maustamiseen.
20088_12357.jpg
Ongelmapaikoille paljakkapajua ja maksaruohoja
Paljakkapaju valittiin aikoinaan elokuun nimikkopensaaksi vuonna 2008. Saman kuun perennaksi eli monivuotiseksi kukkakasviksi puolestaan valittiin maksaruohot. Kuukauden kasvit nimeää Taimistoviljelijät ry, joka on valtakunnallinen taimitarhojen neuvonta- ja edunvalvontajärjestö.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton