• Etusivu
  • Materiaalit

Pihatiili-ideoita puutarhaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 15.03.2020Päivitetty 14.06.2022
20203_63387.jpg

Pihatiili Padova

Vielä väriloistossaan kylpevä puutarha saa monet käynnistämään pihan ja puutarhan uudistustöiden suunnittelun. Mikä ilahduttaisi puutarhassa ensi kesänä? Keraamiset pihatiilet soveltuvat piha-alueiden moniin eri rakenteisiin ja käyttötarkoituksiin.

Keraamiset, savesta poltetut julkisivutiilet ovat kaikille tuttuja, mutta pihatiiliä ei vielä tunneta yhtä laajalti. Pihatiilien ylivertainen ominaisuus on siinä, että niiden väri ei kulu eikä haalistu pitkänkään ajan kuluessa. Ne ovat kestäviä ja lisäksi säätestattuja, joten ne soveltuvat myös Suomen vaativiin sääolosuhteisiin.

Löydä oma pihatiili-ilme

3417_661875463_2020315145318.jpg

Yhdistä eri tiilivärejä

Uutena trendinä on rakentaa monivärisiä pihakiveyksiä joko niin, että eri sävyiset alueet ja toiminnot limittyvät toisiinsa tai pihatiilet sekoitetaan keskenään värilajitelmaksi.

- Pihatiilien luonnonläheiset värit sointuvat keskenään hyvin yhteen ja taitavalla sommittelulla ne muodostavat viihtyisän ja laadukkaan pihamaiseman. On myös hyvä muistaa, että hyvin hoidettu piha nostaa kiinteistön arvoa jopa 10-15 prosenttia, Paasiviita toteaa.

Pihatiililajitelma Padova ja Siena
Pihatiililajitelma Padova ja Siena

Tiili sopii viher- ja kasvihuoneeseen

Moneen pihaan ja puutarhaan rakennetaan viherhuoneita oleskelutiloiksi tai kasvihuoneita hyötyviljelyyn. Näissä rakennelmissa käytetään usein tiiliä sokkelin muurauksessa sekä sisäpuolella maankateratkaisuna.
Wienerbergeriltä löytyvät tiilituotteet sekä runkoon että sisälattiaan. Sokkelimuurauksessa suositellaan käytettäväksi tavallisia julkisivutiiliä. Maankatteena voi myös katetussa ulkotilassa käyttää esimerkiksi muuraustöistä yli jääneitä tiiliä tai kierrätystiiliä, mutta pihatiilet ovat tähän tarkoitukseen luonnollisesti paras vaihtoehto.

- Tiili taipuu moneen eri tarkoitukseen. Vinkkejä toteutuksista löytyy netin monilta tee-se-itse -sivustoilta, Paasiviita muistuttaa.

Tutustu tarkemmin pihatiilituottesiin sekä asennusohjeisiin:

Karhea, punaisenkirjava pihatiili. Kuva: Evelyn Parv.
Karhea, punaisenkirjava pihatiili. Kuva: Evelyn Parv.

Pihatiilien valikoimaa:

Kivien värisävyt ylävasemmalta lähtien: Siena, Basalt, Padova, Nero, Punainen, Ruskeankirjava, Ruskea ja Grafiitti
Kivien värisävyt ylävasemmalta lähtien: Siena, Basalt, Padova, Nero, Punainen, Ruskeankirjava, Ruskea ja Grafiitti
Pihatiilet vasemmalta oikealle: Lotis, Orion, Astra, Ares.
Pihatiilet vasemmalta oikealle: Lotis, Orion, Astra, Ares.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20169_47356.jpg
Pysäköintialueesta viihtyisäksi kohtaamispaikaksi
Poltettua tiiltä käytetään maankatemateriaalina yleisesti Keski-Euroopassa, jossa siitä on pitkäaikaiset ja hyvät kokemukset. Pihojen ja torialueiden lisäksi tiili sopii hyvin myös ajoneuvo- ja kevytliikenteen väylien katteeksi.
20194_57126.jpg
Näyttävä pihatiilipäällyste kruunasi kokonaisuuden
Järvenpään kaupunki rakennutti kaupunkilaisille hienon uuden puistoalueen, jonka helmi on verivaahteroiden reunustama keraamisilla pihakivillä päällystetty "kevyenliikenteen bulevardi".
20121_29172.jpg
Luonnon oma makeutusaine: STEVIA
Mikä se on?Asterikasveihin (Asteraceae) kuuluva Stevia on kasvisuku, johon kuuluu noin 240 kasvia. Yksi niistä on Stevia rebaudiana, josta saadaan makeutusaine steviaa. Vuonna 1931 ranskalaiset kemistit eristivät stevialle makean maun antavat glykosiidit. Näille yhdisteille annettiin nimet steviosiidi ja rebaudiosiidi. Stevia rebaudianan lehdistä saadaan siis glykosideistä koostuvaa stevia-tiivistettä, joka on 100-300 kertaa makeampaa kuin sokeri ja kestää myös kuumentamista - eikä sisällä kaloreita! Stevia voi siis olla esimerkiksi diabeetikoille tai kalorimäärän laskemisesta kiinnostuneille mainio, kaloriton ja glukoositon makeutusaine. Stevia on sallittu EU-komission päätöksellä elintarvikkeiden makeutusaineena 1.12.2011 lähtien!
20075_5095.jpg
Tomaatti on kesäkauden erityisherkku
Yllättävää kyllä, myös sää säätelee tomaatin menekkiä: Sateisella ja kolealla ilmalla tomaatin kysyntä laskee, mutta aurinko ja lämpö lisäävät tomaattien menekkiä. Kesäisinä päivinä tomaatit päätyvät todennäköisimmin salaatteihin ja grillattaviksi ja maistuvat mehukkaina myös aivan sellaisinaan. Viljelmiltä kerrotaan, että tomaatin kannalta alkukevät on ollut suosiollinen ja kasvustot ovat hyvät. Luvassa on laadukas tomaattisato.
20236_82369.jpg
Kompostorissa muhii muheva multa
Kompostoimalla saa hyvää, ravinteikasta ja ilmaista maanparannusainetta puutarhan kasveille – samalla säästämme ympäristöä kierrättämällä maatuvan jätteen sen syntypaikassa.Markkinoilla on myynnissä monenlaista kompostoria ja kehikkoa, mutta millainen on hyvä kompostori? Siihen meille vastaa Riikka Kerttula Biolanilta.
20237_82491.jpg
Saskatoonin sadon suojeleminen? Asiantuntija vastaa
Mitä keinoja olette keksineet saskatoonien suojaksi, etteivät linnut veisi kaikkea?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton