TAKAISIN

Kesäpäivän kahvihetki itse tehdyllä patiolla

Päivitetty: 10.5.2021

Mieti ensin sopivan houkutteleva ja rauhaisa paikka, jossa haluat kahvihetkesi viettää. Sen jälkeen vain tartut tuumasta toimeen, niin ei aikaakaan kun saat hienoa jälkeä aikaiseksi. Pyöreän muotokielen Kehäkivi on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.

Kehäkivillä toteutat persoonallisia ratkaisujakin.Kehäkivillä toteutat persoonallisia ratkaisujakin.

AKO Garden -tuoteperheeseen kuuluva Kehäkivi on upean pyöreänmuotoinen kokonaisuus patioiden ja oleskelualueiden iloksi. Tasaisen pinnan muodostava, näyttävä kokonaisuus sopii erinomaisesti pöytäryhmien ja aurinkovuoteiden alustaksi.

Veikeitä, pyöreitä muotoja puutarhaan

Kehäkivi koostuu 37 erilaisesta kappaleesta. Keskelle tulee pyöreä keskiosa ja siitä säteittäin kolme kivikehää, jotka sisältävät aina 12 kpl ko. sektorin kokoisia laattoja. Tämä kokonaisuus on pakattu yhdelle lavalle ja myydään kokonaisuutena. Pinta-alaa kokonaisuudella on 6,3 m2 ja halkaisija 2840 mm. Saumat voi korostaa halutessaan vaikka värirakeilla.

Kehäkiven voit toteuttaa tarpeen mukaan eri kokoisena:
- Kolmen kehän patioon, jonka halkaisija on 2840 mm, tarvitset siis 12 kappaletta kutakin Kehäkivi -laattaa.
- Kahden kehän patioon, jonka halkaisija on 2020 mm, tarvitaan 12 kpl keskikokoista ja 12 kappaletta pientä Kehäkivi -laattaa.
- Yhden kehän patioon, jonka halkaisija on 1200 mm, tarvitaan 12 kpl pientä Kehäkivi -laattaa.
- Kehäkiven osia voi käyttää myös kauniina, kaarevina reunuksina.
Ympyrän muotoisen pation keskelle laitetaan siis pyöreä Askelpolku -laatta. Kiven korkeus on 50 mm, joka kannattaa ottaa huomioon pation korkeusasemaa mietittäessä. Askelpolku -laatoista voit toteuttaa myös viehättävän erilaisen pihapolun!

Lisävaloa ja näyttävyyttä valokivillä!

Upeaa tunnelmaa kesäiltoihin ja myöhemmälle syksyynkin saat asentamalla näyttävän pyöreän LedStone- valokiven reiällisen Askelpolku-laatan keskiöön.

Kotimaiset kierrätyslasista valmistetut LedStone -valokivet ovat vesitiiviit ja helpot asentaa. Matalan käyttöjännitteen (12 V) vuoksi voit asentaa valot itse ilman sähköasentajan apua.

Akovalokivi
LedStone -valo Askelpolku-laatan keskelläLedStone -valo Askelpolku-laatan keskellä

Tekeminenkin voi olla nautinto

Kehäkivipation toteuttamiseksi tarvitset lapion ja linjalangan, asennushiekkaa sekä saumoihin haluamaasi materiaalia - sekä hyvää fiilistä!

Poista pintamaa tarvittavalta alueelta ja levitä Kehäkiven lisäksi tilaamasi ja tontille toimitettu suursäkillinen asennushiekkaa alueen pohjalle. Tiivistä ja suorista hiekka huolella.

keha2
Ladonta aloitetaan keskeltä Askelpolku -laatan asettamisella. Ladonta tehdään 12 mm:n asennussaumoilla, jolloin kuviosta tulee kauniin symmetrinen. Saumat viimeistellään kivituhkalla, hiekalla, koristesoralla tai saumausaineella. Asennuksen ja saumojen tiivistämisen jälkeen uusi ja upea Kehäkivipatiosi on valmis käyttöön.

Ps. Muista laittaa kahvinkeitin päälle!

keha3

Tutustu myös muihin AKO Garden -pihatuotteisiin - sekä viherkattoon!

Rakennusbetoni ja Elementti Oy:n monipuoliseen AKO Garden -tuoteperheeseen kuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla viherkattoa, kiviaineksia, luonnonkiviä sekä maakellari.

Tutustu tarkemmin AKO Garden -tuotteisiin!

Kiinnostuitko?