• Etusivu
  • Materiaalit

Pihatiili-ideoita puutarhaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 15.03.2020Päivitetty 14.06.2022
20203_63387.jpg

Pihatiili Padova

Vielä väriloistossaan kylpevä puutarha saa monet käynnistämään pihan ja puutarhan uudistustöiden suunnittelun. Mikä ilahduttaisi puutarhassa ensi kesänä? Keraamiset pihatiilet soveltuvat piha-alueiden moniin eri rakenteisiin ja käyttötarkoituksiin.

Keraamiset, savesta poltetut julkisivutiilet ovat kaikille tuttuja, mutta pihatiiliä ei vielä tunneta yhtä laajalti. Pihatiilien ylivertainen ominaisuus on siinä, että niiden väri ei kulu eikä haalistu pitkänkään ajan kuluessa. Ne ovat kestäviä ja lisäksi säätestattuja, joten ne soveltuvat myös Suomen vaativiin sääolosuhteisiin.

Löydä oma pihatiili-ilme

3417_661875463_2020315145318.jpg

Yhdistä eri tiilivärejä

Uutena trendinä on rakentaa monivärisiä pihakiveyksiä joko niin, että eri sävyiset alueet ja toiminnot limittyvät toisiinsa tai pihatiilet sekoitetaan keskenään värilajitelmaksi.

- Pihatiilien luonnonläheiset värit sointuvat keskenään hyvin yhteen ja taitavalla sommittelulla ne muodostavat viihtyisän ja laadukkaan pihamaiseman. On myös hyvä muistaa, että hyvin hoidettu piha nostaa kiinteistön arvoa jopa 10-15 prosenttia, Paasiviita toteaa.

Pihatiililajitelma Padova ja Siena
Pihatiililajitelma Padova ja Siena

Tiili sopii viher- ja kasvihuoneeseen

Moneen pihaan ja puutarhaan rakennetaan viherhuoneita oleskelutiloiksi tai kasvihuoneita hyötyviljelyyn. Näissä rakennelmissa käytetään usein tiiliä sokkelin muurauksessa sekä sisäpuolella maankateratkaisuna.
Wienerbergeriltä löytyvät tiilituotteet sekä runkoon että sisälattiaan. Sokkelimuurauksessa suositellaan käytettäväksi tavallisia julkisivutiiliä. Maankatteena voi myös katetussa ulkotilassa käyttää esimerkiksi muuraustöistä yli jääneitä tiiliä tai kierrätystiiliä, mutta pihatiilet ovat tähän tarkoitukseen luonnollisesti paras vaihtoehto.

- Tiili taipuu moneen eri tarkoitukseen. Vinkkejä toteutuksista löytyy netin monilta tee-se-itse -sivustoilta, Paasiviita muistuttaa.

Tutustu tarkemmin pihatiilituottesiin sekä asennusohjeisiin:

Karhea, punaisenkirjava pihatiili. Kuva: Evelyn Parv.
Karhea, punaisenkirjava pihatiili. Kuva: Evelyn Parv.

Pihatiilien valikoimaa:

Kivien värisävyt ylävasemmalta lähtien: Siena, Basalt, Padova, Nero, Punainen, Ruskeankirjava, Ruskea ja Grafiitti
Kivien värisävyt ylävasemmalta lähtien: Siena, Basalt, Padova, Nero, Punainen, Ruskeankirjava, Ruskea ja Grafiitti
Pihatiilet vasemmalta oikealle: Lotis, Orion, Astra, Ares.
Pihatiilet vasemmalta oikealle: Lotis, Orion, Astra, Ares.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20169_47356.jpg
Pysäköintialueesta viihtyisäksi kohtaamispaikaksi
Poltettua tiiltä käytetään maankatemateriaalina yleisesti Keski-Euroopassa, jossa siitä on pitkäaikaiset ja hyvät kokemukset. Pihojen ja torialueiden lisäksi tiili sopii hyvin myös ajoneuvo- ja kevytliikenteen väylien katteeksi.
20194_57126.jpg
Näyttävä pihatiilipäällyste kruunasi kokonaisuuden
Järvenpään kaupunki rakennutti kaupunkilaisille hienon uuden puistoalueen, jonka helmi on verivaahteroiden reunustama keraamisilla pihakivillä päällystetty "kevyenliikenteen bulevardi".
202211_80192.jpg
Kimalaisen pesä ilma-aukossa? Asiantuntija vastaa
Onko haittaa, kun kimalainen on tehnyt pesän nähtävästi tiilitalon ilma-aukkoon, sokkelin yläpuolelle.
202211_80201.jpg
Viikon kysymys: Voiko kahvinpuruja käyttää jänisten karkotukseen?
Istutin tänä kesänä 20 hopeapiippoa. Kukaan ei kertonut, että rusakko tulee ne syömään – onneksi vasta kukinnan jälkeen. Kaadoin suoraan paketista kahvia lasipurkkeihin ja asettelin niitä kasvien keskelle. Maahan suoraan ripottelu olisi saattanut pilata kasvualustan. Eläin pysyi poissa muutaman päivän, mutta viime yönä hopeapiippoja oli taas järsitty. Jotkut tupsut olivat enää 10 cm nysiä. Lasipurkkeihin oli kyllä satanut vettä viime päivinä. Kannattaako vielä tuhlata kahvia vai pitääkö hävittää kalliit rehut?
20234_70953.jpg
Saanko kaataa puut pois pihasta?
Pihassa kasvavat puut herättävät tunteita. Yhdelle pihapuut ovat tärkeä viihtyyvyystekijä ja yhteys luontoon, toista ärsyttää isot oksat ja syksyllä varisevat lehdet. Rakennusjärjestys velvoittaa kiinteistön haltijaa valvomaan puiden kuntoa. Missä tapauksessa puunkaatoa pihasta pitäisi harkita?
202211_79918.jpg
Päärynäpuu elossa vai kuollut? Asiantuntija vastaa
Istutin keväällä 2020 päärynäpuun pihallemme. Seuraavana keväänä näytti, että puu taisi kuolla talvella, mutta sitten se alkoikin kasvattaa alhaalta uutta oksaa. Nyt näyttää taas pahalta. Onkohan järkevä istuttaa uusi vai odotella vielä? Mietin vaan, että jos puu on vartettu, niin kasvaako minulla päärynän sijaan kohta joku pihlaja?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton