• Etusivu
  • Materiaalit

Pihatiili-ideoita puutarhaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 14.06.2022
20203_63387.jpg

Pihatiili Padova

Vielä väriloistossaan kylpevä puutarha saa monet käynnistämään pihan ja puutarhan uudistustöiden suunnittelun. Mikä ilahduttaisi puutarhassa ensi kesänä? Keraamiset pihatiilet soveltuvat piha-alueiden moniin eri rakenteisiin ja käyttötarkoituksiin.

Keraamiset, savesta poltetut julkisivutiilet ovat kaikille tuttuja, mutta pihatiiliä ei vielä tunneta yhtä laajalti. Pihatiilien ylivertainen ominaisuus on siinä, että niiden väri ei kulu eikä haalistu pitkänkään ajan kuluessa. Ne ovat kestäviä ja lisäksi säätestattuja, joten ne soveltuvat myös Suomen vaativiin sääolosuhteisiin.

Löydä oma pihatiili-ilme

3417_661875463_2020315145318.jpg

Yhdistä eri tiilivärejä

Uutena trendinä on rakentaa monivärisiä pihakiveyksiä joko niin, että eri sävyiset alueet ja toiminnot limittyvät toisiinsa tai pihatiilet sekoitetaan keskenään värilajitelmaksi.

- Pihatiilien luonnonläheiset värit sointuvat keskenään hyvin yhteen ja taitavalla sommittelulla ne muodostavat viihtyisän ja laadukkaan pihamaiseman. On myös hyvä muistaa, että hyvin hoidettu piha nostaa kiinteistön arvoa jopa 10-15 prosenttia, Paasiviita toteaa.

Pihatiililajitelma Padova ja Siena
Pihatiililajitelma Padova ja Siena

Tiili sopii viher- ja kasvihuoneeseen

Moneen pihaan ja puutarhaan rakennetaan viherhuoneita oleskelutiloiksi tai kasvihuoneita hyötyviljelyyn. Näissä rakennelmissa käytetään usein tiiliä sokkelin muurauksessa sekä sisäpuolella maankateratkaisuna.
Wienerbergeriltä löytyvät tiilituotteet sekä runkoon että sisälattiaan. Sokkelimuurauksessa suositellaan käytettäväksi tavallisia julkisivutiiliä. Maankatteena voi myös katetussa ulkotilassa käyttää esimerkiksi muuraustöistä yli jääneitä tiiliä tai kierrätystiiliä, mutta pihatiilet ovat tähän tarkoitukseen luonnollisesti paras vaihtoehto.

- Tiili taipuu moneen eri tarkoitukseen. Vinkkejä toteutuksista löytyy netin monilta tee-se-itse -sivustoilta, Paasiviita muistuttaa.

Tutustu tarkemmin pihatiilituottesiin sekä asennusohjeisiin:

Karhea, punaisenkirjava pihatiili. Kuva: Evelyn Parv.
Karhea, punaisenkirjava pihatiili. Kuva: Evelyn Parv.

Pihatiilien valikoimaa:

Kivien värisävyt ylävasemmalta lähtien: Siena, Basalt, Padova, Nero, Punainen, Ruskeankirjava, Ruskea ja Grafiitti
Kivien värisävyt ylävasemmalta lähtien: Siena, Basalt, Padova, Nero, Punainen, Ruskeankirjava, Ruskea ja Grafiitti
Pihatiilet vasemmalta oikealle: Lotis, Orion, Astra, Ares.
Pihatiilet vasemmalta oikealle: Lotis, Orion, Astra, Ares.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20169_47356.jpg
Pysäköintialueesta viihtyisäksi kohtaamispaikaksi
Poltettua tiiltä käytetään maankatemateriaalina yleisesti Keski-Euroopassa, jossa siitä on pitkäaikaiset ja hyvät kokemukset. Pihojen ja torialueiden lisäksi tiili sopii hyvin myös ajoneuvo- ja kevytliikenteen väylien katteeksi.
20194_57126.jpg
Näyttävä pihatiilipäällyste kruunasi kokonaisuuden
Järvenpään kaupunki rakennutti kaupunkilaisille hienon uuden puistoalueen, jonka helmi on verivaahteroiden reunustama keraamisilla pihakivillä päällystetty "kevyenliikenteen bulevardi".
20232_80953.jpg
Kukkiva ruukkupuutarha
Ruukkupuutarhojen suosio on lisääntynyt niiden muunneltavuuden ja myös pienen tilantarpeen vuoksi. Ruukuissa kasveja voi vaihtaa, poistaa ja lisätä koko kasvukauden ajan. Toisaalta ruukkuja on tarvittaessa helppo siirtää paikasta toiseen. Ruukkuistutuksiin sopivat kesäkukkien lisäksi niin pienet koriste- ja hedelmäpuut, pensaat, perennat, heinät, saniaiset, mehikasvit, sipulikasvit kuin vihanneksetkin. Ruukkupuutarhan voit perustaa parvekkeelle, terassille tai vaikka puutarhaan. Ruukkukasveilla voit myös täydentää perennaryhmää; täyttää aukkopaikkoja ja antaa ryhmälle korkeutta.
20115_26252.jpg
Prinsessan pilvilinna; millainen on lasten puutarha?
Mielikuvitukselle tilaaMuistatko lapsuudestasi, missä leikit parhaat leikkisi - millainen ympäristö tarjosi parhaimmat eväät mielikuvitukselle? Kuiskiko tuuli korvissasi, kun keinuit puun latvassa - rakensitko majasi luonnon helmassa?Pienimmät lapset kaipaavat isompien valvontaa, opastusta ja ohjausta, valmista ympäristöä leikkiä varten. Kun ikää tulee muutama vuosi lisää, niin se ei useinkaan enää riitä. Leikkeihin tulee mukaan mielikuvitus; hiekkakasaan rakentuu koko maailma, metsästä tulee viidakko ja pihakivestä vuori! Kepit muuttuvat miekoiksi ja hevostallin seiniksi, kasvit ruuan aineksiksi. Lapset tarvitsevat itselleen ja mielikuvitukselleen tilaa toimia. Leikki-ikäiselle ei enää riitä parin neliön hiekkalaatikko ja pihakeinu.
202112_74017.jpg
Istuta jouluruususi ulos
Jouluruusu (Helleborus niger) on herkän kaunis, joulun aikaan kukkiva perenna. Se on viime vuosina nostanut jälleen suosiotaan joulukukkana; se on kenties hieman arvokkaampi, mutta helppohoitoinen ja ilahduttaa pitkään.
20199_60208.jpg
Syksy on parasta istutusaikaa!
Syksy on hyvää istutusaikaa ja istuttamista voi jatkaa maan jäätymiseen saakka. Syksyllä istutetut taimet lähtevät keväällä aikaisemmin kasvuun kuin keväällä istutettavat, sillä ne pystyvät hyödyntämään kevätkosteuden heti roudan sulettua. Taimet eivät aina ehdi juurtua ennen talvea. Siitä ei kuitenkaan ole haittaa, sillä lehdetön, lepotilassa oleva taimi ei haihduta vettä.Kastelua ei sovi unohtaa syksylläkään niin kauan kuin taimissa on lehtiä. Syksyllä istutettaessa riittää yleensä kerran viikossa kunnollinen kastelu. Maan kosteutta täytyy tarkkailla, vaikka olisikin sateista. "Tarkistathan, ettei taimen juurelle jää talveksi kuoppaa, johon vesi voi jäätyä", muistuttaa Tarja LeinoRengon Taimitarhalta. Kastelua jatketaan sitten keväällä pari kertaa viikossa kunnes taimet ovat juurtuneet. Juurtuneen kasvin tunnistaa siitä, että sen lehdet ja oksat kasvavat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton