TAKAISIN

Kaiverra halloween-kurpitsa

Päivitetty: 22.10.2021

Kurpitsan kaivertaminen on hauskaa puuhaa. Siinä voi päästää oman mielikuvituksensa ja luovuutensa valloilleen. Haluatko kaivertaan perinteisen irvinaaman, vai seikkaileeko sinun kurpitsassasi kissa kuutamolla?

Mikä parasta tässä taiteilussa ei mene mikään hukkaan, sillä kurpitsan sisälmyksen voi käyttää vaikka piirakkaan. Siemenistä voi puolestaan tehdä kotitekoisia snacksejä, jotka maustetaan oman mielen mukaan.

Muistathan olla varovainen veitsen kanssa!

Millainen irvistys sinun kurpitsallasi on?Millainen irvistys sinun kurpitsallasi on?

Kaiverrusohje

  1. Leikkaa kurpitsan kansi pois varovasti. Tämä työvaihe kaipaa voimaa, joten valitse tukeva veitsi, jonka varsi ei luista käsissäsi.
  2. Koverra kurpitsa ontoksi lusikan avulla. Kurpitsan kovertamiseen on olemassa myös omia työkaluja, mutta perus puukoilla sekä lusikalla pääset pitkälle.
  3. Luonnostele tussilla kasvonpiirteet kurpitsaan. Vesiliukoinen tussi lähtee helposti pois kostealla sienellä pyyhkimällä.
  4. Lopuksi vain pieni tuikku sisään ja kurpitsa hämärään huoneeseen tai kuistille näkyvälle paikalle luomaan tunnelmaa. Voit myös käyttää paristokäyttöisiä valoja, jotka ovat turvallinen ratkaisu lapsi- ja lemmikkitalouksissa. Muistathan, että et saa jättää kynttilää valvomatta ja aseta kynttilällä varustettu kurpitsa turvalliseen paikkaan, josta liekki ei pääse missään yhteyksissä leviämään ympäristöön.

Kurpitsan kaiverruksen vaiheet.Kurpitsan kaiverruksen vaiheet.

Muutama pieni vinkki!

  • Kaipaatko ideoita kuvaan? - Seikkaile kuvapalveluissa tai hae hakusanalla Halloween - saat aimo määrän hienoja kurpitsaan koverrettuja taideteoksia inspiraatioksesi.
  • Kurpitsan säilyvyyttä parantaa sen sisäpinnan huuhtominen etikalla.
  • Viileässä kurpitsa säilyy parhaiten.
750 165 kurpitsan kaiverrusmalleja

Kurpitsasta voi loihtia kaikenlaisia herkkuja, nappaa vinkit:

Talvikurpitsat ovat kekrikauden herkkuja: hyödynnä koko kurpitsa